background img
banner
banner

Σχεδόν ανενεργός ο Σύλλογος Πολυτέκνων Αιγιαλείας

ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΑΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ – 1.440 ΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ

Ανασύνταξη δυνάμεων επιχειρείται στον ιστορικό Σύλλογο Πολυτέκνων Αιγιαλείας που το τελευταίο διάστημα υπολειτουργεί υπό το βάρος των λειτουργικών εξόδων και σε συνάρτηση με την αδυναμία των μελών του να τον υποστηρίξουν.

Κι αυτό βέβαια, προκύπτει από τη σφιχτή οικονομική πολιτική και τα καθηλωμένα επιδόματα και παροχές, σύμφωνα τουλάχιστον με τα λεγόμενα των πολυτέκνων. ΄΄Η πολύτεκνη οικογένεια πλήττεται καθημερινά και παντοιοτρόπως, όμως κανείς δεν ασχολείται ουσιαστικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα μέλη αυτής της μεγάλης και σημαντικής μερίδας του κόσμου, ούτε το σύνολο των βουλευτών εκτός από ορισμένες εξαιρέσεις, ούτε το κεντρικό κράτος και δυστυχώς ούτε και κάποιοι από τους ίδιους τους πολυτέκνους΄΄, αναφέρει στo Protionline.gr ο απερχόμενος πρόεδρος Θόδωρος Κακός, κάνοντας γνωστό πως ήταν περίπου πέντε χρόνια πρόεδρος και αποχωρεί με μία… γλυκόπικρη γεύση, καθώς θεωρεί πως δεν υποστηρίχθηκε το έργο του. ΄΄Έκανα πραγματικά ό,τι μπορούσα για να στηριχτεί ο κόσμος της Αιγιάλειας και φυσικά, να ενεργοποιείται συστηματικά ο Σύλλογος, να λειτουργεί το γραφείο, να διεκδικήσουμε πράγματα. Δυστυχώς, υπάρχουν πολλά κλειστά “ώτα” και αρκετή αδιαφορία από την κεντρική πολιτεία, για τα πραγματικά προβλήματα και τις ανάγκες της σύγχρονης ελληνικής πολύτεκνης οικογένειας...΄΄, τόνισε.

Πώς εξυπηρετούνται

Να σημειωθεί ότι το γραφείο του Συλλόγου Πολυτέκνων παραμένει κλειστό από τα τέλη του περασμένου Μαρτίου ενώ τα εγγεγραμμένα μέλη του Συλλόγου είναι 1.440 οικογένειες στην Αιγιάλεια που απευθύνονται πλέον στην ομοσπονδία των πολυτέκνων στο γραφείο της Πάτρας, και η εξυπηρέτησή τους για διάφορα έγγραφα, πιστοποιητικά ή άλλου είδους γραφειοκρατική ύλη, γίνεται μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του πανελληνίου συλλόγου πολυτέκνων, και μόνο διαδικτυακά, όχι με φυσική παρουσία σε οποιοδήποτε γραφείο. Επίσης, εξυπηρετούνται και μέσω ΚΕΠ. Αξίζει να αναφερθεί ότι σε λίγο διάστημα από σήμερα θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες εκλογών για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου, όμως μέχρι στιγμής δεν υπάρχει συγκεκριμένη ημερομηνία ούτε έχει δρομολογηθεί κάτι για το πότε ή ποιοι θα εμπλακούν.

Μόνο το 25% ανανέωνε την κάρτα

Άξιο αναφοράς είναι ακόμη ότι από τα εγγεγραμμένα μέλη στον Σύλλογο, τα τελευταία χρόνια μόνο το 25% ανανέωνε την ειδική κάρτα προνομίων για τους πολύτεκνους, η οποία κοστίζει 20 ευρώ ανά έτος, γεγονός που αποδεικνύει ότι πολλές πολυμελείς οικογένειες, δεν ασχολούνταν ενεργά με τον Σύλλογο, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα την απαξίωσή του.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr