ΕΧΑΣΑΝ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ Η ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΑΙΓΙΟΥ ΚΑΙ Ο ΗΦΑΙΣΤΟΣ/ΑΧΙΛΛΕΑΣ
Μόνο η ΕΦΑ Αιγίου από τις ομάδες της Αιγιάλειας που αγωνίζονται στον 1ο όμιλο του πρωταθλήματος μπάσκετ της Β΄ ΕΣΚΑ-Η νίκησε αυτό το Σαββατοκύριακο. Μετά από πολύ καλή εμφάνιση επικράτησε με 64-51 στα Καλάβρυτα επί της τοπικής ΑΕΚ και ουσιαστικά βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας αφού έχει ένα ματς λιγότερο από τον τυπικά πρωτοπόρο Κρόνο (έχει κάνει το ρεπό της).
Αντίθετα, την ήττα γνώρισαν για την 5η αγωνιστική οι άλλες δύο ομάδες της Αιγιάλειας παρότι πάλεψαν μέχρι το τέλος στα εκτός έδρας παιχνίδια τους. Η Φιλαθλητική Λέσχη Αιγίου από τον Γαλαξία Δεμενίκων με 64-61 σε ένα παιχνίδι που ήταν μπροστά στη μεγαλύτερη διάρκειά του και μάλιστα έφτασε να προηγηθεί και με διψήφιες διαφορές αλλά δεν άντεξε στην αντεπίθεση των γηπεδούχων.
Την ίδια τύχη είχε και ο νεανικός Ήφαιστος Αχιλλέας που γνώρισε την ήττα στην Πάτρα από τον Φοίνικα Αγυιάς και παρέμεινε στην τελευταία θέση του ομίλου, μαζί με τη Φιλαθλητική και τον Εθνικό/Πολύτεκνο, έχοντας συγκεντρώσει 5 βαθμούς.
Στα άλλο παιχνίδι της αγωνιστικής ο Κρόνος νίκησε δύσκολα με 48-45 την ΑΕ Προαστίου ενώ ρεπό είχε ο Εθνικός Πολύτεκνος.
Την επόμενη αγωνιστική (6η) και οι τρεις παίζουν εντός έδρας. Η Φιλαθλητική Λέσχη θα φιλοξενήσει στο κλειστό του Αιγίου την ΑΕ Καλαβρύτων, η ΕΦΑ τον Φοίνικα Αγυιάς και ο Ήφαιστος/Αχιλλέας τον Εθνικό/Πολύτεκνο. Στο τελευταίο παιχνίδι θα αναμετρηθούν η ΑΕ Προαστίου με τον Γαλαξία Δεμενίκων ενώ ρεπό θα κάνει ο Κρόνος Πατρών.
Η βαθμολογία
Κρόνος Πατρών 9
ΕΦΑ Αιγίου 8
Γαλαξίας Δεμενίκων 8
Φοίνικας Αγυιάς 8
ΑΕ Καλαβρύτων 6
ΑΕ Προαστίου 6
Εθνικός/Πολύτεκνος 5
Φιλαθλητική Λέσχη 5
Ήφαιστος/Αχιλλέας 5



