background img
banner
banner

Αρρυθμίες και καθυστερήσεις

ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΤΩ ΟΜΩΣ ΤΟΥ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟΥ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΧΑΪΑΣ – ΜΕ ΑΡΚΕΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ 

Με τρίωρη και πλέον παράταση, στις 8.30 αργά το απόγευμα αντί για τις 5.00 που είχε ανακοινωθεί από την εκλογική επιτροπή, έκλεισαν τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου στην Πάτρα οι κάλπες για τις εκλογές του Επιμελητηρίου Αχαΐας. Η καθυστέρηση δεν οφειλόταν μόνο στην συμμετοχή που είχαμε κατά την τελευταία ημέρα (Δευτέρα) αλλά και από αρρυθμίες στη διαδικασία που είχαν ως αποτέλεσμα ταλαιπωρία των εκλογέων και καθυστερήσεις.

Και στα τέσσερα εκλογικά κέντρα, σε Πάτρα, Αίγιο, Καλάβρυτα και Δυτική Αχαΐα ψήφισαν συνολικά 4.207 άτομα. Υπενθυμίζεται ότι το 2017, κατά τις προηγούμενες Επιμελητηριακές εκλογές, με τις κάλπες ανοικτές επίσης για ένα τριήμερο, είχαν ψηφίσει 3.750 άτομα.

Ψήφισαν δηλαδή 457 άτομα περισσότερα σε σχέση με το 2017. Είχαμε ένα 12,2% αύξηση της συμμετοχής που δεν καλύπτει όμως τις προσδοκίες που είχαν καλλιεργηθεί νωρίτερα από την αύξηση 17% στα εγγεγραμμένα φυσικά πρόσωπα στο μητρώο σε σχέση με το 2017.

Στην Πάτρα ψήφισαν 2.947 φυσικά πρόσωπα στη διάρκεια του τριημέρου. Xθες Δευτέρα τόσο στην Πάτρα όσο και στο Αίγιο σημειώθηκε ρεκόρ συμμετοχής στο Αίγιο με 348 ψήφους από φυσικά πρόσωπα.

Στα Καλάβρυτα και στις τρεις κάλπες ψήφισαν 133 φυσικά πρόσωπα και στην Κάτω Αχαΐα ψήφισαν συνολικά 415 φυσικά πρόσωπα.

Τα προβλήματα στην ψηφοφορία

Στην Πάτρα τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου κατά την τελευταία ημέρα της ψηφοφορίας είχαμε μεγάλη ουρά και προβλήματα. Η εκλογική διαδικασία στο κτίριο του ΟΛΠΑ στο νέο, νότιο, λιμάνι της Πάτρας εξελίχθηκε με προβλήματα από το Σάββατο. Εξ αρχής, το εκλογικό κέντρο στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΟΛΠΑ ήταν μικρό και ακατάλληλο.

Οι εκλογές δεν έγιναν στο κτίριο του Επιμελητηρίου καθώς είναι υπό ανακατασκευή. Το Επιμελητήριο φαίνεται ότι ζήτησε την Αγορά Αργύρη αλλά, όπως αναφέρεται από στελέχη του φορέα, δεν δόθηκε άδεια από τον δήμο. Ζητήθηκε από τον ΟΛΠΑ το κεντρικό κτήριο αλλά δεν ήταν διαθέσιμο λόγω της παράλληλης έκθεσης μοντελισμού.

Τα πρόβλημα που παρουσιάστηκε ήδη από το Σάββατο στην Πάτρα ήταν τα εκλογικά περίπτερα που βρίσκονταν σε υπαίθριο χώρο με αποτέλεσμα, λόγω της κακοκαιρίας, να συνωστιστούν υποψήφιοι και ψηφοφόροι, μέσα στο κτίριο.

Το ίδιο επαναλήφθηκε και την Κυριακή. Εξ αρχής θα έπρεπε να αξιολογηθεί ότι η ροή δεν ήταν καλή και ότι το εκλογικό κέντρο δεν είχε ‘στηθεί’ σωστά. Η πιστοποίηση των στοιχείων ταυτότητας και η παραλαβή του εκλογικού υλικού, για κάθε τμήμα γινόταν σε διαφορετικό χώρο και μόνο οι κάλπες ήταν κοντά!


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr