background img
banner
banner

Ενημέρωση, δωρεάν εξετάσεις και πρόληψη

ΜΕΣΩ ΔΡΑΣΕΩΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ ΠΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΖΕΙ Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑ ΥΓΕΙΑΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Δωρεάν προληπτικοί έλεγχοι για την οστεοπόρωση, το σάκχαρο και την χοληστερόλη πρόκειται να διεξαχθούν στις 9 και 10 Ιουνίου σε Συμπολιτεία, Ζήρια και Αίγιο, καθώς επίσης και στις 15, 16 και 17 του μήνα σε Αίγιο, Διακοπτό και Ακράτα αντίστοιχα. Τη δράση συνδιοργανώνουν ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας «Πεταλούδα» σε συνεργασία με το Τμήμα Υγείας Πρόνοιας και Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου, με την πολύτιμη βοήθεια του Ιατρικού Συλλόγου Αιγίου.

Ο κύριος στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση γύρω από την οστεοπόρωση, το σάκχαρο και την χοληστερόλη, την πρόληψη και την αντιμετώπισή τους. Πρόκειται για παθήσεις που είναι συνήθεις στη σύγχρονη κοινωνία.

Οι δωρεάν εξετάσεις αφορούν άτομα κάθε ηλικίας που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για την υγεία τους, ενώ οι μετρήσεις σε όλες τις περιπτώσεις θα υποστηρίζονται από πληρέστατη ιατρική παρακολούθηση, προκειμένου να αντιμετωπιστεί κάθε ενδεχόμενο.

Κάλεσμα για συμμετοχή από την αντιδήμαρχο Διαμάντω Βασιλακοπούλου

΄΄Στις πρωτόγνωρες συνθήκες που ζούμε και την οικονομική ανασφάλεια που βιώνει ο σύγχρονος άνθρωπος, η κοινωνική προσφορά και η ανταπόδοση είναι ένας βασικός άξονας αλληλεγγύης, ένας καταλυτικός παράγοντας για την ανακούφιση πολλών αδύναμων μελών της κοινότητας, πολλών δημοτών που έχουν πραγματική ανάγκη. Προκειμένου να γίνουμε όλοι μαζί μία “αλυσίδα” προσφοράς, καλούμε τους πολίτες να συμμετάσχουν ενεργά και καθολικά στην προσπάθεια της αντιδημαρχίας Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, για τις δράσεις στα θέματα σκελετικής υγείας΄΄, αναφέρει στο protionline.gr η αντιδήμαρχος Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου, Διαμάντω Βασιλακοπούλου. Παράλληλα, σημειώνει τα εξής: ΄΄Η πρόσκληση στις εκδηλώσεις αυτές, απευθύνεται σε δημότες κάθε ηλικίας. Όλοι όσοι ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για θέματα υγείας όπως η οστεοπόρωση, ο έλεγχος του ζαχάρου και οι τιμές της χοληστερόλης, ας στηρίξουν αυτή την προσπάθεια. Η ενημέρωση αποτελεί την αρχή της πρόληψης, για το θέμα της οστεοπόρωσης. Ευχαριστούμε προκαταβολικά τους δημότες της Αιγιάλειας που σκοπεύουν να αγκαλιάσουν αυτές τις προγραμματισμένες δραστηριότητες, ευχαριστούμε όλους όσους θα συμμετάσχουν σε μία δράση που μόνο θετικό πρόσημο έχει για την κοινωνία μας΄΄.

Πρόγραμμα δράσεων και κλείσιμο ραντεβού

Το πρόγραμμα των δράσεων, έχει ως εξής: Συμπολιτεία: Παρασκευή 9 Ιουνίου, 11.00-14.00 Δημαρχείο Συμπολιτείας. Ζήρια: Παρασκευή 9 Ιουνίου, 17.00-19.30 Κοινοτικό Γραφείο. Αίγιο: Σάββατο 10 Ιουνίου, 10.00-13.00 ΚΑΠΗ (Συνοικισμός Αιγίου). Αίγιο: Πέμπτη 15 Ιουνίου, 11.00-14.00 ΚΑΠΗ Αιγίου (Ψηλά Αλώνια), Διακοπτό: Παρασκευή 16 Ιουνίου, 10.00-13.00 Πνευματικό Κέντρο Διακοπτού. Ακράτα: Σάββατο 17 Ιουνίου, 10.00-13.00 ΚΑΠΗ Ακράτας.

Οι πληροφορίες και το κλείσιμο ραντεβού για τη συμμετοχή σε κάποια από τις έξι δράσεις επιθυμεί ο καθένας, είναι στο τηλέφωνο 26910 26136, εσωτερικό 8.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr