background img
banner
banner

Για την ενίσχυση των Ειδικών Σχολείων της Αιγιάλειας!

ΤΕΡΑΣΤΙΑ Η ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ – ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΣΤΗ ΒΙ.ΠΕ. ΠΑΤΡΩΝ

Τα «ευέλικτα καπάκια» ήρθαν και φέτος να αποδείξουν πως οι μαθητές της Αιγιάλειας αλλά και των Καλαβρύτων στα σχολεία τους, εκτός από τις γνώσεις της εκπαίδευσης, μαθαίνουν να λειτουργούν με υπευθυνότητα και ευαισθησία, προσφέροντας στο κοινωνικό σύνολο. Λειτουργώντας έτσι και φέτος, κατάφεραν να συγκεντρώσουν τεράστιες ποσότητες πλαστικών πωμάτων, τα οποία σε σακιά στοιβάχτηκαν χθες στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου, απ’ όπου, με τη βοήθεια του δήμου Αιγιαλείας, μεταφέρθηκαν στη Βιομηχανική Περιοχή Πατρών. Μέσα από την ανακύκλωσή τους, θα δοθούν χρήματα για την ενίσχυση της λειτουργίας των Ειδικών Σχολείων της Αιγιάλειας!

Στη δράση, όπως μετέφερε στo protionline.gr η πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιγιαλείας Αθηνά Σκανδάμη, που ανέλαβε να συντονίσει την προσπάθεια, συμμετείχαν μαθητές από Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια της Αιγιάλειας αλλά και από τα Καλάβρυτα. Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στον χώρο του 3ου Δημοτικού Σχολείου και ο όγκος των πωμάτων ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Είναι χαρακτηριστικό ότι στη σταδιακή συγκέντρωση δεν ήταν δυνατόν να παραμείνουν στον χώρο του σχολείου, οπότε μεταφέρθηκαν σε αποθήκες του δήμου και σήμερα (χθες) συγκεντρώθηκαν όλα τα σακιά στο προαύλιο. Από το 3ο Δημοτικό όπου φορτώθηκαν, μεταφέρθηκαν στη ΒΙ.ΠΕ. Πατρών, όπου εταιρεία θα αναλάβει την ανακύκλωσή τους, προκειμένου να γίνουν τελάρα που θα χρησιμοποιηθούν για τη μεταφορά αγροτικών προϊόντων. Η εταιρεία ωστόσο, ανάλογα με το βάρος των πωμάτων, θα δώσει χρήματα τα οποία θα διατεθούν προς ενίσχυση των Ειδικών Σχολείων της Αιγιάλειας, δηλαδή προς το Ειδικό Νηπιαγωγείο, το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και το ΕΕΕΕΚ.

Με τη βοήθεια του δήμου Αιγιαλείας η μεταφορά

Τρία φορτηγά του δήμου διατέθηκαν για τη μεταφορά των καπακιών, με την κ. Σκανδάμη να αναφέρεται στην καθοριστική συμβολή του δήμου Αιγιαλείας στην προσπάθεια, λέγοντας: ΄΄Ήταν πολύ σημαντική η βοήθεια που μας παρείχαν από τον δήμο. Οφείλω να ευχαριστήσω τον αντιδήμαρχο Νίκο Καραΐσκο που οργάνωσε μία ομάδα εργαζόμενων του δήμου οι οποίοι ανέλαβαν την όλη επιχείρηση φόρτωσης και μεταφοράς και βέβαια την Υπηρεσία Καθαριότητας του δήμου για τη συνεργασία΄΄.

Η συμμετοχή των σχολείων και η εμπλοκή και προσφορά εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων θεωρείται αυτονόητη, παραμένει ωστόσο συγκινητική και δημιουργεί μεγάλες προσδοκίες για το μέλλον της κοινωνίας!


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr