Ο ΑΙΓΙΑΛΕΑΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΙΛΗΣΕ ΣΤΟΝ ALPHA ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΖΩΗ ΤΟΥ
Η πρεμιέρα της εκπομπής Happy Day στον Alpha περιλάμβανε την επίσκεψη της Όλγας Λαφαζάνη στο Αίγιο για να συναντήσει τον Ευρωβουλευτή, Νίκο Αναδιώτη.
Η ζωή του μοιράζεται πια μεταξύ Αιγίου (όπου μένει με την οικογένεια του), Βρυξελλών, Στρασβούργου και Αθήνας «όπου αποφασίσαμε προς το παρόν να μη μετακομίσουμε, αλλά να δημιουργήσουμε μόνο το γραφείο μας».
Επειδή όπως είπε, δεν μπορεί να συνεχίσει να ταξιδεύει «με τα κοστούμια μου, τα πουκάμισα μου και όλα αυτά» και να μένει σε ξενοδοχεία «θέλω να έχω τη βάση μου, το σπίτι μου» στις Βρυξέλλες.
Αναλογιζόμενος αυτήν τη νέα πορεία (του Ευρωβουλευτή), όπως είπε πιστεύει πως είναι δώρο Θεού. «Δεν πιστεύω ότι έχω καταφέρει κάτι από μόνος μου. Για αυτό τον ευχαριστώ και τον ευγνωμονώ. Για αυτό δεν θέλω να τον στενοχωρήσω, αν και δεν στενοχωριέται. Θα ήθελα να ανταπεξέλθω στο έπακρο σε όλο αυτό που μου χάρισε.
Τις Κυριακές συνεχίζουμε και πηγαίνουμε στην εκκλησία. Δόξα το Θεό δεν αλλάζουμε αυτές τις καλές συνήθειες». Συνόδευσε τη δημοσιογράφο στο ναό της Παναγίας Τρυπητής, όπου όπως είπε «εδώ συλλογίζομαι, εδώ μετανιώνω και εδώ προσεύχομαι. Έχω ζητήσει πάρα πολλά από την Παναγία Τρυπητή και μου τα έχει κάνει όλα.
Την ευχαριστώ. Είναι η μάνα του Αιγίου, η μάνα η δική μου. Την τιμούμε και τη γιορτάζουμε όσο μπορούμε. Έχω μεγάλη αγάπη στην Παναγία την Τρυπητή, αλλά αυτή για εμένα έχει απείρως μεγαλύτερη και την ευχαριστώ. Τη χάρη της και την ευλογία της να έχουμε».
«Απορούν με τη δική μου εκλογή, ενώ έχουν εμπιστευτεί τον κύριο Μητσοτάκη»
Ως υποψήφιος, αλλά και μετά την εκλογή του δέχθηκε όπως λέει πόλεμο «αλλά ήμουν προετοιμασμένος και δεν άφησα να με επηρεάσει. Άκουσα από πολλούς πώς να έχετε ψηφίσει έναν άνθρωπο να ασχοληθεί με τα πολιτικά και τα ευρωπαϊκά θέματα κλπ.
Ωραία η απορία τους. Θα μπορούσα να την συναπαντήσω αν μου απαντούσαν πώς μπορεί να έχουν εμπιστευτεί τη διακυβέρνηση όλης της χώρας στον κύριο Μητσοτάκη, που δεν μπορεί να καταλάβει το δικό σου πρόβλημα ή όποιου μέσου Έλληνα. Δεν νομίζω να έχει ασχοληθεί ποτέ με τις τιμές του σούπερ μάρκετ. Πώς γίνεται ένας άνθρωπος που δεν μπορεί να κατανοήσει το πρόβλημα σου, να στο λύσει. Είναι πολύ πιο σημαντικό αυτό. Μετά θα απαντήσω κι εγώ στις επικρίσεις».
H πρόταση του Αναδιώτη για τις μαθήτριες
Όταν ρωτήθηκε για ποια από τις απόψεις του επικρίθηκε πιο πολύ, απάντησε «όταν μιλάω για αυτά που πιστεύω πιο πολύ, ότι ο άνθρωπος έχει δημιουργηθεί με δυο φύλα. Δεν αποδέχομαι περισσότερο αριθμό από τα δύο. Υπερασπίζομαι την άποψη μου ότι το δικαίωμα του παιδιού να μεγαλώνει με μητέρα και πατέρα είναι πολύ σπουδαίο και πρέπει να το υπερασπιστούμε.
Πού να έλεγα ότι θα ήθελα τα παιδιά στο σχολείο να έχουν την ίδια αμφίεση. Δεν νομίζω ότι είναι ωραίο να βλέπουμε κορίτσια ανήλικα 13-14 χρονών να έχουν αμφίεση που δεν συνάδει με την ηλικία τους. Με κοντά μπλουζάκια, με έξω την κοιλιά τους. Απορώ πώς δεν κρυώνουν.
Δεν ξέρω αν η κοινωνία είναι έτοιμη να επανέλθει σε παλαιότερα έτη, να φορούν όλα τα παιδιά μια μαθητική στολή. Δεν ξέρω αν θα έκανε κακό αυτό στην κοινωνία. Θα έκανε σε όλους διακριτή την ηλικία τους. Θα καταλάβαινες πως αυτή είναι μια μαθήτρια».
Έχει υποβάλει ήδη την πρώτη γραπτή ερώτηση στην Επιτροπή. «Όλες οι ερωτήσεις θέλω να αφορούν την Ελλάδα μας. Η ακρίβεια είναι σε ύψη που δεν έχουμε ξαναντιμετωπίσει. Πρέπει να βρεθεί λύση για τα κόκκινα δάνεια. Υπάρχουν θέματα που αφορούν τα σύνορά μας, τη μετανάστευση.
Προέρχομαι από τη μέση κοινωνία και αντιμετωπίζω τα ίδια προβλήματα με τον μέσο Έλληνα. Για αυτά θα αγωνιστώ. Συν Θεό θα τα αντιμετωπίσουμε. Έχω ελπίδες πολλές».
Οικονομικά προφανώς και έχει βελτιωθεί η ζωή του, καθώς ο μηνιαίος μισθός του Ευρωβουλευτή είναι πολλές χιλιάδες ευρώ.
«Η αμοιβή ενός Ευρωβουλευτή είναι διαφορετική από αυτήν του μέσου Έλληνα. Δεν θα θέλαμε να αλλάξουμε τις ανάγκες μας ως οικογένεια, με την απλή σκέψη πως σήμερα είσαι, αύριο δεν είσαι.
Ρώτησα τη σύζυγο μου αν θέλει να μετακομίσουμε, να πάμε στην Αθήνα ή στις Βρυξέλλες ή τα παιδιά μας σε ένα ιδιωτικό σχολείο. Ήταν αρνητική. Δεν ήθελε να αλλάξουμε τρόπο ζωής, περισσότερο για τα παιδιά».