background img
banner
banner

Ενημερωτική επίσκεψη για μαθητές νηπίου από την Τροχαία Αιγίου

ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΟΔΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Μικροί μαθητές και εκπαιδευτικοί, είχαν την ευκαιρία την Τετάρτη 31 Μαΐου να παρακολουθήσουν μία ενδιαφέρουσα παρουσίαση για θέματα οδικής ασφάλειας και συμπεριφοράς, στις αίθουσες του 4ου Νηπιαγωγείου Αιγίου. Η δράση έγινε στα πλαίσια του Προγράμματος Ενημέρωσης Κυκλοφοριακής Αγωγής, ένα πρόγραμμα που προωθεί και ενισχύει εδώ και πάρα πολύ καιρό η ΕΛ.ΑΣ., δράση που γίνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα από υψηλόβαθμα στελέχη της Τροχαίας Αιγίου, σε διάφορα σχολεία.

Οι μαθητές ενημερώθηκαν για θέματα οδικής ασφάλειας και κυκλοφοριακής αγωγής, καθώς και για την συμπεριφορά που πρέπει να έχουν βαδίζοντας στον δρόμο. Οι άντρες της Υπηρεσίας, Υπαστυνόμος Α΄ Ευστάθιος Φιλιππόπουλος και Αρχιφύλακας Χρήστος Μπλιάγκας, έδωσαν απλές συμβουλές, άμεσα συνυφασμένες με τη μαθητική καθημερινότητα και ανέλυσαν τη σημασία που έχει η επιλογή του ασφαλέστερου δρομολογίου από και προς το σχολείο. Ο ένστολοι επισκέπτες, με απλό και απολύτως κατανοητό τρόπο μίλησαν επίσης για την κίνηση στον δρόμο και τον κίνδυνο των ξαφνικών ατυχημάτων από αμέλεια, για το πεζοδρόμιο και την χρησιμότητά του, το πώς λειτουργούν οι διαβάσεις πεζών και φυσικά, για την κυκλοφορία με το ποδήλατο, τις αποστάσεις που οφείλουν να έχουν από άλλα τροχοφόρα και τη σημασία του προστατευτικού κράνους.

Απάντησαν σε ερωτήματα και τα παιδιά εμπέδωσαν τις πληροφορίες

Οι υπεύθυνοι της δράσης, άκουσαν όλες τις απορίες των παιδιών, αλλά και των δασκάλων τους και απάντησαν σε διάφορα ερωτήματα, σε ένα κλίμα πολύ φιλικό και οι μικροί μαθητές μπόρεσαν να κατανοήσουν πολύ καλά τις σημαντικές πληροφορίες που έπαιρναν και επιπλέον, έδειχναν να το χαίρονται δεόντως. Η ενημέρωση έκλεισε με τις πληροφορίες για τη λειτουργία των φωτεινών σηματοδοτών και την κατανόηση των πινακίδων σήμανσης, για τη σημασία των χώρων στάθμευσης για άτομα με κινητικές δυσκολίες, για τη συμβολή των σχολικών τροχονόμων και την χρησιμότητά τους, ενώ τέλος επισημάνθηκε με κατανοητό τρόπο το σύνθετο θέμα της Κυκλοφοριακής Αγωγής στη σύγχρονη εποχή.

Παρόμοιες δράσεις και σε άλλα σχολεία

Ανάλογες τέτοιες δράσεις πραγματοποιούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα και σε άλλες σχολικές μονάδες της Αιγιαλείας από την Τροχαία του Αστυνομικού Τμήματος Αιγίου, που έχει ως διαρκή και απώτερο στόχο την καλλιέργεια και την εμπέδωση της κυκλοφοριακής συμπεριφοράς και της οδικής παιδείας.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr