background img
banner
banner

Συνεχίζουν και το επόμενο έτος τη λειτουργία τους τα Νηπιαγωγεία Σελινούντα και Ζήριας

ΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΘΑ ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ Κ.Α.Π.

Σε γνωμοδότηση για συνέχιση λειτουργίας παραρτημάτων Νηπιαγωγείου Σελινούντα που ανήκει στο 11ου Νηπιαγωγείου Αιγίου και Νηπιαγωγείου Ζήριας που ανήκει στο παράρτημα Καμαρών για το σχολικό έτος 2023-2024, προχώρησε σε έκτακτη συνεδρίασή της τη περασμένη Πέμπτη, η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας.

Από τον πρόεδρο της Δ.Ε.Π. δήμαρχο Αιγιαλείας Δημήτρη Καλογερόπουλο, έγινε γνωστό ότι υπάρχει γνωμοδότηση για συνέχιση των δύο Νηπιαγωγείων. Με έγγραφο της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας ζητείται να αποσταλεί έγγραφη γνωμοδότηση των Δημοτικών Συμβουλίων (σε θετική περίπτωση) από βεβαίωση ανάληψης δαπάνης για τα λειτουργικά έξοδα του για συνέχιση λειτουργίας παραρτημάτων Νηπιαγωγείου Σελινούντα που ανήκει στο 11ου Νηπιαγωγείου Αιγίου για το έτος 2022-2023 από την αρμόδια Σχολική Επιτροπή και βεβαίωση δέσμευσης οικονομικών πιστώσεων από την Οικονομική Υπηρεσία του δήμου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που περιήλθαν στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, υπάρχει ικανός αριθμός μαθητών που θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν την συνέχιση της λειτουργίας παραρτήματος του Νηπιαγωγείου Καμαρών στην τοπική κοινότητα Ζήριας και του παραρτήματος του 11ου Νηπιαγωγείου Αιγίου στην Τοπική Κοινότητα Σελινούντα για το σχολικό έτος 2023-2024, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.

Έχουν γίνει ήδη εγγραφές

Βάσει των αιτήσεων εγγραφών νηπίων – προνηπίων, στην Τοπική Κοινότητα Ζήριας του δήμου Αιγιαλείας, έχουν δηλωθεί δέκα μαθητές (5 προνήπια και 5 νήπια).
Η στέγαση είναι εξασφαλισμένη, καθώς υπάρχει το οίκημα του πρώην Νηπιαγωγείου Ζήριας στο οποίο λειτούργησε το παράρτημα και το σχολικό έτος 2022-2023. Επίσης βάσει των αιτήσεων εγγραφών νηπίων–προνηπίων στην Τοπική Κοινότητα Σελινούντα έχουν εγγραφεί 2 νήπια, αναμένεται 1 (εκπρόθεσμη εγγραφή), ο αριθμός ο οποίος αναμένεται να αυξηθεί λόγω των μαθητών Ρομά, οι οποίο εγγράφονται και τον μήνα Σεπτέμβριο και καθ’ όλη την διάρκεια του έτους. Η στέγαση είναι εξασφαλισμένη, καθώς υπάρχει το οίκημα του Νηπιαγωγείου Σελινούντα στο οποίο λειτούργησε το παράρτημα και το σχολικό έτος 2022-2023.

Αποφασίστηκε έτσι η συνέχιση της λειτουργίας παραρτημάτων Νηπιαγωγείου Σελινούντα που ανήκει στο 11ου Νηπιαγωγείου Αιγίου και Νηπιαγωγείου Ζήριας που ανήκει στο παράρτημα Καμαρών για το σχολικό έτος 2023-2024.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr