background img
banner
banner

«Συναγερμός» στην εργατική τάξη για το νομοσχέδιο που φέρνει τα… πάνω κάτω

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ   ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓ. ΛΑΥΡΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΙΓΙΟΥ

Απεργιακός ξεσηκωμός έχει σημάνει για την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου και στην Αιγιάλεια, με τρία σωματεία να απευθύνουν κάλεσμα συμμετοχής στην 24ωρη πανελλαδική απεργία και να προγραμματίζουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας (ξανά) στην πλατεία Αγίας Λαύρας! Σωματείο Οικοδόμων Αιγίου, Σωματείο Συνταξιούχων και Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου «Μπακόπουλος – Ντρίνιας» κάνουν λόγο για αντεργατικό νομοσχέδιο-έκτρωμα της κυβέρνησης της Ν.Δ. και καλούν σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση της Πέμπτης 21 Σεπτεμβρίου, στις 10.30 το πρωί.

Τι… φέρνει το νομοσχέδιο στα εργασιακά

Μιλούν ακόμη για «κτηνωδία» και σημειώνουν: ΄΄Ενώ ο λαός μας στη Θεσσαλία μετρά ακόμα νεκρούς και αγνοούμενους θαμμένους στη λάσπη, ενώ η περιοχή είναι μια υγειονομική βόμβα και η φτώχεια ήδη θερίζει τους κατοίκους της, ενώ στον Έβρο, στη Φθιώτιδα, στη Δυτική Αττική, στη Ρόδο στο Διακοπτό είναι ακόμα ανοικτές οι μεγάλες πληγές από τις καλοκαιρινές πυρκαγιές, η κυβέρνηση φέρνει για ψήφιση στη Βουλή το νέο αντεργατικό έκτρωμα όπου:- Καταργεί το 5νθήμερο και το 8ώρο νομοθετώντας το δικαίωμα στους εργοδότες να ξεζουμίζουν τους εργαζόμενούς 13 ώρες την ημέρα, 78 ώρες την εβδομάδα.- Καταργεί τη κυριακάτικη αργία και για τους χιλιάδες εργαζόμενους στον βιομηχανικό κλάδο των Τροφίμων, της εμφιάλωσης νερού, της παραγωγής και εμφιάλωσης αναψυκτικών. – Ποινικοποιούν τη συνδικαλιστική μας δράση. Μας θέλουν ευέλικτους σκλάβους΄΄.

΄΄Η υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων είναι η απόλυτη προτεραιότητα της σημερινής κυβέρνησης όπως και κάθε προηγούμενης κυβέρνησης. Αυτή γεννά τα Τέμπη, τη Δαδιά, τη Θεσσαλία, τους δεκάδες νεκρούς και σακατεμένους στους χώρους δουλειάς, τη φτώχεια και την ακρίβεια που κατατρώει τις ζωές μας. Η κυβέρνηση όμως και οι επιχειρηματικοί όμιλοι είναι πολύ γελασμένοι αν νομίζουν ότι θα περάσει το νέο τους έγκλημα. Η εργατική τάξη της χώρας μας, τα συνδικάτα, όλος ο λαός δεν πρόκειται να μείνει με σταυρωμένα τα χέρια΄΄, σημειώνουν τα τρία σωματεία κατηγορώντας τη ΓΣΕΕ για τη στάση της και κάνοντας λόγο για «συμβιβασμένη ηγεσία που δεν έχει βγάλει άχνα για όλα αυτά».

΄΄Να ξεσηκωθούν και τα άλλα σωματεία και οι μαζικοί φορείς της Αιγιάλειας΄΄

Στην κοινή ανακοίνωσή τους, σημειώνουν: ΄΄Καλούμε τα σωματεία, τους μαζικούς φορείς να μπουν μπροστά στον αγώνα, ώστε να συμπαραταχτεί και η Αιγιάλεια στο πανελλαδικό απεργιακό ξεσηκωμό. Μαζί με το καθήκον της οργάνωσης της αλληλεγγύης στους πληγέντες στη Θεσσαλία να οργανωθεί η αντίσταση:- Για να μην περάσει το νέο αντεργατικό τερατούργημα της κυβέρνησης – Για να φέρουμε στο προσκήνιο την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας, με σταθερή και μόνιμη εργασία, με συλλογικές συμβάσεις εργασίας που να προβλέπουν αυξήσεις στους μισθούς, με σύγχρονα δικαιώματα. – Για να μειωθεί ο εργάσιμος χρόνος, για 7ωρο-5νθημερο-35ωρο με κατάργηση των συμβάσεων ομηρίας. – Για την προστασία και την διεύρυνση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων. – Για την προστασία του λαϊκού εισοδήματος από τα χαράτσια και την ακρίβεια, για την προστασία της κατοικίας του λαού από τους πλειστηριασμούς. – Για να παρθούν άμεσα μέτρα επιβίωσης και προστασίας της ανθρώπινης ζωής των πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας – Για να μην ξεχαστεί αυτό το νέο έγκλημα που ήδη μετρά 17 δολοφονημένους και άγνωστο αριθμό αγνοουμένων. Η Ε.Ε, κυβέρνηση, δήμαρχοι και περιφερειάρχες, οι επιχειρηματικοί όμιλοι έχουν την ευθύνη΄΄.

Και καταλήγουν: ΄΄Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους, αγρότες, επαγγελματίες και όλο το λαό της Αιγιάλειας στην απεργιακή συγκέντρωση τις 21 Σεπτέμβρη στην Πλατεία Αγίας Λαύρας ώρα 10.30π.μ. Καμία ανοχή στην εγκληματική τους πολιτική. Το σύνθημα «οι ζωές μας ή τα κέρδη τους» θα κυριαρχήσει και πάλι στους νέους αγώνες του λαού μας΄΄


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *