background img
banner
banner

Ενδιαφέρουσα έκθεση αρχειακού υλικού από τον Ιατρικό Σύλλογο

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ (ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΙΓΙΟΥ) ΓΙΑ ΤΑ ΕΚΑΤΟ ΧΡΟΝΙΑ ΖΩΗΣ

Παλιά ιατρικά εργαλεία, βιβλία, αρχειακό υλικό του Ιατρικού Συλλόγου και άλλα είδη που… καταμαρτυρούν την προσφορά της ιατρικής και των επιστημόνων της στην τοπική κοινωνία στην πορεία των χρόνων, εκτίθενται από προχθές στο Αρχοντικό Παναγιωτόπουλου, στο πλαίσιο της έκθεσης του Ιατρικού Συλλόγου Αιγίου, για τον εορτασμό των εκατό χρόνων λειτουργίας του. Η δε κεντρική εκδήλωση των εορτασμών, είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 15 Μαρτίου, στις 7.00 το απόγευμα, στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου «Αλέκος Μέγαρης», χώρος που για πολλά χρόνια φιλοξενούσε το νοσοκομείο του Αιγίου.

Συγκεκριμένα, η κύρια εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 15 Μαρτίου και ώρα 19:00, στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου “Αλέκος Μέγαρης” (Παλαιό Νοσοκομείο) με αναφορά στην πολυετή δράση του Συλλόγου. Θα περιλαμβάνει ομιλίες εξεχόντων ιατρών, αναφορικά με την πορεία της Ιατρικής και του Ιατρικού Συλλόγου στην Αιγιάλεια κατά τα τελευταία 100 χρόνια, καθώς και την ιστορία του Νοσοκομείου Αιγίου, από το Δημοτικό Νοσοκομείο ως σήμερα. Θα περιλαμβάνει επίσης βραβεύσεις ιατρών που ξεχώρισαν για την προσφορά και το ήθος τους, υπηρετώντας με θέρμη την κοινωνία της Αιγιάλειας και τον Ιατρικό Σύλλογο Αιγίου. Θα ακολουθήσει μουσική με ορχηστρικά σύγχρονα κομμάτια, και η εκδήλωση θα κλείσει με ελαφρύ γεύμα.

Σε κλίμα συγκίνησης τα εγκαίνια

Σε ιδιαιτέρως συγκινητική ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε η τελετή των εγκαινίων της έκθεσης, το απόγευμα της Τετάρτης. Την παρουσίαση των εκθεμάτων έκανε ο πρόεδρος του Συλλόγου, αντιδήμαρχος Γιώργος Αγγελόπουλος, παρουσία εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, ιατρών εν ενεργεία και συνταξιούχων αλλά και πολιτών. Ο δήμαρχος Αιγιαλείας Παναγιώτης Ανδριόπουλος συνεχάρη τον Ιατρικό Σύλλογο για την πρωτοβουλία του και εξέφρασε ευχαριστίες εκ μέρους της κοινωνίας προς τους γιατρούς και τα όσα έχουν προσφέρει τόσα χρόνια.

΄΄Η επιστήμη διαρκώς εξελίσσεται κι εσείς κάθε μέρα άκοπα μελετάτε για να μας ασκήσετε μέσω των πολύτιμων υπηρεσιών σας τις γνώσεις σας και την επιστημονική σας κατάρτιση. Οφείλουμε να μνημονεύουμε τους γιατρούς που έχουν αποβιώσει και έχουν προσφέρει και ευχόμαστε και μελλοντικά να βγαίνουν τόσο άξιοι επιστήμονες όπως είσαστε εσείς΄΄, είπε ο κ. Ανδριόπουλος κάνοντας ειδική αναφορά στον συνταξιούχο χειρουργό Τάκη Ανδρικόπουλο που παρίστατο, μεταφέροντας προσωπικά του βιώματα. Την ανάγκη στήριξης προς τον Ιατρικό Σύλλογο επισήμανε η αντιδήμαρχος Διαμάντω Βασιλακοπούλου, τονίζοντας πως δεν πρέπει να αποδυναμωθεί, ενώ ευχαρίστησε και τους διατελέσαντες προέδρους του Ιατρικού Συλλόγου και τα υπόλοιπα μέλη των Δ.Σ. για τον αγώνα τους να παραμείνει ο Ι.Σ.Α. στο Αίγιο. ΄΄Πρέπει να δείξουμε ενδιαφέρον για τον Σύλλογο κι εμείς οι πιο παλιοί γιατροί και οι νέοι που έρχονται΄΄, τόνισε.

Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό την Παρασκευή 14 Μαρτίου (10:00-13:00 και 18:00-21:00) και το Σάββατο 15 Μαρτίου (10:00-13:00).


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr