background img
banner
banner

Το μεγαλείο από το γελοίο βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής

-Του Ηλία Ασπρούκου Περιβαλλοντολόγου-

Όσο πιο ψηλά ανεβαίνει η μαϊμού τόσο φαίνεται ο πισινός της. Αυτό μου είπε ένας φίλος σήμερα το πρωί, καθώς για μία ακόμα φορά συζητούσαμε για το ουρανοκατέβατο φαινόμενο «Κασσελάκης». Αυτός δεν είναι πολιτικός, θα μπορούσε κάλλιστα να παρουσιάζει τηλεοπτικό σόου στην τηλεόραση, τύφλα να έχει ο Γιώργος Μαρίνος μπροστά του ποιος Κοκλώνης και Αρναούτογλου ο Κασσελάκης θα είχε σπάσει τα κοντέρ της τηλεθέασης.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, ο Αλέξης Τσίπρας «Βέριβέρι χολοσκασμένος» όπως θα έλεγε και η αείμνηστη Βασιλειάδουαπό τον τρόπο που του φέρθηκαν οι σύντροφοί του, που τους πήρε από το 3% και τους έφτασε στο 30% και πάνω , θέλησε να τους δώσει ένα μάθημα με τον δικό του μοναδικό τρόπο . Έτσι μετά τις εκλογές και αφού το σκέφτηκε καλά, τους φόρεσε τον Κασσελάκηγια πρόεδρο. Αναγκάζοντας πολλούς να φύγουν για την Νέα Αριστερά και όσους έμειναν να εναρμονιστούν με τις πρακτικές Κασσελάκη. Το φαινόμενο Κασσελάκης ήρθε για να μείνει και να απασχολήσει την κεντρική πολιτική σκηνή για πολλά χρόνια ακόμα.

Κάποιες φορές διερωτώμαι αν δεν ήταν ο Στέφανος Κασσελάκης και ο σύντροφός του ο Τάιλερ πως θα περνούσε ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών; Αν δεν υπήρχε ο Τάιλερ με τι θα είχαν να ασχοληθούν τα κανάλια ; Πρόβλημα δεν είναι η ακρίβεια ή ανεργία σοβαρό πρόβλημα μην σου πω τεράστιο είναι τι έφαγε ο σκύλος του Στέφανου και πως ήταν η τούρτα των γενεθλίων του.
Με τούτα και με εκείνα η Ριζοσπαστική Αριστερά Προοδευτική Συμμαχία αποκτά το χρώμα το ροζ κυριολεκτικά. Φεύγει από τα στενά πολιτικά πλαίσια και γίνεται πιο Lifestyle.

Καθώς μία ολόκληρη χώρα ασχολείται με έναν Κασσελάκη που μέχρι χθες δεν γνώριζε την ύπαρξή του και ένα κόμμα ολόκληρο υπακούει στις προσταγές ενός ανθρώπου, που σερβίρει στον κόσμο σφηνάκια ανοησίας. Καθώς περνά ο καιρός, διαβάζω και βλέπω διάφορα περί Κασσελεκιάδας είδα και το πιο πρόσφατο. Σας παραθέτω το απόσπασμα όπως αναφέρεται στο βιβλίο του καθηγητή Θεολογίας του ΑΠΘστον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη» το οποίο κυκλοφόρησε το 1994. «Εβαπτίσθη τη Δεύτερη ημέρα του Πάσχα και ωνομάσθη Αλέξανδρος έτυχε δε τότε, ενώ ο βαπτίζων αυτόν παπά Νικόλας έρριπτε το έλαιον εις την κολυμβήθραν να σχηματισθεί αυτομάτως επί του ύδατος αυτής σταυρός δια του ελαίου. Το δε περίεργο τούτο συμβεβηκόςεξήγησεν ο παπά Νικόλας είπων ότι αυτό το παιδί θα γίνη μεγάλος».

Δείτε αυτό και βρείτε τις ομοιότητες με όσα ανέφερε στις ΗΠΑ ο Στέφανος Κασσελάκης όταν συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, Ελπιδοφόρο. «Με βάφτισε ο Άγιος Τσαλίκης με τον πατέρα Κύριλλο, και στο νερό σχηματίστηκε ένας σταυρός από το λάδι. Ο Άγιος Τσαλίκης είπε στους γονείς μου «αυτός είτε παπάς θα γίνει, είτε πολύ σπουδαίος» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Κασσελάκης. Πάλι καλά που δεν δάκρυσε η εικόνα της Παναγίας όταν είδε τον Κασσελάκη στην πρόσφατη επίσκεψή του στα νησιά . Μας είπε ακόμα ότι επιθυμεί δύο τετραετίες Πρωθυπουργίας και εμείς του απαντάμε ότι το πιο επικίνδυνο μεταφορικό μέσο της σύγχρονης εποχής είναι το καλάμι…

Ακόμα και ο γνωστός μας Σεφερλής μας απογοήτευσε αρνούμενος να κάνει τον Κασσελάκη. Γιατί έχει ξεκινήσει και κάνει εμένα είπε ο Σεφερλής και αυτά που λέει είναι το ένα πιο άστοχο από το άλλο.

Τώρα για να δούμε τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση, το ΠΑΣΟΚ δυστυχώς είναι ανίσχυρο πολιτικά και άοπλο να αντιμετωπίσει τον Κασσελάκη. Τούτο γιατί ο Στέφανος έρχεται με έναν άλλον αέρα που θυμίζει κάτι από σταρ του Hollywood, έχει κάτι από πρωταγωνιστής σειρών όπως τα «Φιλαράκια» ή τον γκαφατζή «MrBean». Όλο αυτό τραβάει τους απολίτικους όπως το φως τα κουνούπια. Έτσι αποδυναμώνεται η πολιτική και υπερισχύει η τηλεοπτική ανοησία. Όταν βλέπεις πως οι ενημερωτικές εκπομπές αντί να ασχοληθούν με τα σοβαρά θέματα της επικαιρότητας, πηγαίνουν στο σπίτι του Στέφανου Κασσελάκη να δουν που θα φτιάξει την κουζίνα του και πόσα άτομα θα τρώνε στο τραπέζι που θα γίνει…

Χάνει και η λέξη σοβαρότητα την όποια αξία της.
Τώρα θα μου πεις, εσύ γιατί ασχολείσαι με τον Στέφανο Κασσελάκη και γράφεις όλα αυτά. Γιατί βλέπω την πολιτική ζωή του τόπου να τραβά την κατηφόρα, αντί να ασχοληθούμε με τα θέματα της υγείας, της παιδείας, του πολιτισμού και τόσα ακόμα ασχολούμαστε με τον σύζυγο και τον σκύλο του κου Κασσελάκη, που μέχρι χθες αγνοούσαμε… Αν αυτό δεν είναι κατάντια, τότε τι είναι; Μία χώρα που γελά με την παρακμή της και χορεύει στο χείλος του γκρεμού, λίγο πριν την καταστροφή.

Τελικά, όσο και αν θέλει κάποιος να δει χιουμοριστικά το φαινόμενο Κασσελάκη η ζωή τον προσγειώνει απότομα.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΠΟΨΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr