background img
banner
banner

Στις κάλπες την Κυριακή 51.108 Αιγιαλείς – ΜΑΘΕ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΙΣ

ΘΑ ΑΣΚΗΣΟΥΝ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΕ 131 ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ

Σε 131 εκλογικά τμήματα που έχουν δημιουργηθεί σε σχολεία της Αιγιάλειας, θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, μεθαύριο Κυριακή 21 Μαΐου, 51.108 πολίτες του δήμου Αιγιαλείας. Ο δήμος Αιγιαλείας φαίνεται καλά προετοιμασμένος, με περίπου 200 υπαλλήλους να… ρίχνονται στη μάχη της εκλογικής διαδικασίας.

Υπενθυμίζεται ότι στην Περιφερειακή ενότητα Αχαΐας, σε σχέση με το 2019, υπάρχει μία ελαφρά μείωση των εκλογέων στην Αιγιάλεια, στη Δυτική Αχαΐα, στον Δήμο Ερυμάνθου και στο Δήμο Καλαβρύτων, ενώ περισσότεροι θα ψηφίσουν στον δήμο Πατρέων. Ο συνολικός αριθμός εκλογέων στις εκλογές του 2023 είναι 279.536 ενώ το 2019 ήταν 280.454 σε όλο τον Νομό Αχαΐας. Πιο συγκεκριμένα, στις εκλογές του 2023 έχουμε 51.108 εκλογείς στον δήμο Αιγιαλείας όταν το 2019 ήταν 52.142. Στην Αχαΐα θα υπάρχουν συνολικά 632 εκλογικά τμήματα (το 2019 ήταν 636).Στον δήμο Αιγιάλειας στις εκλογές του 2023 θα είναι 131 (το 2019 ήταν 136).

Στις επάλξεις 200 δημοτικοί υπάλληλοι

Ήδη οι αρμόδιοι υπάλληλοι από σήμερα θα βρίσκονται στη φάση στησίματος των καλπών και των παραβάν ώστε όλα να είναι έτοιμα μεθαύριο για την εκλογική διαδικασία.
΄΄Βρισκόμαστε σε προετοιμασία ώστε να διεκπεραιώσουμε όλα όσα προβλέπουν οι εγκύκλιοι του υπουργείου για την εκλογική διαδικασία της Κυριακής. Δεν αντιμετωπίζουμε κάποιο πρόβλημα, είναι σχεδόν όλα έτοιμα΄΄, είπε στο protionline.gr ο γενικός γραμματέας του δήμου Γιώργος Ρούσσος, με τη μόνη επιφύλαξή του να έχει να κάνει με το εάν θα υπάρχει η δυνατότητα, ελλείψει προϋπολογισμού στον δήμο, να καλυφθεί καφές και κολατσιό για δικαστικούς αντιπροσώπους και εφορευτικές επιτροπές. ΄΄Δεν αποκλείεται σε αυτό το θέμα, να υπάρξει αδυναμία να καλυφθεί, θα το γνωρίζουμε αύριο (σήμερα)΄΄, σημείωσε ο γενικός γραμματέας του δήμου. Σήμερα πάντως αναμένεται στα σχολεία και το εκλογικό υλικό, ενώ αύριο Σάββατο αναμένονται οι δικαστικοί αντιπρόσωποι. Ο δήμος έχει προχωρήσει και σε προγραμματισμό για τους δημοτικούς υπαλλήλους που θα εργαστούν για τις εκλογές, οι οποίοι, σύμφωνα με τον κ. Ρούσσο, θα ανέλθουν σε 200.

ΜΑΘΕ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΙΣ 


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr