background img
banner
banner

Οι μαθητές του 3ου Γυμνασίου φανέρωσαν το υψηλό επίπεδο του σχολείου τους!

ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΣΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ – ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Σε αγώνες, διαγωνισμούς και φεστιβάλ έλαβαν μέρος μαθητές του 3ου Γυμνασίου Αιγίου, καταφέρνοντας να διακριθούν. Με αρκετή διάθεση, γνώσεις και ιδιαίτερα ταλέντα, απέδειξαν το υψηλό επίπεδο του σχολείου τους!

Ειδικότερα, μαθητές έλαβαν μέρος στους αγώνες ρητορικής. Το 3ο Γυμνάσιο Αιγίου συμμετείχε στους Α΄ Ελληνικούς Αγώνες Λόγου με θέμα τη «Δημοκρατία». Οι αγώνες διοργανώθηκαν από τους υπεύθυνους Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Πολιτιστικών Θεμάτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, από το Δήμο Αιγιαλείας και από τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Αιγιαλείας (ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.). ΄΄Ευχαριστούμε τους φορείς διοργάνωσης για την υπέροχη εμπειρία που βίωσαν οι μαθητές μας΄΄, αναφέρεται σε δελτίο Τύπου του σχολείου.

Οι μαθητές/τριες της Γ΄τάξης που συμμετείχαν ήταν: Ανδρικοπούλου Αλεξάνδρα, Αλεξοπούλου Βασιλική, Δρουγούτης Βασίλειος, Κουρτάκης Μιχαήλ, Κουτσοχέρας Ευάγγελος, Λουτσόπουλος Δημήτριος, Μέγαρης Γεώργιος-Μάριος, Μπαλής Γεώργιος, Μπουργαζά Άννα – Μαρία, Νικολακόπουλος Ηλίας, Ντότα Κέλα, υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών Κατσούλη Βασιλικής, Μπιτσάκου Διονυσίας και Τσουρέκη Ελένης. Οι αγώνες δεν είχαν ανταγωνιστικό χαρακτήρα.

Εσωτερικός Λογοτεχνικός Διαγωνισμός

Μετά την πανδημία, φέτος ήταν η πρώτη κανονική λειτουργία της Βιβλιοθήκης με αρκετούς δανεισμούς βιβλίων και τη διοργάνωση του Λογοτεχνικού διαγωνισμού στο χώρο της Βιβλιοθήκης.
Στον διαγωνισμό συμμετείχαν 13 παιδιά και των 3 τάξεων του σχολείου υπό την καθοδήγηση της υπεύθυνης της Βιβλιοθήκης φιλολόγου Ανδρικοπούλου Αγγελικής και τη βοήθεια της επίσης φιλολόγου κ. Ράλλη Αχοντούλας. Τα αποτελέσματα των γραπτών ήταν αρκετά ανταγωνιστικά, αλλά τέλος επικράτησαν οι εξής μαθητές:

Από Α΄τάξη Καραντζιά Κυριακή και Ρενιέρης Μηνάς οι οποίοι διαγωνίστηκαν μαζί ως ομάδα, από Β΄ τάξη η μαθήτρια Χαραλαμποπούλου Μαρία και από Γ΄ τάξη Αλεξοπούλου Βασιλική και ΘεοδωροπούλουΗλιάννα που διαγωνίστηκαν και αυτές ως ομάδα. Στο πλαίσιο αυτό έγινε την Τετάρτη 24 Μαΐου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του 3ου Γυμνασίου Αιγίου, εκδήλωση με βασικό στόχο τη βράβευση των μαθητών/ τριών, για να αναφερθούν τα ονόματα (αρχικά όλων των συμμετεχόντων) εκείνων που υπερίσχυσαν ώστε να κερδίσουν δίκαια την ηθική καταξίωση των συμμαθητών τους αλλά και να πάρουν κάποιο ενδεικτικό δώρο το οποίο πολύ ευγενικά φέτος πρόσφερε στο Σχολείο ο Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων, τον οποίο το σχολείο ευχαριστεί θερμά.
Όπως αναφέρει, ΄΄την όλη προσπάθεια των μαθητών μας και τη συμμετοχή τους τελικά στο διαγωνισμό τη θεωρούμε πάρα πολύ σημαντική, γιατί πιστεύουμε ακράδαντα ότι το σχολείο δεν είναι μόνο για να μαθαίνει Αρχαία, Μαθηματικά ή Φυσική, αλλά για να πλάθει χαρακτήρες και να ολοκληρώνει την προσωπικότητα των παιδιών, να διευρύνει τους πνευματικούς τους ορίζοντες και να ανοίγει το μυαλό τους. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΛΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ ΕΞΩΣΧΟΛΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ΄΄.

Συμμετοχή στο 12ο Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας Δυτικής Ελλάδας

Το σχολείο συμμετείχε στο 12ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας Δυτικής Ελλάδας που πραγματοποιήθηκε από 3 έως 5 Μαΐου 2023. Το link του Μαθητικού Φεστιβάλ είναι https://12digifestde.blogspot.com/
Τέχνη & τέχνη, από τους μαθητές της Γ2 τάξης Κότσι Διονύσιο και Μήτση Δήμητρα και αφορά το πώς αντιλαμβάνεται ο κάθε ένας μας την τέχνη ανάλογα την οπτική γωνία που εστιάζουμε.
Το όχημα του μέλλοντος, από τον μαθητή της Γ1 τάξης Καρακάση Κωνσταντίνο στο οποίο βίντεο γίνεται παρουσίαση του οχήματος που φέρει χρωματικό αισθητήρα και αισθητήρα κίνησης για αυτοματισμό του οχήματος.
Ο διαγωνισμός, ο οποίος δεν είχε ανταγωνιστικό χαρακτήρα, διεξήχθη υπό την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού Πληροφορικής του σχολείου, Μπαράκου Ειρήνης. ΄΄Συγχαρητήρια στους μαθητές/τριες!!!΄΄, καταλήγει η ίδια ανακοίνωση.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *