background img
banner
banner

422 υποψήφιοι της Αιγιάλειας

ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2023

Εβδομάδα πανελλαδικών εξετάσεων είναι αυτή που διανύουμε, με τους υποψηφίους των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ να δίνουν τη δική τους «μάχη» για μία από τις 68.574 θέσεις στα ελληνικά Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα. Οι πανελλήνιες θα ξεκινήσουν την 1η Ιουνίου ενώ στην Αχαΐα θα δώσουν εξετάσεις 3.006 μαθητές.

Όπως έγινε γνωστό στo protionline.gr από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, από την Αιγιάλεια, θα… ριχτούν στη μάχη των πανελλαδικών 315 υποψήφιοι των επτά Γενικών Λυκείων της Αιγιάλειας, απόφοιτοι και τελειόφοιτοι.

Επίσης, θα δώσουν εξετάσεις 107 υποψήφιοι από 1ο Πρότυπο ΕΠΑΛ Αιγίου και 2ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Αιγίου.

Η αγωνία είναι έκδηλη από τους υποψηφίους και της Αιγιάλειας που πλέον βρίσκονται στην τελική ευθεία καθώς η «πρεμιέρα» των εξετάσεων γίνεται την Παρασκευή 2 Ιουνίου. Φέτος, δεν υπάρχουν ιδιαίτερες μεταβολές στον τρόπο διεξαγωγής των Πανελλαδικών Εξετάσεων συνολικά. Θα εφαρμοστεί για τρίτη χρονιά η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, όπως και το Παράλληλο Μηχανογραφικό για εισαγωγή στα Δημόσια ΙΕΚ. Τα αποτελέσματα (βάσεις) αναμένεται να ανακοινωθούν και φέτος νωρίς, προς τα τέλη Ιουλίου, όπως έγινε και πέρυσι.

Τα εξεταστικά κέντρα της Αιγιάλειας είναι τα ΓΕΛ Καμαρών, 1ο Αιγίου, 2ο Αιγίου, Διακοπτού, Ακράτας και Αιγείρας και το 1ο ΕΠΑΛ Αιγίου.

Ελάχιστες οι αλλαγές

Στις ελάχιστες μεταβολές, περιλαμβάνονται η αλλαγή του τρόπου βαθμολόγησης των μαθημάτων της Νεοελληνικής Γλώσσας και των Αρχαίων, η υποβολή μηχανογραφικού σε μία φάση, η περίληψη 8 τμημάτων που σχετίζονται με το περιβάλλον και την οικονομία στο 4ο επιστημονικό πεδίο και δύο νέα τμήματα που θα περιληφθούν στο 2ο και το 3ο πεδίο.

Επιπλέον, από πλευράς υπουργείου έχει διαβεβαιωθεί ότι δεν θα επηρεαστεί η διεξαγωγή των εξετάσεων από τη διεξαγωγή των εθνικών εκλογών. Και στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας υπάρχει ετοιμότητα για την ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων. Ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα, με στόχο την απρόσκοπτη διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων, έχουν δοθεί μέσω τηλεδιασκέψεων κατευθυντήριες γραμμές με τα μέλη των λυκειακών επιτροπών και δόθηκαν αναλυτικές οδηγίες όπως επίσης και στους επιτηρητές.

Συνολικά στην Αχαΐα θα λειτουργήσουν 34 εξεταστικά κέντρα για τα ΓΕΛ και τέσσερα εξεταστικά κέντρα για τα ΕΠΑΛ. Υπάρχουν και δύο ειδικά εξεταστικά κέντρα για τα ΓΕΛ και ένα για τα ΕΠΑΛ. Στον νομό, στα ΓΕΛ εξετάζονται 2.414 μαθητές, δηλαδή 450 μαθητές από πέρσι και στα ΕΠΑΛ 592 μαθητές, 40 λιγότεροι.

Ευχές από αντιδήμαρχο και πρόεδρο Σχολικής Επιτροπής

Εν τω μεταξύ, με αφορμή την έναρξη των πανελλαδικών, η αντιδήμαρχος Παιδείας Δ. Αιγιαλείας Διαμάντω Βασιλακοπούλου, προέβη στην εξής δήλωση: «Στις μαθήτριες και τους μαθητές που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις για να διεκδικήσουν την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση, εύχομαι, αυτοπεποίθηση και πίστη στις δυνατότητές τους, καλή επιτυχία και αποτελέσματα αντάξια των στόχων τους. Στις οικογένειες των μαθητών εύχομαι υπομονή και δύναμη, για να σας στηρίζουν στις επιλογές σας. Καλή δύναμη και καλή επιτυχία!».

Ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δ. Αιγιαλείας Επαμεινώνδας Δούλος, σημείωσε: ΄΄Oι δρόμοι που ανοίγονται μπροστά σας, μέσα από την διαδικασία των Πανελληνίων Εξετάσεων, εύχομαι να είναι ορθάνοιχτοι σε ολόκληρη τη ζωή σας. Να θυμάστε όμως ότι η πτώση και η αποτυχία είναι χαρακτηριστικά της ανθρώπινης ζωής. Χαρακτηριστικό όμως του ΔΥΝΑΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ είναι να επιχειρεί για άλλη μια φορά. ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ!!! ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr