background img
banner
banner

Το “Ξύλινο Σπαθί” βρέθηκε στον Κινηματογράφο “Απόλλων”

ΜΙΑ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΒΑΘΙΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑΣ ΑΠΟΛΑΥΣΑΝ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ

Μια όμορφη καλλιτεχνική προσπάθεια γεμάτη καλή διάθεση και αρκετό χιούμορ, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μαθητές και παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας, την Κυριακή 28 Μαίου, στην αίθουσα του Κινηματοθέατρου “Απόλλων” στο κέντρο της πόλης του Αιγίου. Η παιδική θεατρική παράσταση “Το Ξύλινο Σπαθί” του συγγραφέα Γιάννη Καλαντζόπουλου, ήταν το έργο το οποίο παρουσιάστηκε στα πλαίσια της πολιτιστικής δράσης “Το θέατρο πάει στο σχολείο” που συνδιοργάνωσαν για φέτος, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Νικόλαος Κοροβέσης και η Παιδική Σκηνή “Επίκεντρο”.

Με σκοπό να ενεργοποιήσει την φαντασία των παιδιών

Το “Ξύλινο Σπαθί” είναι ένα θεατρικό παραμύθι που μεταδίδει το μήνυμα της ελπίδας και της αισιοδοξίας, το οποίο έχει ρίζες από τη Μέση Ανατολή. Η σκηνοθετική ματιά του Βασίλη Κόκκαλη, πρόσθεσε όλα τα απαραίτητα στοιχεία Comedia del Arte, ώστε να προσαρμοστεί το κείμενο στη σύγχρονη εποχή, με το έργο τελικά να εμψυχώνει και να ερεθίζει την κοινωνική φαντασία των παιδιών, κάνοντάς τα να νιώθουν πως δεν είναι μόνα τους απέναντι στις δυσκολίες της καθημερινότητας, καθώς το βαθύτερο νόημα του έργου διαμηνύει ότι ακόμα και αν όλα πάνε… στραβά, οι συνθήκες ανά πάσα στιγμή μπορούν να αλλάξουν θετικά!

Μέσα από γλαφυρούς διαλόγους, έντονους χορούς και τραγούδια με μεγάλη δόση χιούμορ, οι ηθοποιοί, κατάφεραν να συναρπάσουν τους μικρούς θεατές κάνοντας τη φαντασία τους να καλπάσει. Μέσα από την πλοκή του έργου, δίνεται η ευκαιρία στα μικρά παιδιά να αντιληφθούν την έννοια της ματαιοδοξίας, της αυτάρκειας, και να καταλάβουν τη δύναμη που παρέχει στον άνθρωπο η ελπίδα και η καλή διάθεση. Οι καλλιτέχνες – ηθοποιοί Φραντζάκσα Πολλάτου, Δημήτρης Βαμβακάς και Έφη Κεραμίδα, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό στο σανίδι της αίθουσας του “Απόλλωνα”, με τους μικρούς μαθητές της Αιγιάλειας να δείχνουν ότι… μπορούν να εκπαιδεύονται με ευκολία στη μετάδοση ηθικών αξιών και μηνυμάτων για τις πραγματικές αρετές του ανθρώπου και την αξία του ανθρωπισμού, καθώς αυτό, ήταν και το απώτερο νόημα της θεατρικής παράστασης.

Η είσοδος για το ευρύ κοινό ήταν εντελώς δωρεάν και η διάρκεια της εκδήλωσης ήταν μία ώρα, με την ανταπόκριση μαθητών και γονέων από την Αιγιάλεια, να κρίνεται ικανοποιητική.


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr