background img
banner
banner

Ύμνος στην αγάπη και τον σεβασμό προς το πρόσωπο του Μητροπολίτη | ΦΩΤΟ

Η ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΤΗΣ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ

Ανταπόδοση και έκφραση αγάπης και ευγνωμοσύνης στο πρόσωπο του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερωνύμου αλλά και εκδήλωση καλλιτεχνικής δημιουργίας, αποτέλεσε η παραδοσιακή μουσικοχορευτική εκδήλωση, με τίτλο: «Μια γιορτή όλοι μαζι», η οποία έλαβε χώρα την Κυριακή 16 Ιουνίου το απόγευμα, στον αύλειο χώρο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Φανερωμένης Αιγίου. Την εκδήλωση πλαισίωσαν παιδιά που με το αυθόρμητο κέφι και τη χαρά τους αγαλλίασαν τις ψυχές των πολυάριθμων ακροατών τους.

Ανάμεσά τους, ο Σεπτός Ιεράρχης κ. Ιερώνυμος που παρακολουθούσε με χαμόγελο ικανοποίησης καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης για να ακολουθήσει στο τέλος μία εξομολόγηση ψυχής που συγκίνησε τους πάντες…

Στην εκδήλωση, που τελέσθηκε υπό την αιγίδα του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Φανερωμένης και της Αντιδημαρχίας Παιδείας του Δήμου Αιγιαλείας, συμμετείχαν οι χορωδίες του 6ου και του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου, καθώς επίσης ο Χορευτικός Όμιλος και το Χορευτικό Εργαστήρι Αιγίου.

«Με τα έργα του μεταδίδει το φως»

Την παρουσίαση είχε η συνταξιούχος εκπαιδευτικός Αρχοντούλα Ρέλλα, η οποία μεταξύ άλλων έκανε γνωστό πως η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στον Μητροπολίτη καθώς μία ημέρα πριν εόρτασε τα ονομαστήριά του. ΄΄Η εορτή του Επισκόπου είναι κορυφαία στιγμή γιατί είναι το κορυφαίο δημόσιο πρόσωπο της περιοχής που εκπροσωπεί τον Χριστό αλλά και την Ορθοδοξία΄΄, είπε η κ. Ρέλλα, τονίζοντας ότι ο σύγχρονος κόσμος λειτουργεί απαξιωτικά για ό,τι ιερό και άγιο και επισήμανε την έντονη διάθεση για αμφισβήτηση της χριστιανοσύνης και την τάση του, να οδηγείται είτε προς το σκότος είτε προς την αθεΐα, ενώ χαρακτήρισε τον «Επίσκοπο “κυματοθραύστη” των κακών ρευμάτων αλλά και εμπνευστή του λαού». Υπενθύμισε την σημαντικότητα της στιγμής της ενθρόνισής Του, πριν από λίγα χρόνια και ευχήθηκε στον κ. Ιερώνυμο να μένει πάντα μηνυτής του μεγάλου οράματος της σωτηρίας των ψυχών, αναφέροντας χαρακτηριστικά: ΄΄Προσευχόμαστε ώστε ο Τριαδικός Θεός να χαρίζει στον Μητροπολίτη μας, υγεία αγιασμό και δύναμη και να φανερώνει την αλήθεια της πίστης στην ψυχή του, με τον ιερό του λόγο. Με τα έργα του, να μεταδίδει το “φως”. Του ευχόμαστε να γίνεται “γεφυροποιός” της ενότητας και της αγάπης, να γίνεται η “φωνή του λαού” που χαρίζει ελπίδα και προσμονή΄΄.

΄΄Σήμερα σε αυτήν την ξεχωριστή βραδιά, εκτός από τις πράξεις, είναι αναγκαία και τα λόγια, αυτά που γίνονται αγάπη και διάθεση αυταπάρνησης και θυσίας΄΄. Επισήμανε ότι έχει πολλά ακόμα να προσφέρει και πως η διακονία του, έχει ιδιαίτερο πνευματικό και κοινωνικό βάρος, ενώ τόνισε τη μεγάλη του αγάπη για τη νέα γενιά για την χριστιανική αγωγή των εφήβων, την συνεχή επαφή του και την στήριξη των νέων ζευγαριών αλλά και της ποιμαντικές δραστηριότητες και το κατηχητικό του έργο.

Αγγελικές φωνές και όμορφοι χοροί

Ακολούθησαν οι αγγελικές φωνές των χορωδιακών συνόλων που συνεπήραν τους παριστάμενους καθώς επίσης και οι παραδοσιακοί χοροί που απέδωσαν χαρισματικά οι εκπρόσωποι και των δύο χορευτικών συλλόγων, σκορπώντας κέφι και χαρά. Με τα πιο θερμά λόγια για τις δυνατότητες των παιδιών και τη συμβολή των σχολείων στον Πολιτισμό, μίλησε ο αντιδήμαρχος Παιδείας Δημήτρης Ελευθεριώτης, κάνοντας ειδική αναφορά στον Σεπτό Ποιμενάρχη κ. Ιερώνυμο, μιλώντας για τη σχέση εκτίμησης που τρέφει στο πρόσωπό του και για τα όσα προσφέρει στο ποίμνιό του και την τοπική κοινωνία.

Ο Σεπτός Ποιμενάρχης άνοιξε την ψυχή Του…

Ένα ξέσπασμα αγάπης προς όλους αποτέλεσε η ευχαριστήρια ομιλία του Μητροπολίτου με την οποία έκλεισε η λαμπρή εκδήλωση. Όπως μεταξύ άλλων επισήμανε, ΄΄ο ποιμένας, ο Επίσκοπος, ο ιερέας είναι γονιός που ενδιαφέρεται για τα παιδιά του. Αν είναι καλά, αν έχουν ρούχα, φαγητό, αν είναι χαρούμενα. Γι’ αυτό κι εγώ προσπαθώ να γνωρίζω τα προβλήματα του καθενός και με τη βοήθεια του Θεού, αν και αντιμετωπίζουμε πολλές δυσκολίες, να τα επιλύουμε. Ο Θεός είναι κοντά στη ζωή μας όταν τον επικαλούμαστε. Να έχετε θάρρος στη ζωή, να προσπαθείτε να λύσετε τα προβλήματα πηγαίνοντας στον Χριστό΄΄.

Στη συνέχεια ανέφερε κάποια παραδείγματα – αληθινά γεγονότα που αποδεικνύουν πως όποιος έχει πίστη, ο Θεός δεν τον εγκαταλείπει. ΄΄Πριν 10 ημέρες, ημέρα Παρασκευή καθώς επέστρεφα από την Αθήνα μου τηλεφώνησε ο λογιστής της Ιεράς Μητροπόλεως και μου γνωστοποίησε ότι τα χρήματα στο ταμείο της Ιεράς Μητροπόλεως είναι μόλις 1400 € και ότι από Δευτέρα θα έπρεπε να πληρώσουμε μισθούς που είναι 17.000 ευρώ τον μήνα και άλλες υποχρεώσεις. Του αποκρίθηκα πως δεν πρέπει να απελπίζεται και πως έχει ο Θεός. Μετά από λίγη ώρα μου τηλεφώνησε κάποιος και μου είπε πως επιθυμεί να κάνει μία δωρεά στην Μητρόπολη ύψους 25.000 € χρήματα που έβαλε αμέσως. Τότε είπα «δόξασι ο Θεός» θα μπορέσουμε να βγάλουμε τις υποχρεώσεις μας. Τη Δευτέρα το μεσημέρι επιστρέφω στο σπίτι και μου τηλεφωνεί κάποιος άλλος και μου λέει Σεβασμιώτατε θέλω να σας φέρω κάτι. Το «κάτι» που έφερε ήταν μία τσάντα με 30.000 ευρώ δωρεά προς την Μητρόπολή μας. Και πάλι είπα «δόξασι ο Θεός». Συγκεντρώθηκαν χωρίς να τα περιμένουμε 55.000 ευρώ. Την επόμενη ημέρα έφυγαν όλα αφού καλύψαμε όλες τις υποχρεώσεις. Όταν παρακαλούμε τον Θεό με πίστη και ταπείνωση, αυτός είτε μας βοηθάει είτε μας δείχνει τον δρόμο πώς να βοηθηθούμε μόνοι μας. Η πιο όμορφη λύση είναι η προσευχή και η αγάπη. Ο Θεός τρέχει σαν στοργικός πατέρας και μας βοηθάει΄΄.

Το δεύτερο που ανέφερε είναι ότι όταν ήταν στην Ιερά Σύνοδο και ανέλαβε δεύτερος γραμματέας, ο Αρχιεπίσκοπος του ευχήθηκε να γίνει Μητροπολίτης στη Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας και ο ίδιος είπε πως δεν το επιθυμεί, διότι είναι όλοι δικοί του άνθρωποι και θα είναι δύσκολο να συντρέχει και να ακούει τα προβλήματα όλων. Όμως από τη στιγμή που εξελέγη Μητροπολίτης, τόνισε πως διαπίστωσε ότι ο Αρχιεπίσκοπος είχε δίκιο όταν του είπε ότι στην πατρίδα του θα περνά καλύτερα από οπουδήποτε αλλού. ΄΄Ζω σε μία υπέροχη Μητρόπολη, είσαστε μέσα στην καρδιά και την ψυχή μου, σας γνωρίζω όλους και προσπαθώ να μάθω τα προβλήματα σας. Χαίρομαι με τις χαρές σας, λυπάμαι για τα προβλήματά σας, κλαίω με τη θλίψη σας. Να ξέρετε όμως ότι αυτό τον πόνο και την χαρά που νιώθω τα μεταφράζω και τα κάνω προσευχή στον Θεό. Παρακαλώ την Παναγιά να σας έχει υπό την σκέπη Της έτσι ώστε να προχωράτε με ψηλά το κεφάλι στη ζωή, να ορθώνετε το βλέμμα στον ουρανό και να βλέπετε τον Θεό και να τον δοξάζετε΄΄.

Κλείνοντας, με περίσσια συγκίνηση, ο κ. Ιερώνυμος είπε για την αγάπη που δέχεται: ΄΄Έχω ανοίξει την καρδιά μου και την ψυχή μου και σας έχω αγκαλιάσει όλους αλλά έχετε ανοίξει κι εσείς τις αγκαλιές σας και με έχετε αγκαλιάσει. Σας ευχαριστώ για την αγάπη και την εμπιστοσύνη σας. Ευχαριστώ τα νέα παιδιά που με πλησιάζουν με απλότητα και αγάπη ευχαριστώ τον Θεό και την Παναγία μας που μου δίνουν δύναμη. Συνειδητοποιώ ότι δεν έχω κάτι υλικό δικό μου. Ούτε σπίτι, ούτε περιουσίες. Έχω όμως το πιο σημαντικό και το πιο πολύτιμο: Τη δική σας αγάπη και την προσευχή μου στον Θεό. Παραμένω ταπεινός διότι ξέρω από πού ξεκίνησα και θα τελειώσω με αυτό που μου είπε ο συγχωρεμένος πατέρας μου: «Αν ο Θεός σε αξιώσει και γίνεις κληρικός, μην ξεχάσεις ότι ήσουν γιος ενός κηπουρού»΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr