background img
banner
banner

Μουσική, τραγούδι, χορός, θέατρο και… μηνύματα για τα τοπικά προϊόντα ” | ΦΩΤΟ

ΣΤΗ ΓΕΜΑΤΗ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΒΥΘΟΥ

Με μία ολοκληρωμένη εκδήλωση, στην οποία οι 130 μαθητές του σχολείου ξεδίπλωσαν όλα τα ταλέντα τους στο τραγούδι, την απαγγελία, τον χορό, το θέατρο, τη ζωγραφική και χειροτεχνία, το Δημοτικό Σχολείο Αβύθου αποχαιρέτισε μία καλή και δημιουργική χρονιά. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής 14 Ιουνίου με τους θεατές να ξεπερνούν κατά πολύ τους τριακόσιους και άπαντες να εκφράζονται με τα καλύτερα λόγια για τις όμορφες στιγμές που δημιούργησαν τα παιδιά.

Τα καθίσματα είχαν πάρει από νωρίς τη θέση τους στο προαύλιο όπως και οι ζωγραφιές και χειροτεχνίες των μαθητών με θέμα τη σταφίδα, προϊόν για το οποίο τα παιδιά έγινε οι καλύτεροι «πρεσβευτές» αφού μετέφεραν τις δράσεις και εργασίες όλης της σχολικής χρονιάς για τον «μαύρο χρυσό» της Αιγιάλειας και εκτός σχολείου, στην κοινωνία. Με εμπνεύσεις λοιπόν από τη σταφίδα ήταν και τα πρωτότυπα έργα που εκτέθηκαν στο προαύλιο και τα θαύμασαν γονείς και επισκέπτες. Η μουσικοχορευτική εκδήλωση ξεκίνησε με τον χαιρετισμό του διευθυντή του σχολείου Γιάννη Παπαθεοδωρόπουλου, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε και ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, Μιχάλης Δημόπουλος. Άλλωστε η όλη διοργάνωση έγινε από το σχολείο, με την πολύτιμη βοήθεια και του Συλλόγου Γονέων.

Οι μαθητές έγιναν… πρεσβευτές της σταφίδας

Οι διδάσκοντες, όπως φάνηκε από το αποτέλεσμα, κατέβαλαν σημαντική προσπάθεια να συντονίσουν και να κατευθύνουν τους μαθητές, οι οποίοι την ημέρα της γιορτής ήταν τόσο καλά προετοιμασμένοι που λειτουργούσαν εντελώς μόνοι. Τα παιδιά τραγούδησαν, χόρεψαν με τη βοήθεια της ζωντανής ορχήστρας που πλαισίωσε τη γιορτή και παρουσίασαν το θεατρικό δρώμενο «Ο σταφιδέμπορας νυμφεύεται», καταφέρνοντας να περάσουν σημαντικά μηνύματα. Ζωντάνεψαν την ιστορία του σταφιδέμπορα που παντρεύτηκε την Αγγλίδα όμως μετά την πτώχευση άφησε πίσω του τη… μεγάλη ζωή και επέστρεψε ξανά στη βάση του και το προϊόν που τον θρέφει και θρέφει γενιές και γενιές στην Αιγιάλεια, τη σταφίδα. Συμπέρασμα; Όταν ένα προϊόν μας βοηθάει να ζήσουμε, δεν το εγκαταλείπουμε…

Το θεατρικό έργο επιμελήθηκε και έγραψε ο θεατρολόγος του σχολείου, Χρήστος Βαγενάς. Επίσης, οι χορογραφίες και η κίνηση έγιναν με τη βοήθεια της γυμνάστριας Σπυριδούλας Αλεξοπούλου ενώ τη χορωδία του σχολείου διεύθυνε η μουσικός Αγγελική Στούμπανου. Στη γιορτή έπαιξαν οι μουσικοί Γεράσιμος Παπαχριστόπουλος (κλαρίνο), Ηρώ Καραμανόγλου (κανονάκι), Λεωνίδας Καμπούρης (μπουζούκι-κιθάρα), Γιώργος Μανωλόπουλος (κιθάρα), Γιώργος Καλφόπουλος (κρουστά).

Να σημειωθεί πως το θεατρικό με τη σταφίδα ήταν η τρίτη φορά που παρουσιάστηκε. Η πρώτη ήταν στο γήπεδο του «Απόλλωνα» στην Πάτρα ενώ παρουσιάστηκε και στο υπαίθριο θέατρο «Γ. Παππάς». Ήταν στο πλαίσιο των γενικότερων δράσεων του σχολείου για τη σταφίδα και τα τοπικά προϊόντα, που εξελίχθηκε με επιτυχία καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, περιλαμβάνοντας πολλές δράσεις, όπως το σταφιδόψωμο στο Πάρκο των Χριστουγέννων κ.ά.

Με κεράσματα και ευχές για «καλό καλοκαίρι»

Στο τέλος της γιορτής, που κράτησε περί τις δύο ώρες, ο Σύλλογος Γονέων είχε φροντίσει ώστε να δοθούν νόστιμα κεράσματα ενώ οι παριστάμενοι ξεδίψασαν με νερά και αναψυκτικά που διέθεσε η αιγιώτικη εταιρεία «Κρίνος», ευχόμενοι άπαντες «καλό καλοκαίρι».


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr