background img
banner
banner

Το σχέδιο που «ναυάγησε» ήταν για… καλό

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΡΙΩΝ ΓΗΠΕΔΩΝ ΣΤΟΝ ΠΑΛΙΟ ΓΗΠΕΔΙΚΟ ΧΩΡΟ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ – ΔΕΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ Η ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΣΤΑ ΒΑΛΙΜΙΤΙΚΑ

Όταν τον περασμένο Σεπτέμβριο επήλθε συμφωνία της κοινότητας Βαλιμιτίκων με τον Αθλητικό Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Ρίου – Πατρών “Ιάσων” για δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων στον ανεκμετάλλευτο εδώ και έντεκα χρόνια γηπεδικό χώρο του χωριού, ο Όμιλος δεν είχε αποσαφηνίσει πως επιθυμεί να καταστήσει τον χώρο αποκλειστικά δικών του συμφερόντων. Ο πρόεδρος της κοινότητας Κωνσταντίνος Δημακόπουλος διαπίστωσε πως με μία τέτοια κίνηση, η κοινότητα θα έχανε ένα μεγάλο κομμάτι του παραλιακού μετώπου, πράγμα που κρίθηκε μη συμφέρον και η συμφωνία «ναυάγησε». Κάθε εμπόδιο όμως, για καλό…

Οι άνθρωποι που αγαπούν τον τόπο…

Κάτοικοι και φίλοι των Βαλιμιτίκων έχουν αποδείξει πως η αγάπη για τον τόπο οδηγεί σε βήματα μπροστά. Αυτό έγινε και με την περίπτωση του πρώην γηπέδου, στο οποίο, με πρωτοβουλία ιδιώτη, δημιουργήθηκε γήπεδο beach volley, που δεν θα αργήσει να φιλοξενήσει πρωταθλήματα και διοργανώσεις, προσελκύοντας κόσμο στην περιοχή. Όπως εξηγεί στo protionline.gr ο κ. Δημακόπουλος, ΄΄το γήπεδο του beach volley που ήδη λειτουργεί και είναι πλήρως εξοπλισμένο και σύγχρονο, είναι μία ιδιωτική πρωτοβουλία. Πρόκειται για χορηγία ενός συγχωριανού μας, ο οποίος κάλυψε εξ ολοκλήρου τα έξοδα για τη δημιουργία του, ως κοινωνική προσφορά στον τόπο που κατάγεται, δωρεά για το χωριό μας΄΄. Μάλιστα έκανε γνωστό ότι διεξάγονται καθημερινά προπονήσεις αθλητών ή ερασιτεχνών, αλλά και μικρές ανεπίσημες αθλητικές αναμετρήσεις.

Δεν ήθελαν να παραχωρήσουν το σημαντικό κομμάτι της κοινότητας σε ιδιώτες

Πώς όμως επήλθε το «ναυάγιο» στην επενδυτικού χαρακτήρα καινοτομία που είχε δρομολογηθεί πριν από λίγους μήνες και είχε ληφθεί και σχετική απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας; Η επιχειρηματική σύμπραξη έμεινε στα «λόγια», καθώς υπήρξε ρήξη της αρχικής συμφωνίας μεταξύ του προέδρου του χωριού και του Αθλητικού Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Ρίου – Πατρών. Η αιτία ήταν, σύμφωνα με τα λεγόμενα του προέδρου, ότι η επενδυτική ομάδα θέλησε να διαχειριστεί στο σύνολό της την εγκατάσταση και την εκμετάλλευση του χώρου του γηπέδου, ενώ αρχικά είχε γίνει λόγος για οφέλη και από την πλευρά της κοινότητας. Οι άνθρωποι του Ομίλου ωστόσο εξέφρασαν την επιθυμία να εκμεταλλεύεται την εγκατάσταση εξ ολοκλήρου μέσω ιδιωτικών επιχειρήσεων και πήρε το «όχι» για περαιτέρω συνεργασία. Θα διέθετε δηλαδή η κοινότητα το πιο κεντρικό σημείο στην παραλία του χωριού και θα κατέληγε σε ιδιώτες χωρίς να επωφελούνται άμεσα το χωριό και οι κάτοικοι.

Ο αθλητισμός θα φέρει αύξηση της επισκεψιμότητας

Όπως είναι γνωστό, το γήπεδο που βρισκόταν στο συγκεκριμένο σημείο για τουλάχιστον οκτώ δεκαετίες, έπαψε να λειτουργεί καθώς εξαιτίας της διάβρωσης της ακτής, κάτι που αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημα του χωριού, επέτρεψε στη θάλασσα να «φάει» την παραλία και να βρεθεί… μέσα στο γήπεδο.

Βεβαίως, η έκταση του πρώην γηπέδου παραμένει μεγάλη κι έτσι, εκτός από το γήπεδο beach volley θα κατασκευαστούν ακόμη ένα γήπεδο ποδοσφαίρου 7Χ7 και ένα πληρέστατο γήπεδο τένις με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές.

Σύμφωνα με τα όσα γνωστοποίησε ο κ. Δημακόπουλος, το γήπεδο 7Χ7 θα κατασκευαστεί με έξοδα του δήμου Αιγιαλείας, σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις που του έχουν δοθεί, ενώ η κοινότητα βρίσκεται σε αναζήτηση χορηγών για το γήπεδο τένις, με κατοίκους του χωριού ήδη να επιθυμούν να συμβάλλουν οικονομικά για να γίνει ο ηλεκτροφωτισμός και των τριών γηπέδων, έτσι ώστε να φιλοξενούνται αγώνες.

Η λειτουργία των τριών γηπέδων θα καταστήσει αυτομάτως τον χώρο, αθλητικό κέντρο και θα αυξήσει σημαντικά την επισκεψιμότητα. Αυτή που απώλεσε πριν από 28 χρόνια το παραλιακό χωριό της Αιγιάλειας, όταν ο φονικός σεισμός, εκτός από ανθρώπινες ζωές και το ξενοδοχείο «Ελίκη», πήρε μαζί του τότε και κάθε τουριστική προοπτική.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr