background img
banner
banner

«Πολιτικό-λίφτινγκ» ενόψει της νέας κάλπης

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ – ΕΚΠΛΗΞΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΗΝ ΑΧΑΪΑ, ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΕ ΑΙΓΛΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ ’80 ΓΙΑ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ, ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΑΧΑΪΑΣ

Περιοδεία σε Αιγιάλεια, Καλάβρυτα και Πάτρα σχεδιάζει η Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θέτοντας σε εγρήγορση τοπικά στελέχη και οργανώσεις του κόμματος στην Αχαΐα αλλά και τις… αντίπαλες δυνάμεις στις Νομαρχιακές Επιτροπές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ οι οποίες ήδη αναπροσαρμόζουν τις διακοπο-ατζέντες τους για μετά τις 25/5/2023.

Τα τρία μεγάλα κόμματα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της κάλπης της 21ης Μαΐου, δεν έχουν προγραμματίσει συσκέψεις εργασίας για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, οι περισσότεροι όμως έχουν ήδη χάσει τον ύπνο τους!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ήδη σχεδιάσει και ανακοινώσει τη… μονοήμερη πολιτική επίσκεψή του σε Αίγιο, Καλάβρυτα και Πάτρα για τη μεθεπόμενη Τετάρτη στις 14 Ιουνίου. Το Αίγιο και τα Καλάβρυτα «βάφτηκαν» μπλε, το κόμμα επικράτησε σε όλες τις δημοτικές ενότητες αφήνοντας πίσω με απόσταση τόσο τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ όσο και το ΠΑΣΟΚ.
Γι αυτό και το επιτελείο του κυβερνητικού κόμματος επέλεξε την παρουσία του πρωθυπουργού και στις δύο περιοχές, προκειμένου να τονώσει το φρόνημα των μελών και φίλων του κόμματος καθώς πλέον ο πήχης της αυτοδυναμίας εκτιμάται ότι είναι κοντά. Το στυλ της νέας προεκλογικής εκστρατείας έχει ήδη προσδιορίστε καθώς τα εγκαίνιά της έγιναν χθες και προχθές, με την επίσκεψη από… χωριό σε χωρίο της Κρήτης

Για την Πάτρα μάλιστα φημολογείται ότι ο Πρωθυπουργός θα επιλέξει να μιλήσει σε ανοικτή συγκέντρωση (στην προηγούμενη παρουσία μίλησε στο γήπεδο της ΕΑΠ) σε μια προσπάθεια να… επαναλάβει το θαύμα, την επικράτηση με άνεση στο δήμο και τις περισσότερες δημοτικές ενότητες της πρωτεύουσας του νομού.

Ο Πρωθυπουργός θα προηγηθεί τόσο της Νίκης Κεραμέως που είναι προσκεκλημένη σε εκδήλωση γυναικών της ΔΕΕΠ Αχαΐας της ΝΔ τη Δευτέρα 19 Ιουνίου ενώ παραμονές των εκλογών, στις 22 του μηνός, στην Πάτρα έρχονται οι Νίκος Χαρδαλιάς και Παύλος Μαρινάκης. Πρώτη άφιξη στην Αχαΐα, αμέσως μετά το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, η επίσκεψη στην Αχαΐα του πρώην Υπουργού και βουλευτή Μιχάλη Χρυσοχοϊδη την Τετάρτη 7 Ιουνίου.

Συγκέντρωση με… αίγλη από τη δεκαετία του ’80 για Νίκο Ανδρουλάκη στην Πάτρα

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΛΑΛ Αχαΐας προετοιμάζεται πυρετωδώς για την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση και ομιλία Ανδρουλάκη στην Πάτρα η οποία θα γίνει στην τελική ευθεία προς τις κάλπες της 25/5/2023 και θα είναι η κεντρική για όλη τη Δυτική Ελλάδα! Θα είναι συγκέντρωση πιθανότατα ανοικτή, με κάλεσμα σε υποστηρικτές και ψηφοφόρους από όλους τους νομούς ενώ θα οργανωθούν και μετακινήσεις οπαδών από την περιφέρεια καθώς το κόμμα θέλει να σηματοδοτήσει την δυναμική του επιστροφή με… κάτι από την αίγλη των συγκεντρώσεων της περιόδου 1985-1989 όταν βούλιαζε η πλατεία Γεωργίου και το Λιμάνι της Πάτρας.

Το ηθικό των στελεχών είναι αναπτερωμένο, όχι μόνο από το εκλογικό αποτέλεσμα της 21/5/2023 αλλά και από την πρόσφατη προεκλογική συγκέντρωση του Νίκου Ανδρουλάκη στην Αγίου Νικολάου.

Στόχος, αυτή τη φορά, είναι μια συγκέντρωση στο διπλάσιο ή/και τριπλάσιο σε όγκο συμμετοχής και παλμό (πάνω από 6.000 άτομα) κάτι το οποίο, με τη συνδρομή και των στελεχών και φίλων από όμορους νομούς και περιοχές, θεωρείται εφικτό!

Πρέπει να σημειωθεί πάντως ότι και σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση το βάρος, από πλευράς της ΝΕ Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, πέφτει και πάλι στον Αχαιό πρώην Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου με καθημερινές περιοδείες στην Πάτρα αλλά και σε Αίγιο και Καλάβρυτα όπου το κόμμα ‘έκοψε το νήμα’ με υψηλά ποσοστά, φτάνοντας κοντά στο 19% σε κάποιες δημοτικές ενότητες.

Το κλίμα για τον Γιώργο Παπανδρέου ήταν πανηγυρικό κατά την σύγκλιση της Κ.Ο. την ημέρα της ορκωμοσίας της νέας Βουλής ενώ η παρουσία του στο Πολιτικό Συμβούλιο θα είναι συνεχής. Ήδη έχει πάρει την εντολή να σηκώσει στις πλάτες του την Αχαΐα, «οργώνοντας» τα χωριά έως τις κάλπες της 25/6/2023.

ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας: Στο κάδρο πρωταγωνιστές τα πρόσωπα της νέας Εκλογικής Επιτροπής

Ανάχωμα στην πτώση των ποσοστών του στις περιοχές της Αιγιαλείας και των Καλαβρύτων προσπαθεί να ορθώσει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ο οποίος κατέγραψε ποσοστά κάτω από 25% στους δύο δήμους, σε αντίθεση με Πάτρα, Δυτική Αχαΐα και Ερύμανθο όπου πήγε αρκετά καλύτερα, παρά τη βαριά ήττα… Προχθές Τρίτη 30 Μαΐου πραγματοποιήθηκαν αλλεπάλληλες συνεδριάσεις των συντονιστικών σε Αίγιο, Διακοπτό, Ακράτα και Καλάβρυτα παρουσία του συντονιστή εκλογικού αγώνα και γραμματέα της ΝΕ Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μιχάλη Σιδηρόπουλου. Κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων έγινε αρκετή συζήτηση για τη μεγάλη διαρροή ψήφων στις περιοχές αυτές της ορεινής και ανατολικής Αχαΐας, τονίστηκε όμως ότι σε αυτή τη φάση προέχει η επαναπροσέγγιση της βάσης!

Ο κ.Σιδηρόπουλος εξήγησε ότι το βάρος πέφτει αυτή τη φορά στον προγραμματικό λόγο και για το σκοπό αυτό θα γίνουν μια σειρά θεματικές εκδηλώσεις με συγκεκριμένη ατζέντα (Παιδεία, Εργασία, Ακρίβεια, θέματα φορολογίας και προστασία 1ης κατοικίας, ρύθμιση Ιδιωτικού Χρέους) με ομιλητές μέλη της νέας Εκλογικής Επιτροπής.,
Όπως και στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, το βάρος πέφτει και στην μάχη του… καφενείου στο χωριό, με την ευθύνη βέβαια και της επιτυχίας στο ενδιάμεσο, της επίσκεψης του Αλέξη Τσίπρα στην περιοχή, στην ημερομηνία που θα κλείσει την επόμενη εβδομάδα.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr