background img
banner
banner

Συντονισμός και προετοιμασία του Παιδικού Καρναβαλιού Αιγιάλειας 2025

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Σε συντονισμό με τους Συλλόγους μέλη της για τη διοργάνωση του Παιδικού Καρναβαλιού Αιγιαλείας 2025 βρίσκεται η Ένωση Συλλόγων Γονέων Αιγιάλειας που συνεργάζεται για το θέμα και με τον δήμο Αιγιαλείας.

Την περασμένη Πέμπτη, αντιπροσωπεία της Ένωσης συναντήθηκε με τους ιθύνοντες του δήμου ενώ λίγη ώρα μετά προχώρησε σε ενημέρωση των Δ.Σ. των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων της περιοχής, στην αίθουσα του 10ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με τον δήμαρχο Παναγιώτη Ανδριόπουλο και τον αντιδήμαρχο Πολιτισμού Γιώργο Φραγκονικολόπουλο και έλαβαν μέρος ο πρόεδρος της Ένωσης Λεωνίδας Θεοφανόπουλος, ο γραμματέας Παναγιώτης Κουτσούκης και ο βοηθός γραμματέα Φώτης Βασιλείου.

Θα συμμετέχει ενεργά ο δήμος

Συζητήθηκαν οι λεπτομέρειες, ιδιαιτέρως σε ό,τι το θέμα της διαδρομής καθώς θα εκτελούνται έργα στην οδό Μητροπόλεως. Επίσης ο Δήμος Αιγιαλείας δια στόματος του Δημάρχου Αιγιαλείας, έκανε γνωστό πως θα είναι, όπως κάθε χρόνο, παρών και θα μετέχει ενεργά στη διοργάνωση του Παιδικού Καρναβαλιού Αιγιαλείας 2025.

Παρουσία Συλλόγων Γονέων σχολικών μονάδων και φορέων της ευρύτερης περιοχής, με συμμετοχές και από σχολεία της Ανατολικής Αιγιάλειας, πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική συνάντηση στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου. Αναλύθηκε το πλάνο πάνω στο οποίο θα κινηθεί η διοργάνωση του Παιδικού Καρναβαλιού Δήμου Αιγιαλείας 2025 από την Ένωση, το οποίο αποτελεί πλέον θεσμό για το Αίγιο. Με κεντρικό σύνθημα, “ΜΑΣΚΕΣ ΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΜΑΓΕΙΑ – ΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΜΑΣ ΓΕΜΙΖΕΙ ΦΑΝΤΑΣΙΑ” δόθηκε κι επίσημα το σήμα της έναρξης της καρναβαλικής περιόδου.

Το πρόγραμμα και οι διαδρομές που θα ακολουθηθούν

Ως προς τις εκδηλώσεις, όπως έγινε γνωστό, και φέτος θα πραγματοποιηθεί το Παιδικό Καρναβάλι την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου, με μία μεγάλη παρέλαση που λόγω των έργων, θα ξεκινά από την οδό Ταξιαρχών και την Τρίγωνη Πλατεία. Τα άρματα θα βρίσκονται στην οδό Κλ. Οικονόμου και όλοι μαζί θα κατευθυνθούν χορεύοντας προς την οδό Βασ. Κωνσταντίνου όπου στο ύψος της οδού Ρωμανιώλη (ίσως και πιο κάτω, ανάλογα την πορεία των εργασιών στη Μητροπόλεως) θα στρίψουν δεξιά και θα κατευθυνθούν στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων για το πάρτι και την επίδοση των αναμνηστικών στους συμμετέχοντες. Συνεχίζοντας την παράδοση, θα πραγματοποιηθεί και η νυχτερινή παρέλαση το Σάββατο 1η Φεβρουαρίου, με την καρναβαλική πομπή να ξεκινά από την οδό Ζωοδόχου Πηγής όπως κάθε χρόνο να ανεβαίνει την οδό Ταξιαρχών και μέσω της Ασ. Φωτήλα να φτάνει στην πλατεία όπου εκεί θα λάβει χώρα μία υπαίθρια γιορτή.

Η καύση του καρνάβαλου θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της Κυριακής 2 Φεβρουαρίου με χορό και δρώμενα στην παραλία Αιγίου.


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr