background img
banner
banner

Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο

ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΤΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ

Με πρώτο θέμα στην ημερήσια διάταξη την αναμόρφωση της περιοχής στο Παλαιό Κολυμβητήριο  της Αγυιάς, συνεδριάζει την Τρίτη 16 Μαΐου και ώρα 15.00 το Περιφερειακό Συμβούλιο. Περιλαμβάνεται ακόμη η έγκριση τροποποιημένου σχεδίου προγραμματικής σύμβασης με τον δήμο Αιγιαλείας για την προμήθεια και τοποθέτηση εξοπλισμού για τα σημεία περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης σε σχολεία.

Συγκεκριμένα, στη συνεδρίαση έρχεται προς έγκριση από το Σώμα η προγραμματική σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και Υπουργείου Πολιτισμού – Αθλητισμού για την υλοποίηση των παρεμβάσεων. Πρόκειται για έργο συνολικού προϋπολογισμού 8 εκ. ευρώ που θα χρηματοδοτηθεί από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2021-2027». Ακόμη, ξεχωρίζει η έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, του Πανεπιστημίου Πατρών, του Ερευνητικού Κέντρου Καινοτομίας στις Τεχνολογίες της Πληροφορίας των Επικοινωνιών και της Γνώσης – ‘ΑΘΗΝΑ’/Ινστιτούτο Βιομηχανικών Συστημάτων’ (Ε.Κ. ΑΘΗΝΑ/ΙΝΒΙΣ) και του Ινστιτούτου Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων ‘ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ’ (ΙΤΥΕ – ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ), για την υλοποίηση του έργου «Η 4η Βιομηχανική Επανάσταση στην Κεντρική και Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση – Πιλοτική Εφαρμογή στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας», προϋπολογισμός: 3.840.000,00€ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ και των νόμιμων κρατήσεων), χρηματοδότηση: Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Β) Ορισμός δύο εκπροσώπων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (τακτικός και αναπληρωτής) στην Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης της Προγραμματικής Σύμβασης (άρθρο 7). Γ) Εξουσιοδότηση για την υπογραφή της ως άνω Προγραμματικής Σύμβασης.

Στην ημερήσια διάταξη περιλαμβάνονται και τα εξής: Α) Έγκριση του Τροποποιημένου Σχεδίου Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και Δήμου Αιγιαλείας για την υλοποίηση της Ενότητας Β: «Προμήθεια και τοποθέτηση εξοπλισμού για τα σημεία περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης σε Σχολεία (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά) του Δήμου Αιγιαλείας», προϋπολογισμός: 1.860.000,00€, του Υποέργου 1: «Προμήθεια και τοποθέτηση εξοπλισμού για τα σημεία περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης σε Σχολεία (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά)» για το έργο με τίτλο «Δράση για την Αντιμετώπιση των Περιβαλλοντικών Κινδύνων – Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, πιλοτική εφαρμογή προώθησης πολιτικών προστασίας περιβάλλοντος», χρηματοδότηση: Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων / ΣΑΕΠ 001, κ.ε.:2022ΕΠ00100001, σε συμμόρφωση με την πράξη 111/2023 Πράξη του Ελεγκτικού Συνεδρίου ( ΣΤ’ Κλιμάκιο). Β) Επικαιροποίηση: 1) του ορισμού εκπροσώπων (τακτικού και αναπληρωτή) στην Επιτροπή Παρακολούθησης της ως άνω Προγραμματικής Σύμβασης (άρθρο 5), 2) του ορισμού μελών (τακτικού και αναπληρωτή) στην Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης της Προγραμματικής Σύμβασης (άρθρο 5), 3) της εξουσιοδότησης για την υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης (σχ. η απόφαση 1713/2022 (ΑΔΑ Ψ71Μ7Λ6-ΟΨ0) της Οικονομικής Επιτροπής της Π.Δ.Ε.).

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου (Ν.Ε.Ο. Πατρών -Αθηνών 32 & Αμερικής), με ταυτόχρονη δυνατότητα τηλεδιάσκεψης (e:Presence.gov.gr) και θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω υπηρεσίας livestreaming, από το σύνδεσμο:https://diavlos.grnet.gr/epresence-conference-14393


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr