background img
banner
banner

Αναβλήθηκε η εκδίκαση της μήνυσης Καλογερόπουλου κατά Ανδρουτσόπουλου

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ

Η υπόθεση είχε τον αριθμό 12 στο πινάκιο, εκπρόσωποι φορέων, δημοτικών παρατάξεων και πολίτες συγκεντρώθηκαν έξω από το Δικαστικό Μέγαρο, ωστόσο η δίκη πήρε αναβολή για τις 24 Ιανουαρίου 2024. Η μήνυση που είχε υποβάλει ο δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος για συκοφαντική δυσφήμιση κατά του πολιτικού μηχανικού Αποστόλη Ανδρουτσόπουλου, δεν εκδικάστηκε χθες Τετάρτη όπως είχε οριστεί, καθώς ο δικηγόρος του μηνυτή επικαλέστηκε κώλυμα και δεν παρέστη, όπως άλλωστε και ο ίδιος ο κ. Καλογερόπουλος.

Υπενθυμίζεται ότι ο δήμαρχος προχώρησε σε μήνυση εις βάρος του κ. Αδρουτσόπουλου για σχόλιο που είχε κάνει ο δεύτερος σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης που αφορούσε τον περιβόητο διαγωνισμό για τη μεταφορά των απορριμμάτων, με έκπτωση 1%, κάνοντας τότε λόγο για μεθόδευση. Μάλιστα, ο κ. Καλογερόπουλος στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου κι αφού το θέμα ετέθη από τον Γιώργο Κουβαρά της παράταξης Μ.ΠΡΟ.Σ.Τ.Α. για την Αιγιάλεια, ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται για πολιτικό θέμα αλλά για προσωπική υπόθεση που θίγει τον ίδιο, ωστόσο ο κ. Κουβαράς είπε πως είναι πολιτικό ζήτημα κατηγορώντας τον δήμαρχο για ποινικοποίηση της έκφρασης γνώμης.

Ανήρτησαν και πανό

Στη συγκέντρωση έξω από το Δικαστικό Μέγαρο έλαβαν μέρος προς συμπαράσταση του κ. Ανδρουτσόπουλου, μέλη των παρατάξεων «Μ.ΠΡΟ.Σ.Τ.Α.», «Λαϊκή Συσπείρωση», «Αιγιάλεια Αύριο», δημοτικοί σύμβουλοι που πρόσκεινται στην παράταξη του Κώστα Σπηλιόπουλου, μέλη σωματείων και συλλόγων και απλοί πολίτες. Να σημειωθεί ότι η παράταξη «Μ.ΠΡΟ.Σ.Τ.Α.» είχε και πανό στο οποίο αναγραφόταν: «Όχι στις διώξεις και την ποινικοποίηση της γνώμης». Τελικώς, η δίκη ορίστηκε για τις 24 Ιανουαρίου, ενώ είναι βέβαιο ότι από τις εν λόγω παρατάξεις θα συνεχιστεί η άσκηση πιέσεων προς τον δήμαρχο για απόσυρση της μήνυσης.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr