ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΘΕΣΕΙ Η ΜΕΙΖΟΝΑ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΛΟΓΟΔΟΣΙΑΣ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ
H ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας της δημοτικής αρχής, θα πραγματοποιηθεί διά ζώσης, την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου, στις 5.00 το απόγευμα, στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου «Αλέκος Μέγαρης». Για τα θέματα της μείζονος αντιπολίτευσης μιλά στο Protionline.gr ο επικεφαλής Χρήστος Γούτος.
΄Το πιο σοβαρό θέμα αυτή τη στιγμή είναι η ανάπλαση του υπόλοιπου τμήματος της οδού Μητροπόλεως, έργο για το οποίο, με ευθύνη της δημοτικής αρχής, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να χάσουμε τη χρηματοδότηση, εφόσον ως το τέλος του έτους δεν υπογραφεί σύμβαση για την εκτέλεσή του. Σε όλες τις συνεδριάσεις, προσωπικά ζητούσα εξηγήσεις για τις καθυστερήσεις και ερχόμουν σε ρήξη με τον Δημήτρη Καλογερόπουλο ζητώντας να μάθω ποιος θα αποζημιώσει τον πρώτο ανάδοχο. Ο δήμος ή οι δημότες, κρίνοντας ότι είναι άδικο να χάσουμε το έργο και να πληρώσουμε και από πάνω για λάθη που έγιναν από τους ίδιους τους διοικούντες του δήμου που δεν προχωρούσαν τις διαδικασίες ως όφειλαν. Και βέβαια, εάν χαθεί η χρηματοδότηση τότε προκύπτουν άλλα ζητήματα και πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους οι υπεύθυνοι΄΄, ανέφερε στο Protionline.gr ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Χρήστος Γούτος.
Όπως τόνισε, ΄΄σε εκκρεμότητα βρίσκεται και το ζήτημα της πεζοδρόμησης. Έχουν κάνει έναν σχεδιασμό ότι η Μητροπόλεως θα είναι πεζόδρομος. Αν δεν εκτελεστεί το έργο θα πεζοδρομηθεί έτσι όπως είναι; Πλέον έρχεται η… ώρα του λογαριασμού. Αν το Τεχνικό Συμβούλιο δικαιώσει τον προσφεύγοντα εργολάβο και από ευθύνη του δήμου δεν προχώρησε το έργο, ποιος θα πληρώσει το «μάρμαρο»; Σαφώς και δεν πρέπει να το επιβαρυνθούν οι δημότες αλλά οι διοικούντες΄΄.
Επίσης, ο κ. Γούτος έθεσε και το θέμα της πεζοδρόμησης γενικότερα, λέγοντας: ΄΄Έχει δοθεί παράταση από την Τροχαία, των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων ως το τέλος του έτους. Ως τότε είναι προφανές ότι δεν θα προλάβουν να τροποποιήσουν το Σχέδιο Πόλης. Άρα τι θα γίνει; Θα ζητήσουν νέα παράταση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων; Όλο αυτό είναι προκλητικό. Όπως φαίνεται, ο δήμος Αιγιαλείας είναι παράδειγμα προχειρότητας σε όλη την Ελλάδα κι αυτό είναι πολύ λυπηρό΄΄.
Από την παράταξη εισάγεται προς συζήτηση και το θέμα της σύνδεσης των παραλιακών οικισμών της Ανατολικής Αιγιάλειας με την αποχέτευση δεδομένου ότι έχουν ολοκληρωθεί τα εσωτερικά δίκτυα και τους είχαν διαβεβαιώσει πως οι συνδέσεις θα ξεκινήσουν το καλοκαίρι, χωρίς όμως να έχει γίνει κάτι μέχρι στιγμής. Επίσης, τίθεται θέμα αποκομιδής απορριμμάτων ενώ επανέρχεται το θέμα της διάνοιξης του δρόμου Ακονιάς -Λαμπιρίου.