background img
banner
banner

Καλπάζει… ο “Πήγασος” που εντυπωσίασε με την ιππική παρουσίαση

ΜΕ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΠΑΝΕΜΟΡΦΑ ΑΛΟΓΑ!

Για άλλη μία χρονιά ο Σύλλογος Φίλων Ίππων Ανατολικής Αιγιάλειας “Πήγασος” ολοκλήρωσε μία εκδήλωση που τείνει πλέον να γίνει θεσμός και να περάσει στην συνείδηση των Αιγιαλέων, σαν μία από τις πιο ενδιαφέρουσες που γίνονται κάθε χρόνο. Ο αεικίνητος σύλλογος κατάφερε να πραγματοποιήσει – παρά τις αντίξοες συνθήκες και από πλευράς καιρού αλλά και από διάφορες… απώλειες της τελευταίας στιγμής – μία πάρα πολύ όμορφη εκδήλωση την περασμένη Κυριακή 28 Μαϊου στην περιοχή της Ακράτας, δράση που έγινε με την πολύτιμη βοήθεια της αντιδημαρχίας Ανατολικής Αιγιαλείας. Η εκδήλωση συγκέντρωσε πάνω από 1.300 επισκέπτες και λάτρεις των αλόγων από κάθε μεριά της χώρας.

Η καθιερωμένη εκδήλωση που πλέον τείνει να γίνει θεσμός, πρωτοτύπησε για άλλη μία φορά με πολλούς λάτρεις της ιππασίας και των αλόγων να έρχονται (κυριολεκτικά) από κάθε μέρος της Ελλάδας και μάλιστα από τα πιο απίθανα μέρη, χαρίζοντας σε μικρούς και μεγάλους, την χαρά του να δουν τα αγέρωχα ζώα και τους τολμηρούς αναβάτες τους, να παίρνουν μέρος στους Ειδικούς Αγώνες που διοργανώνονται κάθε έτος, ανελλιπώς.

Τα αποτελέσματα

Πρώτος στην τελική κατάταξη των αγώνων στα θηλυκά άλογα, ήρθε ο Δημήτρης Φερεντίνος με το άλογο “Αρετούσα”, δεύτερος ο Σωτήρης Χασακής με την “Αρχόντισσα” και την τρίτη θέση κατέλαβε ο Παντελής Πριονάς με άλογο “Μαρίνα”, λαμβάνοντας όλοι τιμητικά κύπελλα και καταχειροκροτούμενοι από το ευρύ κοινό.

Η τριάδα που ξεχώρισε με τα αρσενικά “γεωργαλίδικα” άλογα ήταν ο Στέλιος Περβολαράκης που έλαβε την πρώτη θέση με τον “Πέλοπα”, ο Γιώργος Ράπτης στη δεύτερη θέση με το άλογο “Βάλιος” και ο Σπύρος Γιαννιώτης στην τρίτη θέση με τον “Πήγασο”. Η πίστα γέμισε με άλογα και οι αυτοσχέδιοι διάδρομοι παρακολούθησης του κοινού βρέθηκαν να γεμίζουν από κόσμο και έντονη διάθεση.

Το μεράκι των ανθρώπων του συλλόγου έχει αποδειχθεί πολλές φορές, ότι μπορεί να διοργανώσει μία εκδήλωση με υψηλά “στάνταρ” που μπορεί να ξεχωρίσει και να κάνει εντύπωση. Μιλώντας στο protionline.gr ο πρόεδρος του Συλλόγου Μιχάλης Ασημακόπουλος δήλωσε: “Είμαστε ευχαριστημένοι που η ανταπόκριση του κόσμου για άλλη μία χρονιά ήταν τόσο μεγάλη και τόσο θερμή. Οραματιζόμαστε τη συγκεκριμένη εκδήλωση να γίνει πολύ μεγάλη και να την εμπλουτίζουμε, να την “διαφημίζουμε” όσο περισσότερο γίνεται κάθε χρονιά, γιατί ούτως ή άλλως, είναι διαφήμιση για την Αιγιάλεια, ανεβάζοντας κατακόρυφα την τουριστική ανάπτυξη”, τόνισε ο πρόεδρος. Και όντως, η Ιππική Παρουσίαση μπορεί να προσφέρει μεγάλη αναγνωρισιμότητα σε τουριστικό επίπεδο, ανεβάζοντας και το prestige και την ζήτηση εκατοντάδων επισκεπτών κάθε χρονιά, όλο και περισσότερο.

Μ. Σταυροπούλου: “Ήταν όλα υπέροχα!”

Την “20η Ιππική Παρουσίαση” του Συλλόγου “Πήγασος” στήριξε με την παρουσία της και την συμβολή της, η αντιδήμαρχος Ανατολικής Αιγιαλείας Μαρία Σταυροπούλου, η οποία επιβράβευσε την ξεχωριστή εκδήλωση, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: “Ήταν όλα υπέροχα για άλλη μια φορά. Βρεθήκαμε σε μια πολύ όμορφη εκδήλωση, με τεράστια συμμετοχή κόσμου από όλη την Ελλάδα. Τέτοιες προσπάθειες διαφημίζουν την Αιγιάλεια και ανεβάζουν κατακόρυφα το τουριστικό ενδιαφέρον. Συγχαρητήρια στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου και σε όσους εθελοντικά πρόσφεραν τα μέγιστα για να μπορούμε να απολαύσουμε όλοι μαζί αυτή την ξεχωριστή δράση. Η αγάπη για τα άλογα, ενέπνευσε και φέτος μία εκδήλωση που πλέον, είναι θεσμός για τον τόπο μας”.

Ξεπέρασαν τις αντιξοότητες

Φέτος, οι συμμετοχές των αλόγων έφτασαν τις 70, ενώ στην ειδικά διαμορφωμένη πίστα που διεξήχθησαν οι αγώνες στην περιοχή της Ακράτας βρέθηκαν όχι μόνο λάτρεις της ιππασίας και των αλόγων γενικά, αλλά και πολύς κόσμος άλλος, απλά για να απολαύσει το ιδιαίτερο θέαμα, με τα μικρά παιδιά τελικά, να… ξετρελαίνονται περισσότερο από τον καθένα. Όλοι, χειροκρότησαν την πυγμή των αλόγων και τις ικανότητες των αναβατών.

Το “κλειδί της επιτυχίας” το κατείχαν και φέτος, το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου και ο πρόεδρος του Μιχάλης Ασημακόπουλος, που μαζί με τους δεκάδες εθελοντές και την αρμόδια αντιδημαρχία, μπόρεσαν για άλλη μία φορά να πραγματοποιήσουν την εκδήλωση παρ’ όλο που “μπήκαν” διαφόρων ειδών… εμπόδια της τελευταίας στιγμής. Η εκδήλωση καλύφθηκε και με βιντεοσκόπηση από εθελοντή φίλο του Συλλόγου, ενώ υπήρξε απώλεια συμμετεχόντων λόγω απουσίας διαφόρων μελών για προσωπικούς λόγους, αλλά και του καιρού που ήταν ιδιαιτέρως άστατος όλες τις ημέρες πριν τον αγώνα, με ό,τι συνεπάγεται αυτό.

Τέλος να σημειωθεί ότι, την εκδήλωση απόλαυσαν περίπου 1.300 άτομα κάθε ηλικίας, δίδοντας όλοι μαζί ραντεβού για την επόμενη χρονιά και για ακόμα πιο πετυχημένες προσπάθειες, συμμετοχή και διαδρομές. Ίσως θα έπρεπε διάφοροι φορείς του τόπου, να… προσέχουν και να στηρίζουν λίγο περισσότερο, τέτοιες ανάλογες προσπάθειες όπως του “Πήγασου”, δράσεις που μόνο θετικά αποτελέσματα μπορούν να φέρουν και στην επισκεψιμότητα αλλά και στην προβολή της Αιγιάλειας σε άλλα σημεία της χώρας.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr