background img
banner
banner

Μπήκε η στάση πίσω από τους κάδους…

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ… ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΙΓΙΟΥ

Σημαντικές αποφάσεις που αφορούν την καθημερινότητα των πολιτών στην έδρα του δήμου, το Αίγιο, έλαβε στη χθεσινή συνεδρίασή του το Συμβούλιο Κοινότητας Αιγίου. Και μπορεί για την υλοποίηση αυτών να απαιτείται και απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, πλην όμως η γνωμοδότηση του Συμβουλίου Κοινότητας έχει βαρύνουσα σημασία, δεδομένου ότι αφορά συγκεκριμένα σημεία που βελτιώνουν την κίνηση και εξωραΐζουν κεντρικά σημεία.

Παγκάκι με σκέπαστρο

Όπως μετέφερε στo protionline.gr ο πρόεδρος της Κοινότητας Γιώργος Γκιώνης, ΄΄στη συνεδρίαση έθεσα ένα θέμα που έχει προκύψει εξαιτίας της έλλειψης συγχρονισμού από πλευράς των αρμόδιων υπηρεσιών. Συγκεκριμένα, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και δεδομένου ότι η οδός Σολωμού είναι δικής της αρμοδιότητας, κατόπιν εισήγησης της Υπηρεσίας Συγκοινωνιών Αιγίου, τοποθέτησε ένα παγκάκι με σκέπαστρο, μία σύγχρονη στάση για τα υπεραστικά λεωφορεία, στην οδό Σολωμού, λίγο πριν τη Σωτ. Λόντου. Όμως, μολονότι ο κόσμος περιμένει σε αυτή το λεωφορείο εδώ και περίπου δύο εβδομάδες που έχει τοποθετηθεί, αυτό δεν σταματά καθώς ακριβώς μπροστά υπάρχουν κάδοι απορριμμάτων. Επίσης, πίσω από τη στάση υπάρχουν χόρτα και η υπάρχουσα κατάσταση δεν εξυπηρετεί. Αντιθέτως, το λεωφορείο συνεχίζει να σταματά λίγο πριν τα φανάρια, εκεί όπου πολλές φορές δημιουργείται κυκλοφοριακό πρόβλημα΄΄.

Να συντονιστούν οι υπηρεσίες

Και συνέχισε: ΄΄Η δική μας απόφαση έχει να κάνει με την ενημέρωση των αρμόδιων υπηρεσιών του δήμου, τόσο για την τοποθέτηση από την Τεχνική Υπηρεσία της ένδειξης της στάσης στο νέο σημείο μέσω πινακίδας και της σχετικής κίτρινης γραμμής, όσο και για την αλλαγή θέσης των κάδων απορριμμάτων, με σχετική ενημέρωση της Υπηρεσίας Καθαριότητας΄΄. ΄΄Στην προκειμένη περίπτωση και οι δύο υπηρεσίες του δήμου είχαν άγνοια καθώς δεν είχαν ενημερωθεί για το νέο σημείο ώστε να προβούν στις δέουσες αλλαγές΄΄, είπε ακόμη ο κ. Γκιώνης. Όσο για το σημείο που θα υποδειχθεί να μεταφερθούν οι κάδοι, ανέφερε πως αυτό μπορεί να είναι στην αρχή της οδού Ρούβαλη που βρίσκεται απέναντι.

Διπλής κατεύθυνσης το τμήμα της Μελετοπούλων από Ανδρονοπούλου ως Μητροπόλεως

Ένα ακόμη θέμα πάνω στο οποίο έλαβε απόφαση την Τετάρτη 7 Ιουνίου το Συμβούλιο Κοινότητας Αιγίου, είναι η επιστροφή της οδού Μελετοπούλων από την αρχή της, στο παλαιό καθεστώς. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα λεγόμενα του προέδρου, ΄΄κάναμε μία εισήγηση για την μετατροπή του τμήματος της οδού Μελετοπούλων από την Ανδρονοπούλου ως τη Μητροπόλεως, ξανά σε διπλής κατεύθυνσης οχημάτων. Με τα μέχρι σήμερα δεδομένα υπάρχει μία ένδειξη ότι επιτρέπονται μόνο για τα αυτοκίνητα του δήμου, με αποτέλεσμα να στρίβουν όλα τα αυτοκίνητα στην οδό Ανδρονοπούλου και να δημιουργείται πρόβλημα καθώς ο δρόμος είναι στενός. Θεωρήσαμε έτσι ότι για 20 μέτρα, πρέπει το τμήμα αυτό να γίνει διπλής κατεύθυνσης και όσοι κινούνται στην Μελετοπούλων να μπορούν να ξαναβγούν στη Μητροπόλεως΄΄. Βασική προϋπόθεση βέβαια είναι η τήρηση του μέτρου της απαγόρευσης στάθμευσης καθώς στην περίπτωση των παρκαρισμένων οχημάτων, το ενδεχόμενο διπλής κυκλοφορίας, φαντάζει αδύνατο.

Μετατόπιση του περιπτέρου της οδού Παναγιωτοπούλων

Ακόμη, απόφαση έλαβε το Συμβούλιο Κοινότητας Αιγίου για τα μετατόπιση του περιπτέρου που είναι κείμενο επί της οδού Παναγιωτοπούλων για λόγους εξωραϊσμού του περιβάλλοντος. Ειδικότερα, σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Γκιώνη, ΄΄κρίναμε πως το περίπτερο πρέπει να μεταφερθεί στο βάθος του κήπου που βρίσκεται στο σημείο με πρόσοψη στη Μητροπόλεως ώστε να μην καλύπτεται το σημείο αυτό πρασίνου, κάτι που θα ωφελήσει και τον ιδιοκτήτη του περιπτέρου, αφού θα αποκτήσει καλύτερη πρόσοψη΄΄.

Το… ερώτημα Γ. Γκιώνη για τον προϋπολογισμό

Τέλος, ο πρόεδρος της Κοινότητας Αιγίου απάντησε μέσω του protionline.gr και σε όσους ασκούν κριτική γιατί δε έχουν γίνει οι απαιτούμενες παρεμβάσεις σε όλα τα σημεία, επισημαίνοντας: ΄΄Έχουμε καταβάλει υπεράνθρωπες προσπάθειες ώστε να κόψουμε χόρτα και να κάνουμε παρεμβάσεις για την ασφάλεια των πολιτών κι όλα αυτά χωρίς τα απαραίτητα κονδύλια αφού δεν υπήρχε προϋπολογισμός στον δήμο. Φτάσαμε να τα καλύπτουμε βάζοντας χρήματα από την τσέπη μας. Δεν είναι δυνατόν να μας ασκούν κριτική φίλα προσκείμενοι στην αντιπολίτευση, τη στιγμή που οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης δεν ψήφιζαν τόσο καιρό νόμιμο προϋπολογισμό. Και ερωτώ:
Γιατί στην τελευταία ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν ψήφισαν καν τη δική τους πρόταση που έκανε δεκτή ο δήμαρχος και ψήφισαν «λευκό»; Δεν αντιλαμβάνονται ότι έτσι κοροϊδεύουν τον κόσμο;
Ήταν εμφανές ότι ήθελαν να πολεμήσουν τη δημοτική αρχή και καλώς ή κακώς ο κόσμος το αντιλαμβάνεται. Ας μην υποτιμούν τη νοημοσύνη των ανθρώπων που τους ψήφισαν΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr