background img
banner
banner

K. ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ: «Απιαστο όνειρο η γαλάζια σημαία για την Αιγιάλεια

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ «ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ»

Οι απώλειες για το Δήμο της Αιγιάλειας δυστυχώς συνεχίζονται. Τα κεκτημένα και τα πλεονεκτήματα που είχε πετύχει η περιοχή μας τα προηγούμενα χρόνια, χάνονται με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής του κ. Καλογερόπουλου.

Ούτε γαλάζιες σημαίες κατόρθωσε να πάρει ο Δήμος για τις παραλίες μας παρ’ότι στο παρελθόν είχαμε. Και φυσικά αυτή η εξέλιξη αποτελεί μειονέκτημα για την τουριστική προβολή των παραλιών της Αιγιάλειας. Δεν προξενεί εντύπωση στους πολίτες ούτε αυτή η κακή εξέλιξη για την Αιγιάλεια πλέον.

Εντύπωση όμως, θλίψη και αγανάκτηση, προκαλούν οι φθηνές δικαιολογίες της Δημοτικής Αρχής ότι δεν διεκδίκησε γαλάζιες σημαίες για τις παραλίες μας διότι δήθεν δεν είχε προϋπολογισμό.
Ας σταματήσει να παραπλανά και να περιφρονεί τους πολίτες ο Δήμαρχος. Αυτή η δικαιολογία αποτελεί μέγιστο ψέμα και φτηνή προσπάθεια να μετακυλήσει αλλού την απραξία και την αδυναμία του να υπερασπιστεί τα συμφέροντα του Δήμου.

Οι γαλάζιες σημαίες είναι μία διεθνής διάκριση που απονέμεται σε παραλίες που πληρούν ορισμένα ποιοτικά κριτήρια και απαιτήσεις σε σχέση με την περιβαλλοντική ποιότητα, την ασφάλεια και την υποδομή.

Η διαδικασία για την απόκτηση της γαλάζιας σημαίας ξεκινάει το χειμώνα, όταν οι υποψήφιες παραλίες υποβάλλουν αίτηση για την απόκτηση της διάκρισης. Οι αιτήσεις αξιολογούνται από ανεξάρτητο φορέα πιστοποίησης που ελέγχει τη συμμόρφωση των παραλιών με τα κριτήρια και τις απαιτήσεις του προγράμματος για τη γαλάζια σημαία.
Κάποια από τα κριτήρια που αξιολογούνται είναι η ποιότητα του ύδατος, η καθαριότητα της παραλίας, η ασφάλεια των επισκεπτών, η προστασία της βιοποικιλότητας και η διαχείριση των αποβλήτων, καθώς και η ύπαρξη επαρκών υποδομών και υπηρεσιών για τους επισκέπτες.

Όλα αυτά όμως απαιτούν οργάνωση, σχέδιο και κυρίως έργα και δράσεις που απουσιάζουν από τη Δημοτική Αρχή του κ. Καλογερόπουλου, ο οποίος ως γνωστόν ασχολείται αποκλειστικά με μικροέργα και παρεμβάσεις πελατειακού χαρακτήρα, με το βλέμμα στις επερχόμενες εκλογές.

Μάταια όμως, διότι οι πολίτες έχουν συνειδητοποιήσει απολύτως το μέγεθος της ανικανότητας, της πελατειακής λογικής και της έλλειψης υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος εκ μέρους του Δημάρχου κ. Καλογερόπουλου, που μας βυθίζουν στο παρελθόν, στη μιζέρια και την απαξίωση.

Ο Δήμος χρειάζεται άλλη λογική, χρειάζεται σχέδιο ανασυγκρότησης και αγώνα με τις προκλήσεις του μέλλοντος.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr