background img
banner
banner

Έρχονται… αλλαγές στη λαϊκή αγορά

ΕΠΑΝΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ – ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΩΝ 

Η Κανονιστική Πράξη λειτουργίας της Λαϊκής Αγοράς του Αιγίου έρχεται σήμερα προς συζήτηση και λήψης απόφασης στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Κοινότητας Αιγίου.
Είχε προηγηθεί η διαβούλευση για την κατάθεση προτάσεων, με αυτή του Σωματείου Μικροπωλητών Εμπόρων Λαϊκών Αγορών, να περιλαμβάνει προτάσεις – θέσεις για την πιο εύρυθμη και αποδοτικότερη προς όλους, λειτουργία της.

Το protionline.gr παρουσιάζει σήμερα τις προτάσεις των εμπόρων βιομηχανικών ειδών, που διατυπώνονται ως εξής:

«1. Αύξηση των μέτρων των πάγκων μας, εφόσον γίνει νέα διαγράμμιση καθώς επίσης και την παραμονή μας στις άκρες του δρόμου, στις θέσεις, δηλαδή, στις οποίες βρισκόμαστε τώρα. Πιο αναλυτικά εννοούμε την επέκταση από τα 4χ2μ σε 7χ2μ, όπως προβλέπεται από τον νόμο για τα βιομηχανικά προϊόντα. Εξ’ όσων είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ο χώρος υφίσταται και υπάρχει δυνατότητα κάλυψης του αιτήματος.

2. Επίσης όπως ορίζει ο νόμος πιστεύουμε ότι θα πρέπει να υπάρχει η παρουσία επόπτη για την εύρυθμη λειτουργία της Λαϊκής Αγοράς και για να αποφεύγονται φαινόμενα δραστηριοποίησης στον χώρο των μη αδειοδοτημένων πωλητών.

3.Αναφορικά με το ωράριο λειτουργίας η πρότασή μας είναι να γίνεται η προσέλευση στις 6:00πμ και η αποχώρησή από το χώρο στις 3:00μ.μ. 4. Ως προς το ημερήσιο τέλος θα θέλαμε να υπάρξει μια μείωση, δεδομένης της οικονομικής κρίσης που βιώνουμε ως κλάδος τα τελευταία χρόνια».

Παράνομοι πάγκοι…

Πάντως, από πλευράς του Σωματείου δεν έλειψαν τα παράπονα το περασμένο Σάββατο για την ύπαρξη παράνομων στη λαϊκή, που έστηναν πάγκους όπου τους… βόλευε, λειτουργώντας, όπως ανέφερε στo protionline.gr η πρόεδρος Νατάσα Καλούδη, εις βάρος των νόμιμων πωλητών. Ομοίως, παράπονα εξέφρασαν και οι πωλητές οπωροκηπευτικών.

Συγκεκριμένα, ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Οπωροκηπευτικών Προϊόντων και Συναφών Ειδών Οδυσσέας Κανελλόπουλος, μιλώντας στo protionline.gr είπε πως τις τελευταίες βδομάδες δεν υπάρχει αστυνόμευση και δεν έχουν διαπιστωθεί περιπολίες από την δημοτική αστυνομία, γεγονός που “βοηθάει” αρκετά ορισμένους… παράνομους πάγκους, που στήνονται “πατ-κιούτ” είτε επί της κύριας οδού Ν. Σολιώτη, είτε σε μικρούς παράδρομους.

Ερωτηθείς από τo protionline.gr, ο αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής Γιώργος Φραγκονικολόπουλος, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η νέα Κανονιστική πράξη θα βελτιώσει τη λειτουργία της λαϊκής προς όφελος τόσο των καταναλωτών όσο και όσων δραστηριοποιούνται επαγγελματικά σε αυτή. Επίσης, ως προς τους ελέγχους τόνισε ότι από το προσεχές Σάββατο επανέρχονται… δυναμικά, με πλήρη αυστηρότητα και σκοπό να παταχθεί κάθε… ιδέα λαθρεμπορίου.

Μειωμένη η κίνηση, φειδωλοί οι καταναλωτές

Την ίδια στιγμή, προβληματισμός υπάρχει και για την κίνηση που είναι εμφανώς μειωμένη σε σχέση με κάποια χρόνια πριν. ΄΄Ο κόσμος είναι συγκρατημένος, φειδωλός και στις αγορές του και στο συνολικό διαθέσιμο ποσό που είχε στην τσέπη του για να ψωνίσει. Η οικονομική αστάθεια και η ακρίβεια έχουν επηρεάσει αρκετά και τη σταθερή πελατεία, αλλά και τους υπόλοιπους καταναλωτές που έρχονται στην λαϊκή αγορά για να βρουν ποιοτικά και φθηνότερα προϊόντα. Οι φράουλες ξεκινούσαν από 4 ευρώ το κιλό, μία τιμή που καμιά φορά στο παρελθόν δεν είχε υπάρξει για το συγκεκριμένο προϊόν. Καταλαβαίνει αμέσως κανείς, το πόσο έχει έχουν αλλάξει τα πράγματα και πόσο έχουν αυξηθεί όλα σχεδόν τα προϊόντα, όχι από μας τους απλούς εμπόρους, αλλά από την πηγή, από τις μονάδες παραγωγής και τους εμπόρους χονδρικής΄΄, ανέφεραν στo protionline.gr οι εκπρόσωποι των πωλητών.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr