background img
banner
banner

Απευθείας αναθέσεις και πληρωμές έργων και υπηρεσιών που δεν έγιναν…

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ» ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

Για άσκοπες σπατάλες και απευθείας αναθέσεις χωρίς πραγματικό έργο, κατηγόρησε τη δημοτική αρχή η αντιπολίτευση, στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με τον δημοτικό σύμβουλο της παράταξης «Αιγιάλεια Προορισμός» Χρήστο Σπηλιωτόπουλο μάλιστα, να επισημαίνει συγκεκριμένες περιπτώσεις που είναι ανηρτημένες στο «Διαύγεια» για τις οποίες, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, έχουν κοπεί εντάλματα πληρωμών, χωρίς να παρέχονται οι υπηρεσίες έτσι όπως αναγράφονται στα συμφωνητικά και τις συμβάσεις.

Μιλώντας στο Protionline.gr και ερωτηθείς για όσα κατήγγειλε στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο κ. Σπηλιωτόπουλος αναφέρθηκε σε απευθείας ανάθεση, ύψους 75.000 ευρώ, σε ιδιώτη, με αντικείμενο την υπηρεσία καθαριότητας δημοτικών κτιρίων.

Οι καθαρισμοί κτιρίων πληρώθηκαν αλλά δεν έγιναν όπως προβλέπει η σύμβαση

Όπως ανέφερε ο κ. Σπηλιωτόπουλος, ΄΄στην προτελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, υπέβαλα μία ερώτηση προς τον δήμαρχο, σχετικά με την απευθείας ανάθεση ανά ενότητες, ύψους 75.000 €. Μάλιστα, για το Αίγιο υποτίθεται ότι είχε ξεκινήσει τον Ιούλιο και για τις υπόλοιπες Δημοτικές Ενότητες τον Σεπτέμβριο. Ήταν τετράμηνης έως πεντάμηνης διάρκειας. Εμείς παρατηρήσαμε ότι όλο αυτό το διάστημα ο ανάδοχος δεν είχε εμφανιστεί ποτέ, γεγονός που μας ξενίζει και μας κάνει να σκεφτόμαστε μήπως αυτά ήταν τα χρήματα που του όφειλαν από κάπου αλλού. Δεν είχε εμφανιστεί ποτέ στις Δημοτικές Ενότητες, ενώ στο Αίγιο εμφανιζόταν περιστασιακά και μόνο μετά τις δικές μας επισημάνσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο, μολονότι η σύμβαση περιλαμβάνει συγκεκριμένες ώρες, συγκεκριμένα κτίρια που θα καθαριστούν όπως ο «Απόλλων», το Πολιτιστικό Κέντρο «Αλ. Μέγαρης» που δεν καθαρίστηκαν ποτέ. Εμφανιζόταν λίγο για να… θολώσει τα νερά ωστόσο τα προβλεπόμενα της σύμβασης δεν εφαρμόστηκαν, ενώ ο ιδιώτης εισέπραττε, αφού η υπηρεσία είχε ενταλματοποιηθεί μετά την απευθείας ανάθεση. Και βέβαια, η αρμόδια υπάλληλος κακώς υπέγραψε την καλή εκτέλεση του έργου, είναι προφανές ότι δέχθηκε πιέσεις΄΄. Και πρόσθεσε ο κ. Σπηλιωτόπουλος για το θέμα αυτό: ΄΄Στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο που έκανα πάλι την ίδια ερώτηση προς τον αντιδήμαρχο Οικονομικών, μου είπε ότι έδωσαν τρίμηνη παράταση. Ωστόσο τα όσα προβλέπει η σύμβαση πάλι δεν υλοποιήθηκαν. Δηλαδή μιλάμε για 75.000 € που για κάποιον λόγο κάπου θέλουν να τα κατευθύνουν και προσπαθούν να «θολώσουν τα νερά»΄΄.

Ο δημοτικός σύμβουλος ξεκαθάρισε πως θα επανέρχεται στο θέμα ξανά και ξανά και πως προτίθεται να θέσει προ των ευθυνών τους και τον δήμαρχο και τον αντιδήμαρχο αλλά και όποιον υπάλληλο υπογράφει τέτοιες αναθέσεις τις οποίες δεν ελέγχει, όπως χαρακτηριστικά τόνισε.

Ο σύμβουλος και το γεύμα

Στην τελευταία, για το 2024, συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο κ. Σπηλιωτόπουλος κατέθεσε ερώτηση και για επικοινωνιακό σύμβουλο του πρώην δημάρχου ο οποίος –σύμφωνα με τα λεγόμενά του- έχει δεχτεί για το 2024 απευθείας αναθέσεις δεκάδων χιλιάδων ευρώ. ΄΄Όταν ρώτησα τον αντιδήμαρχο Οικονομικών σχετικά με τις υπηρεσίες που παρέχει, διότι είχε κοπεί ένταλμα πληρωμής στα μέσα Νοεμβρίου, μου είπε ότι παρότι έχει αναλάβει τόσο καιρό δεν έχει δει ποτέ τέτοιο όνομα. Κι αυτό ενώ κάθε μήνα υπάρχουν τέτοια εντάλματα για υπηρεσίες. Επιπλέον, υπάρχει και μία απόφαση για προμήθεια έντυπου υλικού το οποίο ακόμη δεν έχουμε δει. Αυτά είναι δείγματα πολλών τέτοιων απευθείας αναθέσεων τις οποίες θα φέρνουμε συνέχεια στα Δημοτικά συμβούλια περιμένοντας να μας απαντήσουν΄΄, είπε ο δημοτικός σύμβουλος της ελάσσονος αντιπολίτευσης, αναφερόμενος χαριτολογώντας και σε μία άλλη απευθείας ανάθεση περίπου 800 € σε κέντρο στη Δ.Ε. Συμπολιτείας για γεύμα που θα προσφερόταν σε σεφ που θα έρχονταν στην περιοχή για τον περιπατητικό γύρο της κοινότητας Βαρβάρας. Το τραπέζι αυτό ήταν προγραμματισμένο για Σάββατο, όμως οι σεφ ήρθαν Κυριακή, όπως είπε.

Τα… δανεικά στολίδια και ηχητικά μηχανήματα

Επίσης, μίλησε και για τον στολισμό του Πάρκου των Χριστουγέννων με… δανεικά στολίδια και ηχητικά. Ο κ. Σπηλιωτόπουλος ρώτησε τους αντιδημάρχους Οικονομικών και Πολιτισμού κ. Βούλγαρη και Φραγκονικολόπουλο «πώς είναι δυνατόν για τον πολύ καλό χριστουγεννιάτικο διάκοσμο στο Πάρκο των Χριστουγέννων ο δήμος να ενοικιάσει στολίδια και να τα πληρώσει 75.000 ευρώ, τη στιγμή που θα μπορούσε να αγοράσει». Ομοίως, αναφέρθηκε και στην ηχητική κάλυψη του Πάρκου με ενοικιάσεις για ένα μήνα που κόστισε 75.000 ευρώ ρωτώντας «γιατί με τα χρήματα αυτά δεν αγόρασαν μία πλήρη ηχητική κάλυψη με την οποία μπορούσαν να καλύψουν τις ανάγκες όλου του Δήμου». ΄΄Αν υπάρχει αυτή η λογική να δίνουμε 75.000 προς ενοικίαση τον μήνα τότε τα επόμενα χρόνια θα δώσουμε 300.000 και πάλι δεν θα έχουμε τίποτα δικό μας΄΄, σχολίασε.

Περί… οράματος

΄΄Πρέπει γενικότερα να δείξουμε μία σοβαρότητα στο πώς διαχειριζόμαστε τα χρήματα του δήμου και των δημοτών. Ρώτησα αν είναι νόμιμο που δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας έχει σύμβαση εργασίας με τον δήμο και έλαβα την απάντηση πως είναι, εφόσον η σύμβαση είναι για κάτω από 10.000 ευρώ. Νόμιμο είναι, δεν ξέρω όμως αν είναι και ηθικό και μάλιστα τώρα που δημιουργήθηκαν προβλήματα με τους συμβασιούχους, ο συγκεκριμένος πληρώθηκε τρεις βδομάδες νωρίτερα από τους άλλους. Και το θέμα είναι αν είναι ηθικό να πληρώνεται νωρίτερα και να το λέει και δημοσία στους άλλους συμβασιούχους΄΄, πρόσθεσε ακόμη ο δημοτικός σύμβουλος της ελάσσονος αντιπολίτευσης, καταλήγοντας με τα εξής: ΄΄Άκουσα με έκπληξη από δημοτικό σύμβουλο της πλειοψηφίας να υπερασπίζεται του οράματος του Δημήτρη Καλογεροπούλου. Επειδή αυτά τα έχω ξανακούσει κατά καιρούς, ήθελα να πω ότι ο συγκεκριμένος ήταν βασικός πολέμιος του Καλογερόπουλου και το 2010 και το 2014 και το 2019. Το 2020 πήρε μία συγκεκριμένη θέση στον Δήμο και έρχεται τώρα να μιλήσει για όραμα του Καλογερόπουλου. Για το όραμα του Καλογερόπουλου μπορούν να μιλήσουν πολύ λίγα άτομα και συνεργάτες του… μετρημένοι. Μέσα σε αυτούς θα μπορούσα να είμαι εγώ αλλά μπορώ να μιλήσω για το όραμα του 2010, του 2014 και του 2019, ένα όραμα που χάθηκε μετά τη νίκη του ’19 και ήταν εντελώς διαφορετικό το ’23…΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr