background img
banner
banner

Ο Μητροπολίτης παρών στις φωτιές

ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΘΙΚΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΥΧΗΤΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΒΕΣΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Για ακόμα μια φορά η Αιγιάλεια δοκιμάστηκε από την πύρινη λαίλαπα, η οποία στο πέρασμά της κατέστρεψε δασικές και καλλιεργήσιμες εκτάσεις και απείλησε οικισμούς και χωριά, όπως το Δερβενάκι, τη Μαμουσιά, την Τράπεζα, καθώς και τις ιστορικές Ιερές Μονές της Αγίας Τριάδος Βουρών και του Αγίου Νικολάου.

Όπως τονίζεται σε δελτίο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, ΄΄από τις πρώτες ώρες ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος, βρέθηκε στην πυρόπληκτη περιοχή της Αρχιερατικής Περιφέρειας Διακοπτού μαζί με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος κ. Νεκτάριο Φαρμάκη, τους Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Χαράλαμπο Μπονάνο, Παναγιώτη Παπαδόπουλο και Ανδρέα Φίλια, τον Δήμαρχο Αιγιαλείας κ. Δημήτριο Καλογερόπουλο, τους Αντιδημάρχους κ.κ. Νικόλαο Καραΐσκο και Βασίλειο Χριστόπουλο, τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Αιγίου κ. Βασίλειο Ροδόπουλο και τα επιτελικά όργανα του Δήμου Αιγιαλείας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Η παρουσία του Σεβασμιωτάτου υπήρξε ηθικώς ενισχυτική και προσευχητική για την προσπάθεια κατάσβεσης των πολλών εστιών της καταστροφικής πυρκαγιάς και την προστασία των κατοικημένων περιοχών.

Τόσο ο Συντονιστής Επιχειρήσεων Π.Σ. Δυτικής Ελλάδος, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων Υποστράτηγος Νικόλαος Ρουμελιώτης, όσο και ο Περιφερειακός Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δυτικής Ελλάδος κ. Χριστόφορος Μπόκας διαβεβαίωσαν τον Σεβασμιώτατο ότι προτεραιότητά τους είναι οι ανθρώπινες ζωές, αλλά και η προστασία των οικισμών και των ιστορικών Ιερών Μονών Αγίας Τριάδος και Αγίου Νικολάου, οι οποίες τελικά χάρη στην συντονισμένη προσπάθεια από ξηράς και αέρος διεσώθησαν, χωρίς να υποστούν οποιαδήποτε φθορά από πυρκαγιά.

Ο Ποιμενάρχης μας εξέφρασε τη μεγάλη θλίψη του για τις καταστροφές που προκάλεσε η πύρινη λαίλαπα, συμπάσχων και συμμεριζόμενος την αγωνία του ποιμνίου του. Ταυτόχρονα δε, μερίμνησε ώστε κάτοικοι των προληπτικά εκκενωθεισών περιοχών να φιλοξενηθούν στην ξενοδοχειακή μονάδα του Ελαιώνα «Σήμαντρον», ενώ την επόμενη μέρα εξασφάλισε την αποστολή διά του Αιδεσιμ. Πρωτοπρεσβυτέρου π. Αθανασίου Λιακόπουλου, Προϊσταμένου του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Φανερωμένης, παγωμένου νερού, μικρών γευμάτων και χυμών για τους πυροσβέστες και όλους όσοι αγωνίζονταν για την κατάσβεση των πυρκαγιών΄΄.

Εκφράζει θαυμασμό, ευγνώμονες ευχαριστίες και συγχαρητήρια

Στο ίδιο δελτίο Τύπου αναφέρονται και τα εξής: ΄΄Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας εκφράζει τον θαυμασμό, τις ευγνώμονες ευχαριστίες και τα θερμά του συγχαρητήρια προς τους εκπροσώπους του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος, τον Δήμαρχο Αιγιαλείας, τους αρμοδίους Αντιπεριφερειάρχες και Αντιδημάρχους, τον Συντονιστή Επιχειρήσεων Π.Σ. Δυτικής Ελλάδος, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων, τον Περιφερειακό Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δυτικής Ελλάδος, τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Αιγίου και τον κ. Δημήτριο Φιλιππάτο, πρώην υπάλληλο της Πολιτικής Προστασίας, οι οποίοι, σε αγαστή συνεργασία και με υψηλό αίσθημα ευθύνης, σχεδίασαν και με αποτελεσματικό τρόπο κατεύθυναν και υλοποίησαν το έργο της κατάσβεσης των πυρκαγιών. Επίσης εκφράζει ολόθερμες ευχαριστίες σε όλους τους αγωνιστές πυροσβέστες, τους εθελοντές και τους κατοίκους των πυρόπληκτων περιοχών, οι οποίοι ολοπρόθυμα, με κίνδυνο της ζωής τους, έδωσαν τη μάχη στην πρώτη γραμμή του πύρινου μετώπου, με σκοπό την προστασία της ανθρώπινης ζωής, του φυσικού περιβάλλοντος, των ανθρώπινων περιουσιών και των Ιερών Μονών μας.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας εκφράζει προς όλους όσοι κινδύνευσαν την ολόθυμη και αμέριστη συμπαράστασή του και δίδει την πατρική του ευλογία με την ευχή ο Θεός, διά πρεσβειών της πολιούχου μας Παναγίας Τρυπητής, να προστατεύει τον λαό μας από παρόμοιες καταστροφές, προτρέποντας ταυτόχρονα τους πιστούς να έχουν πίστη στον Θεό και την πρόνοιά Του΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr