background img
banner
banner

«Φως και Χρώμα»: Έκθεση ζωγραφικής του Ευάγγελου Γκίνη στο Αρχοντικό Παναγιωτόπουλου

Η έκθεση ζωγραφικής «Φως και Χρώμα» του ζωγράφου – αγιογράφου Ευάγγελου Γκίνη θα φιλοξενηθεί στο Αρχοντικό Παναγιωτόπουλου στο Αίγιο (1ος όροφος), από τις 14 έως τις 28 Μαΐου. Τα εγκαίνια της έκθεσης, την οποία θα προλογίσει ο φιλόλογος Κωνσταντίνος Κλάγκος, θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 14 Μαΐου στις 7.30μ.μ. Με την υποστήριξη της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.

Τι περιλαμβάνει η έκθεση

Η έκθεση, που είναι βασισμένη σε εργασία τριάντα χρόνων, περιλαμβάνει πάνω από εβδομήντα έργα, από τα οποία τα περισσότερα είναι τοπία εμπνευσμένα από τις ομορφιές της πόλης του Αιγίου αλλά και της ευρύτερης περιοχής και παρουσιάζουν διάφορα στιγμιότυπα, όπως τον υδροβιότοπο της Αλυκής (ένα από τα πιο αγαπημένα τοπία του καλλιτέχνη), το Αίγιο χιονισμένο, την εκκλησία του Αγίου Ανδρέα, το Αρχαιολογικό Μουσείο Αιγίου, τοπία από τη διαδρομή Αίγιο-Καλάβρυτα, κ.ά.
Επίσης θα δούμε πάνω από είκοσι πορτρέτα διαφόρων προσωπικοτήτων από την Ελλάδα και το εξωτερικό και συνθέσεις που παρουσιάζουν επίκαιρα θέματα από την καθημερινότητα.

Ποιος είναι ο Ευάγγελος Γκίνης

Το 1975 τελείωσε το Καλλιτεχνικό Λύκειο και μετά από έναν χρόνο, μετά από έναν αυστηρό διαγωνισμό, μπήκε στην σχολή καλών τεχνών. Το 1980 τελείωσε μα άριστα την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών. Από τους 150 σπουδαστές που κέρδισαν τον διαγωνισμό και μπήκαν στην σχολή καλών τεχνών, μόνο 20 αποφοίτησαν. Το 1991 αναγνωρίστηκε το δίπλωμά του ως ισότιμο από το ελληνικό κράτος και το επόμενο έτος έγινε μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος. Το 1995 μετακόμισε στο Αίγιο, όπου επί 28 έτη αναπτύσσει μία έντονη καλλιτεχνική δραστηριότητα, με πολλά έργα του να έχουν εκτεθεί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Με πρωτοβουλία του Μητροπολίτη πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. Αμβροσίου, ανοίγει στο Αίγιο η Σχολή Αγιογραφίας και Ζωγραφικής, στην οποία, από το 2007 έως και το 2014, ήταν πρωτεργάτης.

Επί δέκα χρόνια δίδαξε εντελώς δωρεάν τα μυστικά της ζωγραφικής και αγιογραφίας και συνεχίζει ακόμα και σήμερα στα Καλάβρυτα να διδάσκει.
Το 2015 η ΝΕΛΕ Αχαΐας τον τοποθετεί να διδάξει σε σεμινάρια για την εκμάθηση της τέχνης της ζωγραφικής και της αγιογραφίας.
Εκτός από τα τοπία και τα πορτρέτα έχει εξειδικευτεί σε τεχνικές όπως ψηφιδωτό, συντήρηση έργων τέχνης, ακουαρέλες, κ.ά., ενώ έχει αγιογραφήσει πολλούς Ιερούς Ναούς στο Αίγιο, στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό (Γερμανία, Ν. Αφρική, Αμερική, κ.ά.). Γι’ όλη του την εργασία ο Δήμος Αιγιαλείας και η Ιερά Μητρόπολη τον έχουν βραβεύσει με διάφορες τιμητικές επιστολές.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΡΟΣΩΠΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr