background img
banner
banner

Στο πρόγραμμα «Ψηφιακός Μετασχηματισμός των ΟΤΑ για έξυπνες πόλεις»

ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ – ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ: «ΈΧΟΝΤΑΣ ΩΣ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ, ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΜΑΣ»

Την υποβολή πρότασης για την πράξη «Ανάπτυξη Εφαρμογών Έξυπνων Πόλεων και Τεχνολογιών για το διαδίκτυο των αντικειμένων (ΙΟΤ) του Δήμου» ενέκρινε κατά την πρόσφατη συνεδρίασή της η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αιγιαλείας, αποδεχόμενη τη σχετική εισήγηση του Αντιδημάρχου Πολεοδομίας, Προγραμμάτων και Τεχνικής Υπηρεσίας κ. Βασίλη Χριστόπουλου.

Ο Δήμος Αιγιαλείας αποδέχτηκε την πρόσκληση της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του προγράμματος «Ψηφιακός Μετασχηματισμός των ΟΤΑ» του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και με την υπ’ αριθ. 12/2023 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής είχε εγκρίνει στις 17 Ιανουαρίου την υποβολή πρότασης στο πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία», προϋπολογισμού 1.390.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ).

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος σημειώνει τα εξής: «Η σημερινή Δημοτική Αρχή, έχοντας ως επίκεντρο τον πολίτη, στοχεύει στην αναβάθμιση των υπηρεσιών εξυπηρέτησης και στην ενίσχυση της διοικητικής ικανότητας του Δήμου Αιγιαλείας. Αντικείμενο του έργου είναι η προμήθεια νέων εφαρμογών και τεχνολογικών μέσων που θα βελτιώσουν τη διαχείριση και λειτουργικότητα του αστικού περιβάλλοντος.

Στις λύσεις αυτές συγκαταλέγονται η έξυπνη αστική κινητικότητα και διαχείριση στάθμευσης, η ενεργειακή απόδοση, οι βιώσιμες λύσεις στέγασης, η μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος των δημοτικών κτιρίων, οι ψηφιακές δημοτικές υπηρεσίες και η διασφάλιση της εμπιστοσύνης των πολιτών στα συστήματα αυτά, μέσω της υπεύθυνης χρήσης των δεδομένων στις ψηφιακές πλατφόρμες».


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr