background img
banner
banner

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΧΑΪΑΣ: Ο κύβος ερρίφθη μετά τη συνεδρίαση της Δευτέρας

ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ 6-7-8 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΜΕ ΚΑΛΠΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΧΕΔΟΝ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ 

Το τριήμερο 6-7-8 Δεκεμβρίου σε Πάτρα και Αίγιο και το διήμερο 8-9 Δεκεμβρίου σε Καλάβρυτα και Δυτική Αχαΐα, θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές για το νέο Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Αχαΐας.

Τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου συνεδρίασε το Δ.Σ. και εν μέσω αντεγκλήσεων, συμφωνήθηκε η ημερομηνία αλλά και τα διαδικαστικά αλλά η συνεδρίαση διακόπηκε καθώς υπήρξε αντιπαράθεση σε σχέση με τον ορισμό μελών εφορευτικής επιτροπής από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Τα μέλη της εφορευτικής με εισήγηση του προέδρου Πλάτωνα Μαρλαφέκα, ορίζονται από την πλειοψηφία, απόφαση στην οποία διαφώνησε η παράταξη του Αντώνη Κουνάβη “Επιμελητήριο Για Όλους» η οποία και αποχώρησε για νομικές συμβουλές.

Τη Δευτέρα 5 Αυγούστου στην -εξ αναβολής- τελευταία καλοκαιρινή συνεδρίασή του, το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου οριστικοποίησε την κατανομή των εδρών, σε σχέση με δομή των υφιστάμενων τμημάτων του η οποία τελικώς δεν αλλάζει ενώ, πρόσφατα, συνεδρίασε η εκλογική επιτροπή.

Υποψηφιότητες και ποσόστωση γυναικών

Οι 31 έδρες του νέου Δ.Σ. που θα κατανεμηθούν κατά τη διάρκεια των προσεχών εκλογών είναι από 11 για τα τμήματα Εμπορίου και Υπηρεσιών και 9 θα είναι οι έδρες του τμήματος Μεταποίησης.

Το ψηφοδέλτιο του κάθε συνδυασμού για το Επιμελητήριο Αχαΐας θα περιλαμβάνει τουλάχιστον 62 υποψηφίους, από 22 για τα τμήματα Εμπορικό και τις Υπηρεσίες και, τουλάχιστο, 18 για τη Μεταποίηση.

Υπάρχει επίσης ποσόστωση στο 1/3 του συνολικού αριθμού των μελών του Δ.Σ. που θα πρέπει να είναι γυναίκες. Ουσιαστικά κάθε συνδυασμός θα πρέπει να έχει 10 από τους 62 γυναίκες υποψήφιες. Οι υποψηφιότητες των γυναικών θα είναι χωρίς διαχωρισμό ανά τμήμα αλλά θα μετρούν ως ποσόστωση στο σύνολο του ψηφοδελτίου.

Επίσης, για να λάβουν ταμειακή ενημερότητα συμμετοχής στις εκλογές μέλη του Επιμελητηρίου Αχαΐας θα έπρεπε να έχουν ξεκινήσει δραστηριότητα και να έχουν εγγραφεί στο ΓΕΜΗ έως τις αρχές Νοεμβρίου του 2023.

Οι αντίπαλοι των Πατρών

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Επιμελητήριο Πρωταγωνιστής» και εκδότης Θεόδωρος Λουλούδης που μπήκε από τους πρώτους στην προεκλογική κούρσα το 2024, με επιστολή στο Επιμελητήριο πριν από λίγα 24ωρα, υπέβαλε δήλωση πρόθεσης υποψηφιότητας η οποία θα οριστικοποιηθεί και τυπικά όταν προκηρυχθούν οι εκλογές και ανακοινωθεί η ημερομηνία τους, ζητώντας επίσης στοιχεία επικοινωνίας των μελών της εκλογικής επιτροπής.

Επίσης την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου σε ξενοδοχείο της Πάτρας έκανε και την πρώτη του ανοικτή συγκέντρωση ο επικεφαλής του συνδυασμού “Επιμελητήριο Για Όλους” Αντώνης Κουνάβης.

Πλέον, με δεδομένη την υποψηφιότητα και του νυν προέδρου Πλάτωνα Μαρλαφέκα ο οποίος κινείται σε θεσμικό επίπεδο συναντώντας υπουργούς και στελέχη της κυβέρνησης, το ενδιαφέρον εστιάζεται κυρίως στην πλευρά των κομμάτων της κεντροαριστεράς, ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ όπου οι τοπικές Νομαρχιακές επιχειρούν ήδη από τις αρχές του καλοκαιρού να μπουν στο παιχνίδι…

Προς το παρόν μόνο το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ φαίνεται να παραμένει ενεργό στο θέμα καθώς στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατάσταση είναι ιδιαίτερα επισφαλής και κάθε κουβέντα σήμερα κρίνεται ως αδιέξοδη!
Σε ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επιχειρείται κάτι ανάλογο με τη… Δημαρχία της Πάτρας: Συζήτηση με τρία – τέσσερα πρόσωπα κοινής αποδοχής η οποία όμως ακόμη δεν έχει.

Και στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ το ενδιαφέρον θα πρέπει να επιβεβαιωθεί περί τα επιμελητηριακά μετά τα μέσα Οκτωβρίου με την εκλογή του νέου αρχηγού!

Καθημερινές επαφές από τον Τάκη Βασιλείου

Στο μεταξύ, τις επαφές με σημαντικούς οικονομικούς παράγοντες της περιοχής συνεχίζει και ο υποψήφιος πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας Τάκης Βασιλείου. Η υποψηφιότητα Βασιλείου έχει προσδώσει πρόσθετο ενδιαφέρον στις εκλογές του Επιμελητηρίου Αχαΐας στην Αιγιάλεια, από την οποία προέρχεται. Ο Αιγιαλέας υποψήφιος «οργώνει» τον νομό προκειμένου να ενημερώσει εμπόρους, επαγγελματίες και επιχειρηματίες για τον πραγματικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει ο φορέας.

Για την κάθοδο του κ. Βασιλείου στις επιμελητηριακές εκλογές έχουν οργανωθεί συναντήσεις και διεργασίες προκειμένου ο συνδυασμός του «1 Επιμελητήριο» να έχει την ώθησης επιχειρηματιών, επαγγελματιών και εμπόρων κυρίως από την Αιγιάλεια από την οποία προέρχεται ο ίδιος, όσο και από τα Καλάβρυτα, την Πάτρα και τη Δυτική Αχαΐα


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr