background img
banner
banner

Οι 158 υποψήφιοι βουλευτές στην Αχαΐα

ΔΥΟ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΣΤΗΝ ΑΧΑΪΑ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ

Ξεκαθάρισε  το τοπίο με τα κόμματα που συμμετέχουν στις εκλογές της 21ης Μαΐου. Εκτός εκλογικής διαδικασίας μένει τελικά το κόμμα «Έλληνες» του Ηλία Κασιδιάρη αλλά και 12 ακόμη κόμματα και ένας μεμονωμένος υποψήφιος.

Μένουν έξω 9 κόμματα

«Πατριωτική Ένωση ΕΛ.ΛΑ.Σ»,

«Ελλ. Λαϊκή Συσπείρωσις»,

«ΕΥ» του γνωστού εκκεντρικού επιχειρηματία Πολ Ευμορφίδη,

το «Πράσινο και Μωβ» το οποίο μάλιστα στην Αχαΐα είχε ήδη ανακοινώσει τους  Λεβεντάκου Βασιλική, Κοσμάτο Ανδρέα και Κοντογιαννάτο Χάρη,

«Δύναμη στον Πολίτη»,

«Λαϊκό ΕΥρωπαϊκό ΚΟμμα» (Λ.ΕΥ.ΚΟ.- Ανδρέας Ρεντζούλας)

Ελληνικό Λευκό Κίνημα Σημερινής Ιδεολογίας (Ε.Λ.Κ.Σ.Ι.) και

«Φιλόνομη Δημεγερσία».

Εκτός από το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη «Έλληνες», μετά από ενστάσεις, εκτός είχαν ήδη μείνει από την περασμένη εβδομάδα άλλα τρία κόμματα,

οι «Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες» του Νίκου Νικολόπουλου,

η «Πατρίδα» της Αφροδίτης Λατινοπούλου, και

η «Πατριωτική Ένωση» (Μπογδάνος – Εμφιετζόγλου).

Λόγω της απλής αναλογικής κυρίως, αυτή τη φορά στον Άρειο Πάγο κατέθεσαν συνδυασμούς 50 κόμματα, αριθμός ρεκόρ. Τα 37 από αυτά πέρασαν τελικά και θα είναι παρόντα στην κάλπη, αριθμός ο οποίος παραμένει ρεκόρ συμμετοχών.

Βελόπουλος-Βαρουφάκης στην Αχαΐα

Αρκετοί είναι οι συνδυασμοί πάντως που δεν έχουν φτιάξει ψηφοδέλτιο στην Αχαΐα. Κόμματα έχουν ανακοινώσει συνδυασμούς με ένα ή δύο άτομα στην Αχαΐα, απλά δηλαδή στόχευσαν να φτάσουν στην κάλπη και να εξασφαλίσουν κάποιες ψήφους.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα Τετάρτη, αρχηγοί κοινοβουλευτικού κόμματος που θα είναι υποψήφιοι στην Αχαΐα θα είναι οι Γιάννης Βαρουφάκης και Κυριάκος Βελόπουλος. Στις εκλογές του 2019 στην Αχαΐα είχαν κατέβει Κυριάκος Μητσοτάκης, Αλέξης Τσίπρας αλλά και η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Μέσα το κόμμα Κανελλόπουλου

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, που ήταν το πρώτο κόμμα που κατέθεσε υπόμνημα στον Άρειο Πάγο κατά της συμμετοχής του μορφώματος Κασιδιάρη στις εκλογές, ήταν παράλληλα και το μοναδικό που έθετε στην κρίση του δικαστηρίου «τις μεθοδεύσεις Κανελλόπουλου-Κασιδιάρη, ώστε να εξεταστεί αν συντρέχει περίπτωση να αποκλειστεί και το κόμμα ΕΑΝ» του πρώην αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Τελικά το «ΕΑΝ» πήρε «πράσινο φως» και θα είναι στην κάλπη.

Τα ψηφοδέλτια

Το ψηφοδέλτιο Αχαΐας της ΝΔ έκλεισε στις 26 Απριλίου με την αντικατάσταση της  Ευρωπίας Συνοδινού από την Αικατερίνη Καραφωτιά.  Εκτός από τους νυν βουλευτές, Άγγελο Τσιγκρή, Ανδρέα Κατσανιώτη, Ιάσωνα Φωτήλα και Χριστίνα Αλεξοπούλου, συμμετέχουν οι Ευσταθία Γιαννιά, Αθηνά Τραχήλη, Νίκος Σπηλιόπουλος, Γιώργος Τσίρης, Ανδρέας Τσώκος, Ιωάννης Κουκουβέλας και Παναγιώτα Παυλοπούλου.

Εκτός από τους νυν βουλευτές, Σία Αναγνωστοπούλου και Κώστα Μάρκου, με το ψηφοδέλτιο Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. που έχει ανακοινωθεί από τις 20 Φεβρουαρίου κατέρχονται οι Γιώργος Κυριακόπουλος, Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, Αριστείδης Ανδρικόπουλος, Ελένη Αδαμοπούλου, Γιώτα Παναγοπούλου, Αγγελική Τσονάκα, Θέμης Μπάκας, Τάκης Γεωργακόπουλος, Παναγούλα Μαμμή και Μαρία Στέφου.

Με το Γιώργο Παπανδρέου σε θέση επικεφαλής, το ΠΑΣΟΚ –ΚΙΝΑΛ κατέρχεται στις εκλογές της 21 Μαΐου με μια 11αδα ακόμη υποψηφίων που ήδη έχουν ανακοινωθεί. Τους Γιώργο Μπέσκο, Δήμητρα Αναργύρου, Μαρίνο Σκανδάμη, Δημήτρη Κατσικόπουλο, Λάκη Νασιώτη, Κατερίνα Σολωμού, Γιάννη Ταπεινό, Γιώργο Καρβουνιάρη, Ολυμπία Λόη, Βιβή Λουκοπούλου και Σταυρούλα Μιχαλοπούλου.

Από τα μέσα Φεβρουαρίου έχει ανακοινώσει το ψηφοδέλτιο του στην Αχαΐα το ΚΚΕ με τον νυν βουλευτή του κόμματος Νίκο Καραθανασόπουλο και τους Γιάννη Μποδιώτη, Γρηγόρη Συμεωνίδη, Δημήτρη Αγγελόπουλο, Δημήτρη Μαρμούτα, Ιφιγένεια Αθανασούλα, Γωγώ Γαλυφοπούλου, Γκέστα Ειρήνη (Ρένα) , Δραγώτη Κωνσταντίνο, Ξυδιά Αγγελική, Παναγογιαννοπούλου Χριστίνα και Χρήστο Πατούχα.

«Το ψηφοδέλτιο Αχαΐας του «Μέρα25» αποτελείται από τους Ιωάννη Βαρουφάκη, Βελισσάρη Δημήτρη,  Δακά Γαρυφαλλιά, Διαμαντόπουλο Παναγιώτη, Δίπλα Θεοφάνη, Καραβούλια Μαριλιάνα, Κέντρου Δέσποινα, Μπεκατώρου Αργυρώ, Μπεκίρη Ανθούλα, Περπή Γιώργο (πρ. Δήμαρχος Αιγίου), Πηλιού Γεωργιτσοπούλου Φωτεινή και Τριαντόπουλο Αποστόλη.

Με το ψηφοδέλτιο του κόμματος «Ελληνική Λύση» στην Αχαΐα, εκτός από τον επικεφαλής Κυριάκο Βελόπουλο, κατέρχονται οι  Γιάννης Λαϊνιώτης, Κωνσταντίνα Φράγκου, Φράγγος Αθανάσιος, Δήμητρα Κίτσου, Αθανάσιος Δημόπουλος, Ντοτσικας Νικόλαος, Παναγιώτης Πανταζής, Φλώρα Μόσχου, Οικονόμου Νικολίτσα, Τελιορίδη Ευθυμία και Γιαννόπουλος Διονύσης.

Με πλήρες ψηφοδέλτιο και στην Αχαΐα συμμετέχει η «ΑΝΤΑΡΣΥΑ» στις βουλευτικές εκλογές στις 21 Μάη. Ανακοινώθηκαν τα ονόματα των Αγγελόπουλου Ιωάννη (συνδικαλιστής), Δέσποινας Ηλιάδη (άνεργη), Κων/νας Θεοχαροπούλου (φιλόλογος), Ιωάννας Κάνιστρα (ηλ. μηχανικός), Κων/ας Καραμπέλη (αρχιτέκτων), Χρήστου Κόσινα (βιολόγος- περιφερειακός σύμβουλος), Ιάσονα Μασούρα (φυσικός), Δημήτρη Μπελιά (μηχανικός), Λευτέρη Παναγόπουλου (γεωπόνος), Νίκου Πελεκούδα (κοινωνιολόγος) και Χρήστου Χονδρογιάννη (βιολόγος).

Με το «Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα – NIKH» στην Αχαΐα υποψήφιοι θα είναι οι Τσιρώνης Σπυρίδων, Ευγενία Γεωργίου, Δρακουλέλης Στυλιανός, Χρονοπούλου Μαρία, Γκουρβέλος Παναγιώτης, Κορμπακης Τηλέμαχος, Ντεντοπουλου Φωτεινή, Παππάς Αθανάσιος, Περιστεροπουλου Σοφία και Χασομέρη Χρυσούλα.

Η «Εθνική Δημιουργία» (Θάνος Τζήμερος και Φαήλος Κρανιδιώτης) έχει ανακοινώσει για την Αχαΐα τα ονόματα των Φλώρας Γκεμάλογλου και Νίκου Οικονομόπουλου.

Με την Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας (ΟΚΔΕ) στην Αχαΐα θα είναι υποψήφιος ο Μικρώνης Λουντζής-Αχιλλέας.

Με την «Πλεύση Ελευθερίας» της Ζωής Κωνσταντοπούλου υποψήφιοι στην Αχαΐα θα είναι οι Στάθης Κολλιόπουλος, Γιάννη Μπουρδής, Αλεξίου Μαρία και Φαρδέλα Αικατερίνη.

Με την «Ελληνική ΑΝατροπή» (ΕΑΝ) υποψήφιοι θα είναι Αναστάσιος Κανελλόπουλος, Κανελλόπουλος Γεώργιος, Κάτσενος Σταύρος, Λυκάκου Αννίκα – Παρασκευούλα, Μπίρκου Κων/να, Σταματόπουλος Σπύρος, Χειμαρίου Ειρήνη.

Με την «Πολιτική Πρωτοβουλία» υποψήφιοι θα είναι οι Ιατρού Γεώργιος και Κωνσταντακοπούλου Μαρία.

Με την «ΕΝότητα-Αλήθεια» (ΕΝ.Α)» υποψήφια είναι η Σωπάκη Θεοφανία.

Με οι «Κ.Ο.Τ.Ε.Σ.» (Καπνιστικές Ομάδες για την Τέχνη και την Εικαστική Συγκρότηση- Νίκος Λούβρος) θα είναι υποψήφιος ο Μπουζάλας Ιωάννης.

Οι «Ελεύθεροι Ξανά» το κόμμα του γιατρού και αντι-εμβολιαστή Φαίδωνα Βόβολη έχει ανακοινώσει στην Αχαΐα τον Σπύρο Βάρδα και την Ιωάννα Κυριακοπούλου.

Με τους «Οικολόγους Πράσινους» στην Αχαϊα θα είναι υποψήφιοι οι Βέμης Εμμανουήλ, Ζαφειρόπουλος Νίκος και Μαρκουίζου Μαρίνα.

Με το κόμμα «Ελλήνων Συνέλευσις» (του… γνωστού Αρτέμη Σώρρα) στην Αχαΐα υποψήφια θα είναι οι Αβραντα Αναστασία, Βιδάλης Γεώργιος, Γερουλή Σταυρούλα, Δήμας Βασίλειος, Μιχαλόπουλος Ανδρέας και Μπεκιάρης Ιωάννης.

Με την «Ένωση Κεντρώων» οι Λεβέντης Βασίλειος, Γεωργιάδου Σοφία, Καραλής Ταξιάρχης, Μετσοβίτης Σπυρίδων, Νάσσου Νίκη, Παπαδημητροπούλου Θεοδώρα Παπαδόπουλος Παναγιώτης και Χατζηαθανασίου Γιαννούλα.

Με το «Τ.ΟΛ.ΜΑ.» (Τώρα ΌΛοι ΜΑζί – Αθανάσιος Κολυβάς) οι Κατσούλη Θεοδώρα, Πλατανιά Νικολίτσα (Λίλι) και Φούντας Σταύρος.

Με την «Συμμαχία Ανατροπής» οι Λαμπρόπουλος Γεώργιος, Λουράντου Βαρβάρα, Μεχλιζόγλου Θεόδωρος, Μήττας Κωνσταντίνος και Χαλδεάκη Παναγιώτα – Αικατερίνη.

Με την «Κοινωνία Αξιών – Φιλελεύθερη Συμμαχία» οι Αναγνωστόπουλος Αθανάσιος, Μαυρογιαννης Χρήστος, Παπαγρηγοριου Γεώργιος, Πεττεμεριδου Μαρία και Τσουκαλά Ελένη.

Με τη «ΒΟΡΕΙΑ ΛΕΓΚΑ – ΚΡΑΜΑ» οι Αποστολόπουλου Χρυσούλα, Κονδύλης Απόστολος, Κωνσταντοπούλου Αριάδνη και Παπαδημητροπουλος Κωνσταντίνος.

Με το Κίνημα 21 οι Μπαρζος Θεόδωρος και Νικολετοπουλου Ελένη.

Με το Κίνημα Φτωχών Ελλάδος ο Μπάρκας Νικόλαος.

Με το «ΟΑ-ΚΚΕ» ο  Χρήστου Λουκάς.

Με το ΚΚΕ-Μ.Λ. οι Κυρίτση Αικατερίνη, Μαχαίρας Αλέξιος, Σπυρόπουλος Φίλιππος και Ψυχα Φωτεινή.

Με την «Πνοή Δημοκρατίας» η Πανωραία Οικονομοπούλου.

Με το «Πράσινο Κίνημα» ο Καζαντζής Βασίλειος.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr