background img
banner
banner

Πεδίο δημιουργικότητας για τον Τάκη Βασιλείου

ΑΠΟ ΤΟΝ «ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ» ΤΟΥ ΚΑΘΟΛΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΧΑΪΑΣ

Μπορεί να έχει έντονες και καθημερινές επαγγελματικές υποχρεώσεις και μία βαθιά επιθυμία να προσφέρει στον επιχειρηματικό κόσμο της περιοχής, όμως οι δεσμοί με τις ρίζες και την οικογένειά του είναι τόσο σφιχτοί και σίγουροι, όσο και η αγάπη του για τη γη και τη δημιουργία.

Με την μητέρα του Αιμιλία

Ο λόγος για τον πρώην δήμαρχο Διακοπτού και νυν υποψήφιο πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αχαΐας Τάκη Βασιλείου που, ο τρόπος που οργανώνει το «ησυχαστήριό του» στο Καθολικό, δημιουργεί την πεποίθηση ότι θα προσφέρει τα μέγιστα και από μία θέση ευθύνης στο Επιμελητήριο. Ο κ. Βασιλείου έχει ανακαινίσει πλήρως το πατρικό του σπίτι στο ορεινό χωριό της Δημοτικής Ενότητας Διακοπτού και έχει δημιουργήσει έναν όμορφο, μεγάλο κήπο. Στον χώρο της οικίας, υπάρχουν σχεδόν όλα τα αγαθά της καθημερινότητας, δικής τους παραγωγής. Κι όταν λέμε «δικής τους», εννοούμε του ίδιου και της οικογένειάς του. ΄΄Υπάρχουν άρρηκτοι δεσμοί με την οικογενειακή μας παράδοση και με στυλοβάτες τους γονείς μου και τα συνολικά πέντε αδέλφια μου, κάτι που μας δίνει την δυνατότητα όχι μόνο να ζούμε μια καλή και ποιοτική ζωή, αλλά να μεγαλώνουμε γεμάτοι αξίες και όμορφες στιγμές. Τώρα πλέον η οικογένεια έχει μεγαλώσει κατά πολύ, γιατί εκτός των γονιών μου και των αδελφών μου, έντονη καθημερινή παρουσία έχουν και τα ανίψια μου. Το ότι ασχολούνται με τη γη και τις αγροτικές εργασίες όταν έχουν χρόνο, μου δίνει μεγάλη χαρά και αισιοδοξία΄΄, αναφέρει ο ίδιος στο Protionline.gr.

Με τον αδελφό του Τάσο

Όσο για το τι ακριβώς παράγουν, σημειώνει: ΄΄Ασχολούμαστε όλοι, λίγο πολύ, με το ελαιόλαδο το οποίο διαθέτουμε και προς πώληση και το κρασί το οποίο παράγουμε για ιδιωτική οικογενειακή χρήση. Παράγουμε και σταφύλια (περί τους 5 τόνους τον χρόνο) και φτιάχνουμε το κρασί (ροδίτη και καμπερνέ) «Καθολικό» το οποίο απολαμβάνουμε μαζί με τους φίλους μας. Ακόμη στο χωριό παράγουμε κι άλλα προϊόντα τα οποία δεν πωλούνται και είναι μόνο για οικογενειακή κατανάλωση. Είμαστε μία παραδοσιακή, συσπειρωμένη οικογένεια που ένας βοηθά τον άλλον και όλοι, βάζουμε το δικό μας προσωπικό λιθαράκι στην καθημερινή παραγωγή, έτσι ώστε να έχουμε κάθε αγαθό στο πιάτο μας, από τον δικό μας κόπο΄΄.

Με την κόρη του Αιμιλία

«Για εμένα, η επαφή με τη γη και την φυσικότητα έχει ένα βαθύτερο νόημα στη ζωή»

Να σημειωθεί ότι η κόρη του κ. Βασιλείου διαμένει στην Ισπανία και εργάζεται εκεί ως ενδυματολόγος θεατρικών παραστάσεων ενώ ταυτόχρονα ασχολείται και με τη μόδα. ΄΄Δεν έρχεται συχνά, αλλά όταν σμίγουμε, είμαστε πολύ χαρούμενοι. Από μόνη της μετέχει και αυτή στην παραγωγή και την καλλιέργεια διαφόρων αγαθών, της αρέσει η φύση΄΄, επισημαίνει ο ίδιος, προσθέτοντας:

΄΄Για εμένα, η επαφή με τη γη και την φυσικότητα έχει ένα βαθύτερο νόημα στη ζωή. Για παράδειγμα, το να απολαμβάνει κανείς τους καρπούς από το περιβόλι που δημιούργησε ο ίδιος, προσφέρει μεγάλη ικανοποιήση΄΄.

Ο «παράδεισος» της οικογένειας Βασιλείου βέβαια δεν θα μπορούσε να μην έχει και ζώα τα οποία εκτρέφονται. ΄΄Η οικογένειά μας, είναι μια μικρογραφία της αγροτικής οικονομίας είμαστε πλήρως αυτόνομοι. Προσπαθούμε να είμαστε δραστήριοι και άξιοι άνθρωποι και στο κάθε μέρα να επιτύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Το σημαντικό είναι ότι η ενότητα των ατόμων που αποτελούν την οικογένειά μας, στηρίζεται στην αγάπη και τον σεβασμό και σε κάθε περίπτωση είναι υποστηρικτική΄΄, προσθέτει ο υποψήφιος πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας.
Και καταλήγει με ειδική αναφορά στους γονείς του: ΄΄Οι γονείς μου, παρ’ όλα τα χρόνια τους, αποτελούν ένα γνήσιο και πολύτιμο στήριγμα για όλη την οικογένεια και είμαι πολύ χαρούμενος που ζω όλο αυτό το πράγμα, είναι μια πραγματική ευλογία΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΡΟΣΩΠΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr