ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. – ΚΑΙ Η ΤΟΠΙΚΗ Ο.Μ. ΑΙΓΙΟΥ ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΜΦΗΣ ΚΑΤΑ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ
Η προσέγγιση της ομάδας των “87” που δηλώνουν εγγυητές της παρακαταθήκης του Αλέξη Τσίπρα, με την ομάδα του Παύλου Πολάκη, έφερε τα πάνω – κάτω στον ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Πλέον, ο Στέφανος Κασσελάκης θα πρέπει να διεκδικήσει εκ νέου την προεδρία σε εκλογές που θα πραγματοποιηθούν κατόπιν Συνεδρίου μέσα στον επόμενο μήνα.
Με την αμφισβήτηση στο πρόσωπό του να έχει “πιάσει ταβάνι” κατά το προηγούμενο διάστημα, μεταξύ των μελών της Κεντρικής Επιτροπής αλλά και στις οργανώσεις της Αχαΐας… Τόσο κατά την συγκέντρωση των “87” που έγινε την Παρασκευή για την συγκέντρωση των υπογράφων (100 συμβολικά) για την πρόταση μορφής κατά του προέδρου όσο και κατά την ψηφοφορία στην Κ.Ε., χθες, η πλειοψηφία (έξι στους επτά) των μελών της Κ.Ε. από την Αχαΐα τάχθηκαν υπέρ της πρότασης.
Το Αίγιο και το… life style
Και η οργάνωση (Ο.Μ.) Αιγιαλείας δια του συντονιστή της Γιώργου Ιωαννίδη έδωσε το παρόν της τόσο στην διαδικασία για την συγκέντρωση των υπογραφών από την κίνηση των “87” όσο και την Κυριακή στην Κ.Ε. του κόμματος. Το Protionline.gr απευθύνθηκε στον κ. Ιωαννίδη ο οποίος λόγω της συμμετοχής στην Κ.Ε. αλλά και μια σειρά πολύωρων διαβουλεύσεων του τριημέρου, δεσμεύθηκε να σχολιάσει αναλυτικά τις εξελίξεις μετά το τέλος των συνεδριάσεων των οργάνων. Σ ένα πρώτο του σχόλιο πάντως ο κ. Ιωαννίδης ανέφερε στo Protionline.gr ότι “η στήριξη της πρότασης μορφής ήταν απαίτηση της βάσης και των μελών μας σε μια σειρά από πρωτοβουλίες του προέδρου που, αφενός απαξιώνουν τα μέλη και ιδιαίτερα την πλειοψηφία των συντρόφων που είναι και πολιτικοποιημένα στελέχη, αλλά παράλληλα υποβαθμίζουν και την πολιτική σε επίπεδο δημοσίων σχέσεων, επικοινωνίας και lifestyle…”
Τι μέλλει γενέσθαι…
Πλέον το Προγραμματικό Συνέδριο του κόμματος που έχει προγραμματιστεί για τον Οκτώβριο με αντικείμενο τις καταστατικές αλλαγές (διάλυση των Ο.Μ. και νέα κομματικά όργανα που θα εκλέγονται απευθείας από τη βάση, με πρόταση και για αλλαγή ονόματος), λαμβάνει άλλο χαρακτήρα. Ουσιαστικά καλείται να επιφέρει την κατάσταση στον προηγούμενο καθεστώς, να ανατρέψει αλλαγές που έχουν τεθεί ως “κόκκινη γραμμή” από τις τοπικές Ο.Μ. σε Πάτρα και Αίγιο και να αποτρέψει μια νέα διάσπαση η οποία ήταν πλήρως ορατή στον ορίζοντα μέχρι χθες.
Τις προθέσεις του σε σχέση με την υποψηφιότητα για την επανεκλογή καλείται να ξεκαθαρίσει ο Στέφανος Κασσελάκης ο οποίος έχει πια απέναντί του τον Παύλο Πολάκη με τον οποίο έχουν “συγκλίνει” και σκέπτονται να στηρίξουν μάλιστα και μέλη από την κίνηση των “87” αλλά και πιθανές άλλες υποψηφιότητες όπως της Όλγας Γεροβασίλη ή και του πρώην προέδρου της Κ.Ο. ΣωκράτηΦάμελλου τον οποίο επιχείρησε να “ξηλώσει” εν μια νυκτί ο πρόεδρος.
Της κυριακάτικης ψηφοφορίας το αποτέλεσμα της οποίας ήταν συντριπτικό (163 ναι και 120 όχι) είχε προηγηθεί έντονο παρασκήνιο με μια θυελλώδη συνεδρίαση το Σάββατο. Η διαδικασία της ψηφοφορίας ήταν μικτή, δια ζώσης αλλά και εξ αποστάσεως τηλεφωνική, στην οποία το 1/4 περίπου ήταν ταυτόχρονα μέλη της Κ.Ε. αλλά και υπάλληλοι στη μισθοδοσία του κόμματος…
“Πάμε και με Πολάκη…”
Για τον Κώστα Βουκελάτο, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. επιβάλλεται η αλλαγή αρχηγού, ταυτόχρονα με την επιστροφή σε πολιτικές θέσεις που σχετίζονται με την επαναστατική – σύγχρονη αριστερά, την ανασυγκρότηση του κόμματος και την εγκατάλειψη μιας σειράς αλλαγών που πρότεινε ο κ. Κασσελάκης και στόχο είχαν, όπως αναφέρει “να αποκόψουν τις τοπικές Ο.Μ. από την παραγωγή πολιτικής”.
Σύμφωνα με τον κ. Βουκελάτο, ιδιαίτερα η παρέμβαση του κ. Πολάκη στα πλαίσια των τελευταίων εσωκομματικών εξελίξεων, έχει στόχο μια ισχυρή αντιπολίτευση στη ΝΔ που θα έρθει σε σύγκρουση με την κυβερνητική πολιτική ταυτόχρονα με τη διαπλοκή και θα επιβάλλει μια ατζέντα περισσότερο ‘ριζοσπαστική’ για τα εθνικά θέματα, το κοινωνικό κράτος και κυρίως την ανάκτηση του κύρους και της αξιοπρέπειας της δικαιοσύνης στη χώρα, βρίσκει σύμφωνο τόσο τον ίδιο όσο και άλλα μέλη του κόμματος.
“Πρέπει να επιστρέψουμε σε προτάσεις ριζοσπαστικές που είχαν στόχο την έξοδο στην κανονικότητα μετά τα μνημόνια, δημόσιο έλεγχο στον εθνικό μας πλούτο και ιδιαίτερα την παραγωγή ενέργειας, μια αγροτική παραγωγή χωρίς μεσάζοντες και ακμάζουσες μικρομεσαίες επιχειρήσεις αλλά και μια πιο αποφασιστική ρύθμιση του δημοσίου χρέους” αναφέρει στο Protionline.gr.