background img
banner
banner

Μέριμνα του δήμου για την ταφή ή αποτέφρωση νεκρών ζώων συντροφιάς

ΑΝΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΣΕ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΤΙΡΡΙΟ

Ένδειξη πολισμού και μέριμνας όχι μόνο για τα ζώντα αδέσποτα αλλά και για τα νεκρά, από τον δήμο Αιγιαλείας, που ανέθεσε σε ιδιωτική εταιρεία την υπηρεσία «Αποκομιδής – Διαχείρισης (υγειονομική ταφή – αποτέφρωση) νεκρών αδέσποτων ζώων στα όρια του Δήμου Αιγιαλείας». Το έργο ανέλαβε η εταιρεία PET SERVICE ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Ι Κ Ε, που εδρεύει στο Αντίρριο, έναντι του ποσού των 6.000 ευρώ, χωρίς ΦΠΑ. 4. Η δαπάνη που προκαλείται από τη συγκεκριμένη ανάθεση θα καλυφθεί από ιδίους πόρους, καθώς στον προϋπολογισμό εξόδων του τρέχοντος έτους έχει εγγραφεί η σχετική πίστωση.

΄΄Ο δήμος Αιγιάλειας έχει πλέον πρόγραμμα για την περισυλλογή, την ταφή και την αποτέφρωση νεκρών ζώων συντροφιάς. Ο τρόπος που φερόμαστε στα ζώα δείχνει το επίπεδο της ανθρωπιάς και του πολιτισμού μας΄΄, επισήμανε ο αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής, αρμόδιος για τα αδέσποτα, Γιώργος Φραγκονικολόπουλος.

Η σύμβαση θα έχει ισχύ ένα έτος

Αναλύοντας τα του προγράμματος, σημείωσε στο Protionline.gr: ΄΄Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αφορά αποκλειστικά και μόνο τα σκυλιά και γατιά της ευρύτερης περιοχής. Η σύμβαση υπογράφτηκε την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου, με την ιδιωτική εταιρεία και θα ισχύσει για έναν χρόνο. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από αυτή την έκβαση, γιατί πιστεύω ότι αυτός είναι ο μόνος και σωστός τρόπος αντιμετώπισης αυτού του θέματος. Υποχρεούμαστε ούτως ή άλλως βάσει νομοθεσίας να εκσυγχρονίσουμε το κομμάτι των ζώων συντροφιάς γενικώς και χαιρόμαστε, που θα συνεργαστούμε με την εν λόγω εταιρεία, η οποία εδρεύει στο Αντίρριο και ήδη συνεργάζεται με μεγάλη επιτυχία και με τον δήμο Πατρέων αλλά και με τον δήμο Αγρινίου΄΄.

΄΄Θεωρώ ότι αυτό, είναι ένα δείγμα υπευθυνότητας και πρέπει να καταλάβουμε όλοι ανεξαιρέτως, ότι η ανθρωπιά, ακόμα και όταν πρόκειται για την φυγή ενός ζώου από τη ζωή, είναι δείγμα πολιτισμού΄΄, κατέληξε ο αντιδήμαρχος.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr