background img
banner
banner

Πανδαισία αισθήσεων στη βόλτα «Ροζέ εν πλω» | ΦΩΤΟ

ΤΟ PROTIONLINE.GR ΣΤΗΝ ΟΙΝΙΚΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΑ ΓΑΛΗΝΙΑ ΝΕΡΑ ΤΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΑΝ ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ ΚΑΙ Ι.Ν.Ο.Α.

Τόσα και τόσα χρόνια η αλμύρα και ο άνεμος που αγγίζουν τις πλαγιές του Κορινθιακού, ζωγραφίζουν τα χρυσοπράσινα αμπέλια της Αιγιάλειας, χαρίζοντάς τους γευστικά σταφύλια. Ο πολύτιμος μούστος τους γίνεται κρασί που, σαν το νέκταρ των θεών, ευφραίνει το σώμα και την καρδιά. Η σχέση του κρασιού με τη θάλασσα της Αιγιάλειας είναι όχι μόνο αλληλένδετη αλλά έχει και τα ίδια ευεργετικά αποτελέσματα στις ψυχές των ανθρώπων της, προσφέροντας ταυτόχρονα τεράστιες δυνατότητες στην περιοχή. Αυτόν τον όμορφο συνδυασμό απόλαυσαν όσοι έλαβαν μέρος στη δράση «Ροζέ εν πλω» που διοργανώθηκε το Σάββατο 18 Μαΐου, στο πλαίσιο του θεσμού «Ανοικτές Πόρτες», από το Δίκτυο Ποιότητας «Οινοξένεια» και τον Ιστιοπλοϊκό Ναυτικό Όμιλος Αιγίου.

Περίπου 450 άτομα στις τρεις βόλτες με τα επτά ιστιοπλοϊκά σκάφη

Και ήταν πολλοί! Περίπου 450 άτομα έλαβαν μέρος στις τρεις μοναδικές ιστιοδρομικές βόλτες, διάρκειας πέραν της μίας ώρας, που πραγματοποιήθηκαν από επτά ιστιοπλοϊκά σκάφη του Ι.Ν.Ο.Α., άλλοτε ανοίγοντας… πανιά μεσοπέλαγα κι άλλοτε σε μία παράκτια βόλτα παρατηρώντας τις πλαγιές, εκεί όπου γεννιέται η πρώτη ύλη για το «νέκταρ». Μια από τις πλέον δροσερές και αναπάντεχες οινικές εκδηλώσεις επέστρεψε, προσφέροντας δωρεάν μία μοναδική εμπειρία γαλήνης και γευστικής απόλαυσης.

Το Rose εν Πλω συνδυάζει την απόλαυση των Ροζέ οίνων των οινοποιείων της Αιγιάλειας με την μοναδική ιστιοπλοϊκή βόλτα στον Κορινθιακό και με μια ζωντανή αφήγηση των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της αμπελουργικής Αιγιάλειας από τους οινοποιούς του Δικτύου. Και τι καλύτερο από το να ακούει κανείς την ιστορία του κάθε κρασιού από τον ίδιο τον δημιουργό και ταυτόχρονα να το απολαμβάνει, βλέποντας το Αίγιο να ξεμακραίνει, με το βλέμμα και το πνεύμα, χαμένα στον ορίζοντα της θάλασσας…

Μοναδική εμπειρία με πολλές πληροφορίες και όμορφη διάθεση

Λίγο μετά τις 2.00 το μεσημέρι, εντελώς απρόοπτα και καθόλου προγραμματισμένα, επιβιβαστήκαμε στο ιστιοπλοϊκό σκάφος «Ιάσων» με καπετάνιο τον Ηλία Γεωργίου και βοηθό τον Βασίλη Κολοκυθά. Η τιμή ήταν ακόμη μεγαλύτερη όταν η οινική ξενάγηση έγινε από τον μετρ του είδους, οινοποιό και πρόεδρο του Δικτύου Οινοξένεια Άγγελο Ρούβαλη, που μέσα από τις πληροφορίες και από τις γνώσεις που μας μετέδωσε, μας έκανε αφενός να νιώσουμε υπερήφανοι που ζούμε σε αυτό τον ευλογημένο τόπο που γεννά αυτούς τους υπέροχους οίνους και αφετέρου, κερνώντας μας, μας ώθησε να δοκιμάσουμε όχι από ένα, αλλά από τέσσερα διαφορετικά εκλεκτά κρασιά οινοποιείων της περιοχής και βέβαια όχι από ένα ποτήρι… Διαφορετικά χρώματα, αλλιώτικες γεύσεις, αλλά όλα τόσο εύγεστα, σαν να χαϊδεύουν τις αισθήσεις, σαν να πλημμυρίζουν τους γευστικούς κάλυκες αλλά και το μυαλό ταυτόχρονα.

Μία οινοποιός, εργαζόμενη στο πρώτο οινοποιείο που εμφιάλωσε κρασί στην Τήνο μάς είπε πως το κρασί βγάζει προς τα έξω τον αληθινό χαρακτήρα μας, μία κιθάρα «τραγούδησε» στον αφρό της θάλασσας για το κρασί κι ο καπετάνιος ερμήνευσε ένα τραγούδι στα ιταλικά. Κι όσο το πλοίο ακροβατούσε πάνω στη θάλασσα, ένας ούριος άνεμος παρέσερνε τις νότες και τα γέλια με τα οποία επιστρέψαμε.

Ο πρόεδρος του Ι.Ν.Ο.Α. Λάμπης Παναγιωτακόπουλος μας βοήθησε να αποβιβαστούμε στη μαρίνα του Ομίλου κι όσο κι αν ο χρόνος πίεζε να φύγουμε, ο νους ξαναγυρνούσε σε αυτή την αναπάντεχη βόλτα, σε αυτή τη μαγευτική εμπειρία με αυθεντικούς, όμορφους ανθρώπους, ίδιους με τα κρασιά της Αιγιάλειας!


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr