ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΡΥΤΑΝΕΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΝΟΤΙΩΝ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
Με τον Πρόεδρο της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Ιονίων Νήσων, Α. Χαροκόπο συναντήθηκε προχθές Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου, η Αντιπρύτανης Φοιτητικής Μέριμνας του Πανεπιστημίου Πατρών, Αναπλ. Καθ. Ε. Αλμπάνη. Επίσης, συμμετείχαν η οργανωτική γραμματέας Ουλιάνα Ιβαντσικ καθώς και ο ταμίας της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Γεράσιμος Παπαστεφανάτος. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ευνοϊκό κλίμα εκατέρωθεν.
Τα θέματα που μονοπώλησαν το ενδιαφέρον της συζήτησης, τα οποία ιεραρχούνται υψηλά στις προτεραιότητες σχετίζονται με: Την υλοποίηση προγραμμάτων π.χ. από το Τμήμα Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών για το σχεδιασμό τεχνητών οργάνων και μελών, χρησιμοποιώντας νέες τεχνολογίες και τη ρομποτική. Την ανάπτυξη εφαρμογής για το κινητό, για την παρακολούθηση ασθενών με ΙΦΝΕ. Άλλωστε είναι σημαντικό να υπογραμμιστεί ότι η ανάπτυξη μίας εφαρμογής για το κινητό θα διευκόλυνε σημαντικά την παρακολούθηση των ασθενών, ενώ θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και ως υπενθύμιση για τη λήψη φαρμάκων και την καταγραφή των ραντεβού με ιατρούς.
Τη συνεργασία της Π.ΟΜ.Α.μεΑ Δ.Ε. & Ν.Ι.Ν. με την υπηρεσία Κοινωνικής Μέριμνας Φοιτητών του Πανεπιστημίου Πατρών για το σχεδιασμό, την οργάνωση και την υλοποίηση δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των φοιτητών σε θέματα που αφορούν τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις.
Εκπόνηση έρευνας για την προσβασιμότητα των ΑμεΑ
Επίσης, στις λοιπές δράσεις που συζητήθηκαν ήταν σε συνεργασία με το Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης και Κοινωνικής Εργασίας και το Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης και της Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία για την εκπόνηση σχετικής έρευνας που θα αφορά την προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρία στο δομημένο και φυσικό περιβάλλον, την ενημέρωση των φοιτητών και τη διοργάνωση επισκέψεων των φοιτητών Κοινωνικής Εργασίας σε δομές ατόμων με αναπηρία και ενημέρωση για τις υπηρεσίες που προσφέρουν.
Ακόμη, δωρεάν εφαρμογή προγραμμάτων εκμάθησης Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας σε επιστημονικό και διοικητικό προσωπικό που επιθυμεί, για την αποτελεσματικότερη επικοινωνία με τα κωφά άτομα.