background img
banner
banner

Την ερχόμενη Πέμπτη 8 Iουνίου η πρεμιέρα του τετραήμερου “Africa Twin European Meeting Aigio 2023”

Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΘΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 11 ΙΟΥΝΙΟΥ

Την Πέμπτη 8 Ιουνίου θα ξεκινήσει η τετραήμερη Ευρωπαϊκή γιορτή για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό που θα γίνει για πρώτη φορά στην πόλη μας και αναμένεται να συγκεντρώσει εκατοντάδες μοτοσυκλετιστές και επισκέπτες από την Ελλάδα και χώρες του εξωτερικού. Το εκδρομικό τμήμα της ΠΑΛΕΜΟΤ έδωσε στη δημοσιότητα όλο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που περιλαμβάνει καθημερινές μονοήμερες εκδρομές με μοτοσυκλέτα, προβολή ταινίας στο Υπαίθριο Θέατρο Γεώργιος Παππάς, βραδιά με παραδοσιακή λαϊκή μουσική στο κάμπινγκ TSOLIS, ροκ συναυλία στον Φάρο, στην παραλία Αιγίου και αποχαιρετιστήριο πάρτι την Κυριακή 11 Ιουνίου στην Άκολη.

Η Ευρωπαϊκή συνάντηση “Africa Twin” διοργανώνεται από το Africa Twin Club Hellas με αφορμή την συμπλήρωση 30 χρόνων από την ίδρυση της ΠΑΛΕΜΟΤ και τη διαρκή παρουσία της Αιγιώτικης Λέσχης στο χώρο του μοτοσικλετισμού όλα αυτά τα χρόνια. Η περιοχή του Αιγίου που επιλέχθηκε για την εκδήλωση είναι οδικώς προσβάσιμη από τα βόρεια και τα νότια τμήματα της Ελλάδας καθώς και από το εξωτερικό μέσω των λιμανιών της Ηγουμενίτσας και της Πάτρας για όσους ταξιδιώτες επιλέξουν τη θαλάσσια οδό.

Αναλυτικά το πρόγραμμα

Πέμπτη 8 Ιουνίου
Η γραμματεία θα έχει στηθεί από το μεσημέρι στον χώρο του Φάρου, στην παραλία του Αιγίου.
Το βράδυ στις 21:15 θα γίνει προβολή ταινίας στο Υπαίθριο Θέατρο Γεώργιος Παππάς.

Παρασκευή 9 Ιουνίου
Θα γίνουν δυο εκδρομές σε διαφορετικές κατευθύνσεις.
1) Εκδρομή στον Αρχαιολογικό χώρο των Δελφών, 290 χλμ, ασφάλτινα.
Αναχώρηση από την προβλήτα του φάρου στο Αίγιο στις 9.00. Πέρασμα από τη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου με κατεύθυνση τον Αρχαιολογικό χώρο των Δελφών.
Μετά την περιήγηση στον χώρο στον δρόμο της επιστροφής θα γίνει στο γραφικό Γαλαξίδι για φαγητό.
2) Εκδρομή στην ορεινή Αχαΐα – Κορίνθια, σύνολο 210 χλμ, ασφάλτινα και χωμάτινα
Αναχώρηση από την προβλήτα του φάρου στο Αίγιο στις 9.30. Στάση για φωτογραφία στην λίμνη Τσιβλού. Στάση μιας ώρας στην Ζαρούχλα. Από εκεί χωμάτινα μέχρι τη λίμνη Δόξας και ασφάλτινα μέχρι Γκούρα και από εκεί χωμάτινα στη λίμνη Δασίου. Στάση για φαγητό στα Τρίκαλα Κορινθίας, επίσκεψη στη Βουδιστική στούπα και επιστροφή στη βάση.
Το απόγευμα συγκέντρωση στο Κάμπινγκ TSOLIS με ζωντανή βραδιά με παραδοσιακή λαϊκή μουσική. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 20.00 και η είσοδος στο κάμπινγκ θα έχει κόστος 10 ευρώ ως ελάχιστη κατανάλωσή (ροφήματα-ποτά ή σουβλάκια ίσης αξίας). Όσοι θα διαμένουν στο κάμπινγκ δεν θα πληρώσουν είσοδο.

Σάββατο 10 Ιουνίου
Θα γίνουν δυο εκδρομές σε διαφορετικές κατευθύνσεις που θα καταλήξουν στα Καλάβρυτα.
1)Εκδρομή στην Αρχαιά Ολυμπία., σύνολο 300 χλμ ασφάλτινα
Αναχώρηση από την προβλήτα του φάροι στο Αίγιο στις 9.00. Κατεύθυνση στον χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας με 2ωρη στάση για επίσκεψη- περιήγηση. Από εκεί στο Δρυόδασος της Φολόης με μικρή στάση και συνέχεια μέχρι τα Καλάβρυτα οπού και θα γίνει στάση για φαγητό.
Επιστροφή στην προβλήτα του φάρου Αιγίου.
2)Εκδρομή στην ορεινή Αχαΐα.
Σύνολο 210 χλμ ασφάλτινα και χωμάτινα. Αναχώρηση από την προβλήτα του φάρου στο Αίγιο στις 9.30. Ανάβαση στην λίμνη Τσιβλού χωμάτινα όπου θα γίνει στάση. Συνέχεια ασφάλτινα στο πάσο της Περιστέρας με κατεύθυνση το χιονοδρομικό των Καλάβρυτων και από εκεί χωμάτινα στο αστεροσκοπείο του Αρίσταρχου.
Κατάβαση στην Κλειτορία και επίσκεψη τους Καταρράκτες Μπουλούμπαση. Κατάληξη στην πόλη των Καλάβρυτων για φαγητό.
Επιστροφή στην προβλήτα του φάρου Αιγίου. Οι δυο εκδρομές θα καταλήξουν στον φάρο του Αίγιου οπού θα στηθούν και θα εκτεθούν οι μηχανές στον κόσμο της πόλης.
Στον χώρο θα έχει στηθεί και σκηνή όπου θα χαιρετηθούν οι συμμετέχοντες καθώς και οι φορείς που συμμετέχουν.
Θα ακολουθήσει ροκ συναυλία με το συγκρότημα των SEVEN ELEVEN.

Κυριακή 11 Ιουνίου
Το πρωί της Κυριακή και ώρα 11:00 αποχαιρετιστήριο πάρτι στην περιοχή “Μάτι” στην παραλία Άκολης, δίπλα στο Γήπεδο του Beach Volley.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr