background img
banner
banner

Γ. Σαζακλής: Αρνούμαι να συμβάλω σε αποφάσεις που υπονομεύουν τα ΕΑΣ

Για την αντίδρασή του στην, προσβλητική όπως την χαρακτήρισε, απόφαση των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ) να καταγγείλει τη σύμβαση του εκλεγμένου συνδικαλιστή που εκπροσωπεί τους εργαζόμενους στο Δ.Σ.κατά την πρόσφατη συνεδρίαση όπου είχε τεθεί προς συζήτηση το project της συμφωνίας με τον Τσέχο επενδυτή, αναφέρεται σε ανακοίνωσή του ο Γιώργος Σαζακλής, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων της ΕΒΟ Αιγίου και αναπληρωτής εκπρόσωπος στο Δ.Σ. των ΕΑΣ.

Πρόκειται για το θυελλώδες Δ.Σ. για το οποίο τα σωματεία καταγγείλουν απόπειρα του συμβουλίου να περιθωριοποιήσει τα συνδικάτα σε σχέση με την υπογραφή της συμφωνίας με ιδιώτη. “Με μήνυμα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, προσκλήθηκα ως αναπληρωτής να παραθέσω τα προσωπικά στοιχεία μου, να αναρτηθούν στο ΓΕΜΗ και να ολοκληρωθεί η αντικατάσταση του εκπροσώπου μας…

Με απόλυτο σεβασμό στο θεσμό και στην εμπιστοσύνη που επέδειξαν οι συνάδελφοι στο πρόσωπό μου, δηλώνω ότι οι αρχές και η ηθική μου δεν επιτρέπουν να αναπληρώσω το κενό που δημιούργησε μια τέτοια απομάκρυνσηεκπροσώπου των εργαζομένων και δεν αποδέχομαι την πρόσκληση αναπλήρωσης” αναφέρει.

Ο πρόεδρος του Σωματείου της ΕΒΟ καταγγείλει ότι η κίνηση που αφορούσε τη συμφωνία μέσα στο Δ.Σ έγινε απροειδοποίητα, υπονομεύει τα ΕΑΣ και πυροδοτεί αντιδράσεις, σε μια περίοδο με σχεδιαζόμενες αλλαγές στο παραγωγικό μοντέλο, με συμμετοχή σε κοινοπραξίες και συμπαραγωγές.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr