background img
banner
banner

Ομοσπονδία για… όλες τις δουλειές

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΦΩΚΙΩΝΑ ΖΑΪΜΗ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Ο.Σ.Α.

Η διεύρυνση των δραστηριοτήτων στον τομέα του Πολιτισμού και ο υποστηρικτικός χαρακτήρας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, αποτέλεσε το αντικείμενο ευρείας συζήτησης, κατά τη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ομοσπονδίας Συλλόγων Αιγιαλείας το βράδυ της Τρίτης, με τη συμμετοχή του αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας Φωκίωνα Ζαΐμη.

Αποδεχόμενος την πρόσκληση του προέδρου της Ομοσπονδίας Σταύρου Καραδημητρόπουλου, ο αντιπεριφερειάρχης πραγματοποίησε επίσκεψη στο Αίγιο, λαμβάνοντας μέρος στη δίωρη συνάντηση που έγινε στα γραφεία του Δ.Σ. του Ο.Σ.Α. στην Μυρτιά. Παρόντες ήταν ακόμη οι άμεσοι συνεργάτες του κ. Ζαΐμη και βέβαια εκπρόσωποι των συλλόγων –μελών της Ομοσπονδίας. Συζητήθηκαν διάφορα θέματα ανάπτυξης και πολιτισμού. Ο κ. Ζαΐμηςενημερώθηκε για το πλάνο δράσης της Ο.Σ.Α., τα προβλήματα της, καθώς επίσης, την μεγάλη προοπτική που επιδιώκει και τον πρωταγωνιστικό ρόλο που θέλει να έχει, στο “άνοιγμα” μίας νέας εποχής.

Η προσφορά που αναγνωρίζεται

Ο κ. Καραδημητρόπουλος, ενημέρωσε τον αντιπεριφερειάρχη για όλα τα θέματα της Ομοσπονδίας Συλλόγων από τη σύστασή της μέχρι και σήμερα, έγινε εκτενής συζήτηση για τα θέματα των Πολιτιστικών Συλλόγων και την προσφορά τους στο κοινωνικό γίγνεσθαι, ενώ ο κ. Ζαΐμης έδειξε ενδιαφέρον για τα ζητήματα και τις αρμοδιότητες που έχει η Ο.Σ.Α. έχοντας υπόψη του και την ποικιλόμορφη προσφορά της τα τελευταία χρόνια στην Αιγιάλεια. Παράλληλα, έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τις δράσεις και έδωσε συγχαρητήρια για το… πέρασμα πλέον της Ομοσπονδίας σε Τριτοβάθμιο Στάδιο, αποδεικνύοντας έτσι την εξαιρετική της παρουσία και σε πανελλήνιο επίπεδο.

Στη διάρκεια δύο ωρών ενημέρωσής του, οι παρευρισκόμενοι συνομίλησαν περαιτέρω για το μέλλον της Ομοσπονδίας Συλλόγων, σε σχέση με την ευρηματικότητα και τις διαφορές που υπάρχουν με άλλες Ομοσπονδίες από άλλα σημεία. Ο κ. Καραδημητρόπουλος ενημέρωσε τον κ. Ζαΐμη και για την συνεργασία που υπάρχει μεταξύ της Περιφέρειας, του δήμου Αιγιαλείας, αλλά και των διαφόρων εθελοντικών ομάδων ή όλα τα πιθανά σενάρια διεύρυνσης των δραστηριοτήτων της Ο.Σ.Α. το επόμενο διάστημα.

Χαράχθηκε ειλικρινές πλάνο συνεργασίας

Μίλησαν ακόμη για τη νομιμότητα της συμμετοχής των Πολιτιστικών Συλλόγων και Φορέων στην Ομοσπονδία Συλλόγων και τις προϋποθέσεις που πρέπει να υπάρχουν για να έχουν ενεργό ρόλο, ενώ “χαράχθηκε” ένα ειλικρινές πλάνο συνεργασίας, για διάφορες εκδηλώσεις και δράσεις που πρόκειται να συμβούν το επόμενο διάστημα και μέσα στο καλοκαίρι, εκδήλωση που θα γίνει κατά πάσα πιθανότητα με την πρωτοβουλία της Ο.Σ.Α. αλλά και τη στήριξη του αντιπεριφερειάρχη.

Τέλος, ο κ. Ζαΐμης δήλωσε ενθουσιασμένος με τη δραστηριότητα και τη… θέληση των μελών, αλλά και του προέδρου για την επιχείρηση διεύρυνσης του κύκλου αλλά και τα επιτυχημένα πολιτιστικά δρώμενα που κατά καιρούς διοργανώνει, ενώ υποσχέθηκε ότι θα είναι κοντά σε κάθε μελλοντική προσπάθεια πραγματοποίησης πολιτιστικών δράσεων που σκοπό έχουν τη διάδοση της τουριστικής ανάπτυξης και την ποιότητα των υπηρεσιών, με δεδομένο την εισροή όλο και περισσότερων επισκεπτών, κατά περιόδους. Δεν αποκλείστηκε και η διεξαγωγή μιας Ημερίδας Επιχειρηματικότητας το επόμενο διάστημα, όπου σκοπό θα έχει την επιχειρηματικότητα και την καινοτομική τουριστική αντίληψη.

Αμέσως μετά την επίσκεψη του αντιπεριφερειάρχη και των συνεργατών του στα γραφεία του Συλλόγου, η “παρέα” διευρύνθηκε ακόμα περισσότερο, καθώς παρατέθηκε γεύμα στο κατάστημα εστίασης “Αλάτι και Πιπέρι” στο χωριό της Άκολης, προς τιμή του αντιπεριφερειάρχη και των συνεργατών του.

Σε δήλωσή του, ο κ. Ζαΐμης επισήμανε: «Συζητάμε με ειλικρίνεια με τους πολιτιστικούς συλλόγους της Αιγιάλειας για τα προβλήματα και τις προοπτικές τους. Ο ρόλος τους στη διατήρηση των πολιτιστικών αξιών μας αλλά και στην ανάπτυξη της περιφέρειας, σημαντικός. Ο εθελοντισμός είναι αξία διαχρονική. Στηρίζουμε με σχέδιο και σαφές χρονοδιάγραμμα».

Το πιο σημαντικό για το αναπτυξιακό μοντέλο της Αιγιάλειας που οραματίζεται η Ο.Σ.Α. που ταυτόχρονα που έχει γίνει και αυτοσκοπός της, είναι η σύμπραξη του τρίπτυχου της συνεργασίας του δήμου, της Π.Δ.Ε. και των απανταχού εθελοντών, καθώς μόνο με στήριξη, συνεργασία και κατανόηση από όλους τους φορείς, μπορεί να βρεθεί το “κλειδί” της επιτυχίας στα “χέρια” των ανθρώπων που χειρίζονται την τουριστική ανάπτυξη, για την Αιγιάλεια.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr