background img
banner
banner

Τελική εκδήλωση «Εγώ & Εσύ… Δυναμώνουμε Μαζί» την Πέμπτη

ΔΥΟ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΦΕΤΟΣ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΑΧΑΪΑΣ

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Αχαΐας «Καλλίπολις» και το Τμήμα Αγωγής Υγείας Διεύθυνσης Π.Ε. Αχαΐας διοργανώνουν Εκδήλωση με τίτλο «Εγώ & Εσύ… Δυναμώνουμε Μαζί», την Πέμπτη 25 Μαΐου και ώρες 9.30π.μ. έως 12μ.μ, στον πολυχώρο των Παλαιών Σφαγείων Πατρών.

432 μαθητές και μαθήτριες με την υποστήριξη 41 Εκπαιδευτικών από την Αχαΐα, θα συναντηθούν στη τελική εκδήλωση προκειμένου να παρουσιάσουν μέσα από κατασκευές, θεατρικά και μουσικοκινητικά δρώμενα αλλά και διασκευές τραγουδιών ό,τι βίωσαν τη φετινή χρονιά. Η συνεργασία, η επικοινωνία, η αποδοχή της διαφορετικότητας, η διαχείριση των συγκρούσεων και η ενίσχυση της αυτοεκτίμησης θα αποτελέσουν το επίκεντρο της εκδήλωσης, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι όταν το ΕΓΩ συναντιέται με το ΕΜΕΙΣ, τότε βγαίνει κάτι πολύ ΔΥΝΑΤΟ! Στην εκδήλωση, θα συμμετέχουν 19 σχολεία της Αχαΐας, τα οποία καθ’ όλη την διάρκεια του σχολικού έτους 2022-2023, εφάρμοσαν το πρόγραμμα «Εγώ και Εσύ… Δυναμώνουμε Μαζί» του «Καλλίπολις».

Πρόκειται για εγκεκριμένο υλικό από το ΙΕΠ που αφορά την ενίσχυση προσωπικών και κοινωνικών δεξιοτήτων των μαθητών, το οποίο έχει ενταχθεί στα «Εργαστήρια Δεξιοτήτων 21+», στις ενότητες Ψυχική και Συναισθηματική Υγεία & Πρόληψη των Εξαρτήσεων του θεματικού κύκλου «Ζω Καλύτερα – Ευ Ζην». Βασικός σκοπός του «Εγώ και Εσύ… Δυναμώνουμε Μαζί» είναι η ενίσχυση της προσωπικότητας, των κοινωνικών δεξιοτήτων και των διαπροσωπικών σχέσεων των μαθητών, ώστε να έχουν εμπιστοσύνη στον εαυτό τους και στις δυνάμεις τους για την αντιμετώπιση δύσκολων καταστάσεων, χωρίς να καταφεύγουν σε συμπεριφορές που βλάπτουν την σωματική και ψυχική τους υγεία.

Συμβάλλουν στη διαμόρφωση μιας υγιούς στάσης των νέων απέναντι σε κάθε μορφή εξάρτησης

Το Δίκτυο σχολείων «Εγώ και Εσύ… Δυναμώνουμε Μαζί» πραγματοποιείται στην Αχαΐα για 13η χρονιά και στηρίζεται στις σύγχρονες μελέτες και έρευνες που αναδεικνύουν τη συμβολή των σχολικών προγραμμάτων πρόληψης στην ολόπλευρη ανάπτυξη των παιδιών και στην ενίσχυση της ψυχική τους υγείας. Επιβεβαιώνουν ότι η συστηματική εφαρμογή προγραμμάτων πρόληψης στα σχολεία, τα οποία στοχεύουν στην εκπαίδευση των μαθητών σε δεξιότητες ζωής συμβάλλουν στην διαμόρφωση μιας υγιούς στάσης των νέων απέναντι σε κάθε μορφή εξάρτησης (Ουσίες, Τζόγος, Διαδίκτυο). Οι εκπαιδευτικοί των σχολείων που συμμετέχουν στο Δίκτυο, εκπαιδεύονται και υποστηρίζονται στην υλοποίηση δραστηριοτήτων από το εκπαιδευτικό υλικό «Εγώ & Εσύ… Δυναμώνουμε Μαζί» ενώ στη συνέχεια συμμετέχουν σε τακτικές συναντήσεις αλληλοτροφοδότησης.

Από την Αιγιάλεια, στο Δίκτυο τη φετινή χρονιά συμμετείχαν το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ακράτας και το 9ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr