ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Περισσότερα τροχαία ατυχήματα αλλά με λιγότερους σοβαρούς τραυματισμούς σημειώθηκαν τον Νοέμβριο έναντι του αντίστοιχου περσινού μήνα. Την ίδια ώρα, δεκάδες είναι οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν στους δρόμους της Δυτικής Ελλάδας από τις αντίστοιχες Υπηρεσίες Τροχαίας.
Ως γνωστόν, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας δημοσιεύει συνολικά στοιχεία που αφορούν στα θέματα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης που συνέβησαν, στην εδαφική αρμοδιότητα των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αχαΐας, Ηλείας, Αιτωλίας και Ακαρνανίας. Η δημοσίευση των μηνιαίων στοιχείων συνοδεύεται με στατιστικά – αριθμητικά στοιχεία του αντίστοιχου περσινού μήνα.
Φέτος 34 πέρυσι 18
Στην εδαφική αρμοδιότητα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας, σημειώθηκαν 34 τροχαία ατυχήματα έναντι 18 τον Νοέμβριο του έτους 2023. Ειδικότερα σημειώθηκαν: 2 θανατηφόρα δυστυχήματα έναντι 4 τον περσινό Νοέμβριο. 1 τροχαία ατυχήματα με σοβαρό τραυματισμό έναντι 3 τον αντίστοιχο περσινό μήνα. 31 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό ατόμων έναντι 11 τον Νοέμβριο του 2023. Από τα τροχαία δυστυχήματα που συνέβησαν στην Περιφέρεια καταγράφηκαν συνολικά 66 παθόντες έναντι 21 τον περσινό Νοέμβριο: Ειδικότερα καταγράφηκαν: 3 θανάσιμα τραυματισμένοι έναντι 4 τον Νοέμβριο του 2023. 2 σοβαρά τραυματίες έναντι 3 τον Νοέμβριο του έτους 2023. 61 ελαφρά τραυματίες έναντι 14 τον αντίστοιχο περσινό μήνα. Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν: Οδήγηση υπό την επήρεια μέθης, Παραβίαση προτεραιότητας, Αίτια αναφερόμενα σε οδηγούς.
Δράσεις τροχονομικής αστυνόμευσης
Οι Υπηρεσίες Τροχαίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα, εφαρμόζοντας συγκεκριμένο σχεδιασμό, που προβλέπει αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων και των πολιτών, καθώς και για την πρόληψη και αποτροπή των ατυχημάτων σε όλο το οδικό της δίκτυο.
Ενδεικτικά, τον μήνα Νοέμβριο του 2024 συγκροτήθηκαν από τις Υπηρεσίες Τροχαίας 389 συνεργεία αλκοολομέτρησης, ενεργήθηκαν 5.159 έλεγχοι διερεύνησης μέθης και διαπιστώθηκαν 215 παραβάσεις. Επιπλέον, το ίδιο χρονικό διάστημα βεβαιώθηκαν εκτός των άλλων και 3.280 επικίνδυνες παραβάσεις.
Ειδικότερα βεβαιώθηκαν: 1.474 για υπερβολική ταχύτητα, 484 για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση, 438 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση, 88 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα, 46 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, 27 για παραβίαση προτεραιότητας, 146 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, 38 για αντικανονικό προσπέρασμα, 36 για μη χρήση παιδικών καθισμάτων, 186 για Κ.Τ.Ε.Ο., 175 για οδήγηση με φθαρμένα ελαστικά, 142 για επικίνδυνους ελιγμούς κατά την οδήγηση.



