background img
banner
banner

Συγγενείς, φίλοι και παλαιοί συμπαίκτες είπαν το τελευταίο αντίο στον Αργύρη Αρβανίτη

Ο ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΥ ΑΠΕΒΙΩΣΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 76 ΕΤΩΝ

Πλήθος κόσμου αποχαιρέτησε τον Αργύρη Αρβανίτη το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου στην εξόδιο ακολουθία που τελέστηκε στον Μητροπολιτικό Ναό Παναγίας Φανερωμένης. Ο θάνατός του σε ηλικία 76 ετών σκόρπισε Θλίψη στην τοπική κοινωνία, στην οικογένεια του Παναιγιαλείου και της ΑΕ Αιγίου αλλά και του αιγιώτικου ποδοσφαίρου γενικότερα. Ο Αργύρης Αρβανίτης υπέστη έμφραγμα το πρωί της Παρασκευής 12 Μαϊου, καθώς αντιμετώπιζε πρόβλημα με την καρδιά του ενώ δύο μήνες πριν είχε υποστεί και εγκεφαλικό επεισόδιο και νοσηλευόταν στο νοσοκομείο.

Παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, παλαιοί συμπαίκτες του στον Παναιγιάλειο, αντιπροσωπία της σημερινής διοίκησης και των ποδοσφαιριστών, παλαιοί παίκτες της ΑΕ Αιγίο στην οποία ήταν προπονητής της ομάδας, συνάδελφοί του από την Εθνική τράπεζα, ο δήμαρχος Αιγιάλειας Δημήτρης Καλογερόπουλος και μέλη της δημοτικής αρχής και της αντιπολίτευσης, οι υποψήφιοι βουλευτές Αχαϊας Ιάσων Φωτήλας και Γιώργος Μπέσκος, εκπρόσωποι βουλευτών κ.α. Και φυσικά μέλη της χορωδίας Αιγίου της οποίας ο εκλιπών ήταν μέλος επί σειρά ετών, καθώς και της Φιλαρμονικής Αιγίου που τον συνόδευσε στην εξόδιο Ακολουθία. Ο Γιώργος Μπέσκος και παιδικοί του φίλοι εκφώνησαν τον επικήδειο, μεταξύ των οποίων, με τρεμάμενη φωνή και ο πρώην δήμαρχος Στάθης Θεοδωρακόπουλος, με τον οποίο μεγάλωσαν μαζί από μικρά παιδιά. Παράκληση της οικογένειας ήταν αντί στεφάνων να δοθούν χρήματα για την ενίσχυση του αγαπημένου του Παναιγιαλείου.

Τίμησε για μία δεκαετία τη “μελανόλευκη” φανέλα

Ο Αργύρης Αρβανίτης αγωνίστηκε με τον Παναιγιάλειο σε όλες τις κατηγορίες, από την Α΄ Εθνική μέχρι το τοπικό, για μία δεκαετία μέχρι το 1975 όταν και σταμάτησε λόγω σοβαρού τραυματισμού (ρήξη χιαστού). Στην Α΄ Εθνική έκανε ντεμπούτο πριν κλείσει τα 19 του χρόνια σε αγώνα με την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια την περίοδο 1965-66. Νωρίτερα αγωνίστηκε και στην εφηβική ομάδα του αιγιώτικου συλλόγου.

Στην Α.Ε. Αιγίου ήταν προπονητής για 7 χρόνια δημιουργώντας τη μεγάλη Α.Ε.Α. της δεκαετίας του ΄90. Ο Αργύρης Αρβανίτης διετέλεσε επί σειρά ετών μέλος της Χορωδίας Αιγίου ενώ εργάστηκε στην Εθνική Τράπεζα. Με τη σύζυγό του είχαν αποκτήσει δύο κόρες και έναν γιο.

Συλλυπητήριες ανακοινώσεις από ΠΓΣ και ΑΕΑ

Οι δύο ομάδες με τις οποίες συνδέθηκε περισσότερο ως ποδοσφαιριστής και ως προπονητής εξέδωσαν συλλυπητήριες ανακοινώσεις στις οποίες αναφέρουν:
“Ο Παναιγιάλειος Γ.Σ. εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή της ομάδας μας, Αργύρη Αρβανίτη, που «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών. Ο εκλιπών έχει συνδέσει το όνομά του με τον Αιγιώτικο σύλλογο, καθώς φόρεσε τη φανέλα του για μία δεκαετία (1963-1973), όταν αγωνιζόταν και μεσουρανούσε στην Α΄ και Β΄ Εθνική κατηγορία. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει”.

“Μεγάλη θλίψη σκόρπισε στην οικογένεια της Α.Ε. Αιγίου η είδηση ότι έφυγε από κοντά μας μια μεγάλη δόξα του Αιγιώτικου ποδοσφαίρου ο Αργυρής Αρβανίτης. Ο Αργύρης Αρβανίτης μεγαλούργησε ως παίκτης με τον Παναιγιάλειο τα «χρυσά» χρόνια της Ά Εθνικής. Στην Α.Ε. Αιγίου βρέθηκε ως προπονητής το 1987 και από τη ΄Γ κατηγορία μέσα σε 3 χρόνια οδήγησε και πάλι την ομάδα μας στην ‘Α κατηγόρια. Συνολικά έμεινε για 7 χρόνια στην ομάδα δημιουργώντας την μεγάλη Α.Ε. Αιγίου της δεκαετίας του ΄90. Για την ομάδα μας ο Αργύρης θα είναι πάντα ένας εμβληματικός προπονητής που μας τίμησε με την παρουσία του στο τιμόνι της ομάδας μας. Θα τον θυμόμαστε για πάντα. Καλό σου ταξίδι Αργύρη”.

 


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr