background img
banner
banner

O απολογισμός για τα «Αιγιάλεια 2024»

ΚΑΙ Ο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΘΗΝΟΔΩΡΟΥ – ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟ ΤΣΕΡΕΝΤΖΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΝΕΚΤΑΡΙΟ ΑΡΓΥΡΙΑΔΗ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΠΟΥ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΑΝ

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν στο χώρο των Παλαιών Σφαγείων ο εντεταλμένος σύμβουλος αθλητικών εκδηλώσεων του Δήμου Αιγιαλείας Χρήστος Τσερεντζούλιας και ο πρόεδρος του ΑΣ «Αθηνόδωρος ο Αιγιεύς» Νεκτάριος Αργυριάδης έκαναν τον απολογισμό για τα «ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ 2024» και ανακοίνωσαν μια σειρά διοργανώσεων που ακολουθούν, πάντα σε συνεργασία με το Δήμο Αιγιαλείας.

Ο Χρήστος Τσερεντζούλιας σημείωσε πως η δημοτική αρχή είναι πάντα αρωγός και συμπαραστάτης σε τέτοιου είδους σπουδαίες διοργανώσεις, σε συνεργασία με όλους τους συλλόγους του δήμου.

Αναφερόμενος στα πλεονεκτήματα της περιοχής, όπως αυτά εκθειάστηκαν από αθλητές του στίβου που συμμετείχαν στα «Αιγιάλεια 2024», σημείωσε ότι η ανάπτυξη προπονητικών καμπ στην Αιγιάλεια με συγκεκριμένες προτάσεις για αθλητές και σωματεία, είναι ανάμεσα στα θέματα που προωθούνται από τη δημοτική αρχή.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του “ΑΣ Αθηνόδωρος ο Αιγιεύς” επισημαίνοντας το γεγονός πως τα τελευταία χρόνια η στήριξη του δήμου είναι πολύ σημαντική δίδοντας έτσι επιπλέον δυνατότητες στον Σύλλογο, τόνισε ότι: «Η διοργάνωση στέφτηκε για μια ακόμη χρονιά με οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία επειδή ο Αθηνόδωρος είχε συμπαραστάτες την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τον Δήμο Αιγιάλειας, την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Βόρειας Πελοποννήσου, τους χορηγούς (τοπικές επιχειρήσεις) και κυρίως τη μεγάλη ομάδα των εθελοντών μας».

Στα «Αιγιάλεια 2024» συμμετείχαν άνω των 500 αθλητών και αθλητριών από 70 περίπου σωματεία απ’ όλη την Ελλάδα αλλά και αθλητές από ξένες χώρες, μετά την αναβάθμιση του μίτινγκ από την WA και τη διεθνοποίησή του ώστε να μετρούν οι επιδόσεις που σημειώνονται παγκοσμίως. Πρώτη φορά είχαμε διεθνή συμμετοχή από την Τσεχία (ξεχώρισε η Τσέχα Τερέζα Χρομαντίκοβα που πρώτευσε στο άλμα τριπλούν) αλλά και την επίτευξη ορίου για συμμετοχή στους παγκόσμιους αγώνες της Κ20 με την εντυπωσιακή επίδοση της 17χρονης Αναστασίας Ανδρεάδη του ΓΣ Κερατσινίου στη σφαιροβολία (14.76). Άλλωστε ο συναγωνισμός ήταν μεγάλος σε πολλά αγωνίσματα και κυρίως στα 1.500μ. γυναικών ενώ η όλη διοργάνωση χαρακτηρίστηκε για την αρτιότητα και τον επαγγελματισμό των διοργανωτών.

Στα αξιοσημείωτα του φετινού μίτινγκ θα πρέπει να σημειωθεί η ανάπλαση του εξωτερικού χώρου του δημοτικού σταδίου του Αιγίου σε χώρο για ρίψεις (το γεμάτο ελαιώνες ακίνητο Δεσποτόπουλου μετατράπηκε σε κάτι πολύ όμορφο που θα παραμείνει έτσι για τις ανάγκες του συλλόγου μετά την ευγενική παραχώρηση των ιδιοκτητών).

Μεγάλος στόχος το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Κ16

Η επόμενη μεγάλη διοργάνωση που ήδη έχει αρχίσει να προετοιμάζεται είναι βεβαίως ο 13ος Ημιμαραθώνιος Αιγιάλειας στις 19 Ιανουαρίου 2025 που εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την «Μυστική Συνέλευση της Βοστίτσας» ενώ το παζλ των διοργανώσεων που αναλαμβάνει ο Αθηνόδωρος με την υποστήριξη του Δήμου, συμπληρώνεται με το γύρο της Λίμνης Τσιβλού (προγραμματίζεται τον Σεπτέμβριο), τους αγώνες μαθητών Δημοτικών Σχολείων «Χρήστος Λαϊνάς» και τις αναθέσεις πανελλήνιων πρωταθλημάτων όπως αυτό των 10.000μ. Μάλιστα όπως αναφέρθηκε από τον κ. Αργυριάδη ήδη έχουν γίνει επαφές με τον ΣΕΓΑΣ για την διοργάνωση στο Αίγιο του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Κ16 με συμμετοχή 4000 αθλητών!

«Ο σύλλογός μας στοχεύει σταδιακά η πόλη μας να γίνει σημαντικός αθλητικός προορισμός από την Ελλάδα και το εξωτερικό τόσο για αγωνιστικούς λόγους όσο και για την προετοιμασία των αθλητών και σε συνεργασία με τις τοπικές επιχειρήσεις να καταστούν τα προϊόντα του τόπου μας γνωστά και ελκυστικά στους επισκέπτες μας» σημείωσε ο πρόεδρος του ΑΣ «Αθηνόδωρος ο Αιγιεύς» ενώ από την πλευρά του κλείνοντας την απολογιστική συνέντευξη Τύπου ο εντεταλμένος σύμβουλος αθλητικών εκδηλώσεων του δήμου Αιγιαλείας, επανέλαβε πως η δημοτική αρχή παραμένει πάντα παρούσα σε κάθε ενέργεια που αποσκοπεί στην εξέλιξη και την ανάπτυξη του Δήμου σε όλα τα επίπεδα.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr