background img
banner
banner

Με το… δεξί τουριστικά ο Ιούνιος

ΜΕ «ΣΚΑΜΠΑΝΕΒΑΣΜΑΤΑ» Ο ΜΑΪΟΣ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ – ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΟΙ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ

Θετικά βλέπουν τουριστικοί κύκλοι, ξενοδόχοι και επαγγελματίες της περιοχής, την αυξημένη επισκεψιμότητα του Μαΐου στην Αιγιάλεια. Σε συνέχεια των καλών οιωνών, το 90% των καταλυμάτων της περιοχής έχουν κρατήσεις για το επερχόμενο τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, ενώ δείγματα αισιοδοξίας αποτέλεσαν, το τριήμερο της Πρωτομαγιάς που σημειώθηκε πολύ μεγάλη εισροή κόσμου, η αυξημένη κίνηση λόγω των εκλογών της 21η Μαΐου, αλλά και η γενικότερη ανάγκη των εκδρομέων για μικρές “αποδράσεις”, κάτι που σαν γεγονός αυξάνει κατά πολύ την πιθανότητα να ζήσει η Αιγιάλεια, το πιο θερμό καλοκαίρι από το 2018 και έπειτα, σε τουριστικό επίπεδο.

Στρ. Βαρδάκης: “Περιμένουμε ένα καλό καλοκαίρι με αυξημένη την τουριστική ζήτηση”

“Με μία σύντομη αποτίμηση της κατάστασης για την επισκεψιμότητα που είχε η ευρύτερη περιοχή, όπως εξελίχθηκε τον τελευταίο μήνα και συγκεκριμένα από την Πρωτομαγιά μέχρι και σήμερα, θα μπορούσα να πω ότι όλα πήγαν αρκετά καλά. Πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης και αύξησης της τουριστικής κίνησης, όμως η τάση έδειξε ότι στο κομμάτι της επισκεψιμότητας, περιμένουμε ως δήμος ένα καλό και τουριστικά “ανθηρό” καλοκαίρι σε όλες τις περιοχές της Αιγιάλειας, ακόμα και στους ορεινούς ή ημιορεινούς προορισμούς” ήταν τα λόγια του αντιδημάρχου Τουρισμού Στράτου Βαρδάκη, μιλώντας στo protionline.gr για την εικόνα που καταγράφηκε στο κομμάτι της επισκεψιμότητας, τον μήνα Μάιο, που μόλις πέρασε.

90% οι πληρότητες στα καταλύματα για το τριήμερο

Η εβδομάδα των εκλογών, αποδείχτηκε ένας ακόμα λόγος να “μοιραστεί” η επισκεψιμότητα ανά βδομάδα, κατά τη διάρκεια του Μαΐου, καθώς αρκετοί Αιγιαλείς που ζουν σε άλλα μέρη, προτίμησαν να έρθουν στον τόπο τους για να ασκήσουν το εκλογικό δικαίωμα, πάρα να περάσουν το τριήμερο της Πρωτομαγιάς ή κάποιο άλλο εμβόλιμο, ουδέτερο Σαββατοκύριακο του μήνα, στο πατρικό ή το εξοχικό τους σπίτι. Αυτό, όπως είναι εύλογο, έγινε λόγω του κόστους των καυσίμων της κάθε μετακίνησης, αλλά και των γενικών εξόδων κάθε εκδρομής. Όσον αφορά το επερχόμενο τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού, ανέφερε στo protionline.gr, δίνοντας την δική του εκδοχή για το πώς θα κινηθεί: “Περιμένουμε αρκετό κόσμο καθώς οι κρατήσεις και σε ξενοδοχεία και σε δωμάτια βραχυπρόθεσμης μίσθωσης, αγγίζουν το 90% αυτή τη στιγμή, ενώ δεν αποκλείεται το επόμενο 24ωρο και μέχρι αύριο Παρασκευή, να ανέβει ακόμα περισσότερο το ποσοστό αυτό” τόνισε ο κ. Βαρδάκης, δηλώνοντας αισιόδοξος για την άνοδο της επισκεψιμότητας.

Γ. Σακελλαρόπουλος: “Βρισκόμαστε σε έναν “αγώνα δρόμου” για να τα προλάβουμε όλα”

“Η επισκεψιμότητα τον μήνα Μάιο κινήθηκε σε μέτρια επίπεδα στην ανατολική πλευρά του δήμου και κατά την περίοδο των εκλογών, ο κύριος όγκος των επισκεπτών ήταν ετεροδημότες που ήρθαν για να ψηφίσουν” σημείωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εμπορικής και Τουριστικής Ανάπτυξης Ανατολικής Αιγιάλειας Γιώργος Σακελλαρόπουλος, ερωτώμενος από τo protionline.gr για το τί ίσχυσε κατά τις προηγούμενες βδομάδες στην ευρύτερη περιοχή. Ωστόσο, συμπλήρωσε ότι εν όψει του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος και σε συνδυασμό με τις εορταστικές εκδηλώσεις που πρόκειται να γίνουν στα Καλάβρυτα και το Χιονοδρομικό Κέντρο, η κίνηση τα τελευταία εικοσιτετράωρα είναι ικανοποιητική: “Είμαστε σε ένα πολύ καλό ποσοστό πληρότητας των καταλυμάτων στην Ανατολική Αιγιάλεια, για την επερχόμενη μεγάλη γιορτή.

Ακόμα και σε ορεινά ξενοδοχεία ή δωμάτια, υπάρχει αρκετή ζήτηση. Αυτό που έφερνε… πίσω την περιοχή, ήταν η τρομερή καθυστέρηση του θέματος του προϋπολογισμού στο δήμο, καθώς πολλές εργασίες που έπρεπε ήδη να έχουν γίνει για την προετοιμασία της καλοκαιρινής περιόδου στις κοινότητες, έχουν καθυστερήσει αισθητά.
Βρισκόμαστε σε έναν “αγώνα δρόμου” για να τα προλάβουμε όλα, ελπίζοντας ότι οι επισκέπτες που θα βρεθούν στην Αιγιάλεια θα έχουν όσα χρειάζονται για να περάσουν όμορφα και να έχουμε μία καλή εικόνα. Η τουριστική ανάπτυξη είναι το ζητούμενο…” ανέφερε ο κ. Σακελλαρόπουλος.

Κ. Καρβέλα: “Η περιοχή αποτελεί πόλο έλξης για κάθε τουρίστα”

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και τα λόγια της εκπροσώπου του ξενοδοχείου “Πανόραμα” που εδρεύει στο Διακοπτό, Κατερίνας Καρβέλα, η οποία σε ερώτηση του protionline.gr για το πώς ήταν ο μήνας Μάιος στο Διακοπτό από πλευράς επισκεψιμότητας, δήλωσε: “Η Αιγιάλεια παραμένει ένας προορισμός που έχει πολλά να προσφέρει σε έναν επισκέπτη. Στην περίοδο του κορωνοϊού υπήρχε χαμηλότερη ζήτηση από τουρίστες του εξωτερικού. Το θετικό με την περιοχή μας, είναι ότι η τοποθεσία αποτελεί “πόλο έλξης” για Έλληνες τουρίστες από την Αττική, καθώς βρίσκεται σε απόσταση λιγότερο από 2 ώρες”. Η κ. Καρβέλα δήλωσε αισιόδοξη για την τουριστική περίοδο που ήδη έχει ξεκινήσει, λέγοντας “υπάρχει θετική προοπτική για φέτος το καλοκαίρι και πρέπει όλοι οι επαγγελματίες να παρέχουμε στους πελάτες, τις καλύτερες δυνατές παροχές, για να επιτύχουμε την επαναλαμβανόμενη επίσκεψη αυτών. Διατηρούμε μια πολύ θετική ενέργεια ότι το καλοκαίρι του ‘23 η περιοχή μας θα έχει μεγάλη επισκεψιμότητα”.

Με τουριστικά… “σκαμπανεβάσματα” κύλησε ο Μάιος

Σε άλλη ερώτηση του protionline.gr για το πώς ήταν η κίνηση τον τελευταίο μήνα, η κ. Καρβέλα, ανέφερε: “Φέτος, από τον Απρίλη και κατά την περίοδο του Πάσχα και των ορθοδόξων αλλά και των καθολικών, σημειώθηκε μεγάλη αύξηση στη ζήτηση, με τον Μάιο να κάνει μια μικρή “κοιλιά”, παρ’ όλο που υπήρχε ελεγχόμενη επισκεψιμότητα. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι, παρατηρήθηκε έντονη αύξηση της τουριστικής κίνησης, κατά τη διάρκεια της αεροπορικής άσκησης “Ηνίοχος”. Οι ηλικίες της πλειοψηφίας των τουριστών του εξωτερικού, είναι από 45 – 75 έτη, ενώ οι εγχώριοι τουρίστες είναι μικρότεροι σε ηλικία. Οι ημέρες διαμονής συνήθως, είναι το πολύ δύο διανυκτερεύσεις γιατί δεν έχει γίνει η κατάλληλη διαφήμιση της περιοχή μας και δεν θεωρείται πρωτοκλασάτος προορισμός διακοπών”.


Κατηγορίες Άρθρου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr