background img
banner
banner

Μεγαλώνει το «ρεύμα» Τάκη Βασιλείου για το Επιμελητήριο

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΚΑΘΟΔΟ ΚΑΙ ΝΕΟ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΣΤΗΝ Π.Α.Ε.Κ.

«Θερμό» φθινόπωρο για τον χώρο του Επιμελητηρίου Αχαΐας είναι αυτό που διανύουμε, καθώς το «κλείδωμα» των ημερομηνιών διεξαγωγής των εκλογών, αποτέλεσε και το σημείο εκκίνησης για τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων, επίσημα τουλάχιστον, γιατί η «μάχη» προσέλκυσης υποψηφίων είχε ξεκινήσει πολύ νωρίτερα. Κι ενώ φαίνεται να έχουν ξεκαθαρίσει οι προερχόμενοι από την Πάτρα υποψήφιοι πρόεδροι, στην Αιγιάλεια η υποψηφιότητα του πρώην δημάρχου Διακοπτού Τάκη Βασιλείου φαίνεται πως κερδίζει έδαφος καθημερινά.

Η δε Παναιγιάλεια Ανεξάρτητη Επιμελητηριακή Κίνηση βρίσκεται σε αναζήτηση επικεφαλής μετά την αποχώρηση λόγω συνταξιοδότησης, του απερχόμενου α΄ αντιπροέδρου του Επιμελητηρίου, Αρίστου Τηλιγάδη.

Υπενθυμίζεται ότι στις τελευταίες επιμελητηριακές εκλογές, σε πέντε έδρες του Επιμελητηρίου είχαν εκλεγεί Αιγιαλείας, τρεις από την ΠΑΕΚ και δύο από την παράταξη ΔΕΚΑ του Γρηγόρη Τριανταφυλλόπουλου.

Την ίδια στιγμή, Αιγιαλείς που είτε είναι επιμελητηριακοί σύμβουλοι του απερχόμενου Δ.Σ. εκλεγμένοι το 2017 με τις παρατάξεις Π.Α.Ε.Κ. και ΔΕΚΑ, είτε είναι άνθρωποι που εμπλέκονται για πρώτη φορά, φαίνεται να έχουν ταχθεί υπέρ των υποψηφιοτήτων είτε του απερχόμενου προέδρου Πλάτωνα Μαρλαφέκα είτε του εκδότη Θόδωρου Λουλούδη.

Την ερχόμενη Τετάρτη η πρώτη συγκέντρωση στελεχών της παράταξης Βασιλείου στο Αίγιο

Ο Τάκης Βασιλείου ωστόσο συνεχίζει δυναμικά, έχοντας καταφέρει να δημιουργήσει ένα μεγάλο «ρεύμα» γύρω από την παράταξή του, ενεργοποιώντας και ανθρώπους που για πρώτη φορά θέλουν να εμπλακούν στα του Επιμελητηρίου Αχαΐας. Η υποψηφιότητα του κ. Βασιλείου φαίνεται πως εμπνέει αρκετούς, αν αναλογιστεί κανείς ότι ήδη μετρά 85 επαγγελματίες, εμπόρους και επιχειρηματίες που προτίθενται να είναι στο ψηφοδέλτιο στηρίζοντας την υποψηφιότητά του και οι οποίοι κυρίως προέρχονται από την Αιγιάλεια .

Ο ίδιος ο υποψήφιος πρόεδρος κ. Βασιλείου, επισήμανε στο Protionline.gr: ΄΄Και μόνο το γεγονός ότι ψηφίζουν τόσοι λίγοι άνθρωποι στο Επιμελητήριο Αχαΐας από τόσο μεγάλη ομάδα επαγγελματιών, εμπόρων και επιχειρηματιών, μας ωθεί στο να ενεργοποιήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο. Διότι δεν είναι ορθό να μην συμμετέχουν καν στη διαδικασία εκλογής των ανθρώπων που διαχειρίζονται έναν τόσο σημαντικό φορέα για τόσους πολλούς επαγγελματικούς κλάδους. Γι’ αυτό και μόνο έχουμε στραφεί και σε τόσους νέους ανθρώπους καθώς σκοπός μας είναι να δώσουμε μία νέα… πνοή στο Επιμελητήριο Αχαΐας. Και το πιο θετικό από όλα ως τώρα, είναι ότι ενδιαφέρονται και ανταποκρίνονται, δέχονται με ενθουσιασμό να είναι μαζί μας, γεγονός που μας δίνει δύναμη για τη συνέχεια. Ταυτοχρόνως, αυτό φανερώνει πως ο κόσμος έχει κουραστεί με κάποιες παλιότερες πρακτικές και λογικές και αποζητά κάτι καινούριο, βρίσκοντας πεδίο έκφρασης και δημιουργίας στη δική μας παράταξη΄΄.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για την ερχόμενη Τετάρτη 2 Οκτωβρίου, στις 7.30 το απόγευμα, στο καφέ «Habit» στην πλατεία Αγ. Λαύρας, έχει προγραμματιστεί η πρώτη μεγάλη συγκέντρωση της επιμελητηριακής παράταξης με επικεφαλής τον υποψήφιο πρόεδρο κ. Βασιλείου. ΄΄Θα είναι μία πρώτη συγκέντρωση με τους ανθρώπους που ήδη είμαι πολύ κοντά και είτε θα είναι υποψήφιοι με την παράταξή μας είτε στηρίζουν την προσπάθεια που κάνουμε΄΄, τόνισε ο επικεφαλής της παράταξης, σημειώνοντας πως η εκδήλωση θα είναι ανοιχτή και για όσους ενδιαφέρονται να γνωρίσουν τον ίδιο και την νέα παράταξη.

Προβάδισμα Γιώργου Σακελλαρόπουλου για την ηγεσία της Π.Α.Ε.Κ.

Την ίδια στιγμή, πυκνώνουν οι διεργασίες για τη διάδοχη κατάσταση στην Παναιγιάλεια Ανεξάρτητη Επιμελητηριακή Κίνηση που έχει διαδραματίσει τον δικό της ρόλο στην παρουσία της Αιγιάλειας στα επιμελητηριακά πράγματα. Η αποχώρηση του κ. Τηλιγάδη έφερε συζητήσεις επί συζητήσεων για τον ορισμό του επικεφαλής που ανεξάρτητα από τα όσα αναφέρονται, μέχρι χθες βράδυ τουλάχιστον δεν είχε οριστεί. Πληροφορίες αναφέρουν πως ο νέος αρχηγός της επιμελητηριακής παράταξης και κατά συνέπεια, υποψήφιος πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας θα είναι ο πρόεδρος του Συλλόγου Εμπορικής και Τουριστικής Ανάπτυξης Ανατολικής Αιγιάλειας, Γιώργος Σακελλαρόπουλος.

Ερωτηθείς ο ίδιος από τo Protionline.gr για το κατά πόσο προτίθεται να ηγηθεί της προσπάθειας, τόνισε: ΄΄Εχουμε συνάντηση την προσεχή Δευτέρα το απόγευμα για να εκτιμήσουμε την κατάσταση και να αποφασίσουμε πώς θα κατέλθει η παράταξή μας, η Παναιγιάλεια Ανεξάρτητη Επιμελητηριακή Κίνηση, στις εκλογές του Επιμελητηρίου Αχαΐας. Προσωπικά, πιστεύω πως πρέπει όλα τα μέλη της να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε η Π.Α.Ε.Κ. να συνεχίσει να παίζει καθοριστικό ρόλο και να εξακολουθήσει να συμμετέχει στη λήψη αποφάσεων του Επιμελητηρίου. Σε αυτή την κατεύθυνση, εάν κριθεί από τα μέλη πως πρέπει να ηγηθώ αυτής της προσπάθειας, θα το πράξω, καθώς δεν πρέπει να αφήσουμε ό,τι έχει χτιστεί τόσα χρόνια από τον κ. Τηλιγάδη και τα υπόλοιπα μέλη, να πάει χαμένο. Η Αιγιάλεια πρέπει να έχει δυνατή «φωνή» στη διοίκηση του Επιμελητηρίου Αχαΐας και αν είναι δυνατόν να αυξήσει τη δυναμική της΄΄.

΄΄Επομένως, ο στόχος μας πρέπει να είναι το πώς θα εκπροσωπηθεί καλύτερα η Αιγιάλεια στον φορέα έστω και σε συνεργασία με τον νέο πρόεδρο, όπως συμβαίνει και στην απερχόμενη διοίκηση. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να μείνουμε άπραγοι. Οφείλουμε να ενεργοποιηθούμε όλοι και να προσφέρουμε ό,τι καλύτερο για την Αιγιάλεια και τους ανθρώπους της΄΄, πρόσθεσε ο κ. Σακελλαρόπουλος ο οποίος μπορεί στο παρελθόν να μην είχε θέσει υποψηφιότητα για επιμελητηριακός σύμβουλος, ήταν ωστόσο από τα ιδρυτικά μέλη της Π.Α.Ε.Κ..


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr