background img
banner
banner

Με… βήμα ταχύ για την πυροπροστασία των σχολείων

ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΠΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ»

Στην τελική ευθεία για το καθοριστικής σημασίας έργο της υλοποίησης μέτρων και μέσων πυροπροστασίας στις σχολικές του μονάδες, βρίσκεται ο δήμος Αιγιαλείας. Στη σημερινή συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής αναμένεται να ληφθεί απόφαση έγκρισης της μελέτης και των όρων διακήρυξης του ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού. Το έργο είναι εκτιμώμενης αξίας 122,140 ευρώ και καλύπτεται μέσω του προγράμματος «Φιλόδημος ΙΙ».

Μάλιστα, όπως μετέφερε στo Protionline.gr ο αντιδήμαρχος Παιδείας Δημήτρης Ελευθεριώτης, ΄΄η χρηματοδότηση έχει εξασφαλιστεί ωστόσο έχουμε τη διαβεβαίωση πως εάν χρειαστούν περισσότερα χρήματα, θα διατεθούν από το ταμείο του δήμου, δεδομένου ότι πρόκειται για ένα έργο που αφορά όλα τα σχολεία του δήμου και στις δύο βαθμίδες εκπαίδευσης και είναι πολύ σημαντικό΄΄.

Ξεχωριστός φάκελος για κάθε σχολική μονάδα

Στο ερώτημα για το εάν τα σχολεία, με τις σημερινές συνθήκες διαθέτουν συστήματα πυροπροστασίας, ο αντιδήμαρχος επισήμανε πως έχουν όλα ωστόσο κάποια δεν έχουν λάβει τη σχετική πιστοποίηση, διαδικασία που είναι αρκετά σύνθετη και χρονοβόρα. Πλην όμως, με το νέο έργο θα υπάρξει οργανωμένη παρέμβαση στον τομέα της πυροπροστασίας, βάσει της μελέτης που έχει εκπονηθεί από την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου και έχει εγκριθεί από την Πυροσβεστική. Μάλιστα, σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Ελευθεριώτη, για κάθε σχολική μονάδα υπάρχει ξεχωριστός φάκελος, ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες που παρουσιάζει κτιριακά και από άποψη υποδομών.

΄΄Πλέον έχουμε μπει στην τελική ευθεία και πιστεύουμε ότι θα έχουμε την πυροπροστασία μέσα στο τρέχον σχολικό έτος, με μία επιφύλαξη βέβαια, διότι αν έχουμε ενστάσεις τότε ίσως η διαδικασία καθυστερήσει περισσότερο΄΄, τόνισε ο αντιδήμαρχος, αναφερόμενος και στις διαδικασίες που προηγήθηκαν και αφορούν τις απαιτούμενες άδειες για την εγκατάσταση της πυροπροσασίας.

Απόφαση από τη Δ.Ε.

H Δημοτική Επιτροπή καλείται να αποφασίσει σχετικά με την έγκριση μελέτης, η οποία αφορά στην υλοποίηση μέτρων και μέσων πυροπροστασίας (προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού πυροπροστασίας, έλεγχος / συντήρηση μέσων πυροπροστασίας κλπ) στις σχολικές μονάδες του Δήμου Αιγιαλείας. Επίσης καλείται να αποφασίσει σχετικά με τον καθορισμό των όρων διακήρυξης του διαγωνισμού του υποέργου με τίτλο: «Υλοποίηση Μέτρων και Μέσων Πυροπροστασίας στις σχολικές μονάδες του Δήμου Αιγιαλείας».


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr