background img
banner
banner

Μελέτη και βλέπουμε…

Ο ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΝΑΜΕΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟΥ ΑΓΩΓΟΥ ΣΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

Mετά την ολοκλήρωση της μελέτης που μπορεί να εκπονήσει η ΔΕΥΑ Αιγιαλείας και με βάση τα συμπεράσματα που θα προκύψουν, θα αποφασίσει η Δημοτική αρχή Αιγιαλείας σε σχέση με την σκοπιμότητα της αντικατάστασης του αγωγού λυμάτων στην περιοχή της ανάπλασης της Μητροπόλεως.

Όπως είναι γνωστό, στα τέλη της περασμένης εβδομάδας είχαμε δύο αποκλίνουσες εισηγήσεις, με πρώτη αυτή της ΔΕΥΑ Αιγιαλείας που «βλέπει» το θέμα της κατασκευής νέου αγωγού με την ευκαιρία των έργων που εκτελεί ήδη ο εργολάβος του δήμου. Έχουμε όμως και την άποψη των Τεχνικών Υπηρεσιών κατατεθειμένη που θεωρούν ότι δεν υπάρχει άμεσα κάποια σκοπιμότητα να καθυστερήσει το έργο για τις ανάγκες ενός αγωγού που δεν έχει καν μελετηθεί. Ουσιαστικά δηλαδή, μελετάται και μάλιστα άμεσα η σκοπιμότητα για την αλλαγή του αγωγού λυμάτων, για την περίπτωση μόνο που τεκμηριωθεί ότι δεν θα προκαλέσει εμπλοκή στην εξέλιξη της εργολαβίας για την ανάπλαση.

Η ΔΕΥΑΑ θα εκτελέσει μελέτη, ανέλαβε την ευθύνη για το κόστος, την πηγή για τη χρηματοδότηση και, το πιο σημαντικό σήμερα, να τεκμηριώσει και το πώς δεν θα επηρεάσει το «σφιχτό» χρονοδιάγραμμα του έργου, για τις αρχές του 2026 (έξι συν έξι μήνες ανά φάση). Αν δεν επηρεάζεται το χρονοδιάγραμμα και βρει τον χρηματοδότη η ΔΕΥΑ Αιγιαλείας, είτε από πρόγραμμα απευθείας, είτε μέσω της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, ο αγωγός θα γίνει!

Οι ενστάσεις…

Όπως ήδη έχει μεταφέρει το Protionline.gr ο τεχνικός τομέας στην εισήγησή του για τον αγωγό αναφέρει ότι η κατασκευή του προκρίνεται μεν προκειμένου να καταργηθεί το παλαιωμένο παντοροϊκό δίκτυο που υπάρχει και για τα όμβρια χωρίς να είναι αναγκαίος καθώς ούτως ή άλλως τα όμβρια με βάση τη μελέτη δεν θα πέφτουν πλέον στον βιολογικό και, άρα, θα αντικατασταθεί ένας παντοροϊκός αγωγός που έχει ακυρωθεί κατά το ένα μέρος του.

Ένα ακόμη θέμα που μπήκε σε σχέση με την σκοπιμότητα του έργου είναι ότι στην Μητροπόλεως και σε άλλα σημεία του κέντρου της πόλης δεν υπάρχει οικιστική επέκταση η οποία θα δικαιολογούσε την ανάγκη κατασκευής ενός νέου αγωγού που θα έχει τη δυνατότητα να υποδεχθεί νέες συνδέσεις…

Τρέχει ικανοποιητικά…

Προς το παρόν και εφόσον η εξίσωση με τον αγωγό και τη σκοπιμότητά του δεν θα απαντηθεί ακόμη, ο δήμος δίνει βάση στην εξέλιξη της βασικής εργολαβίας του έργου.
Παρά το γεγονός ότι ο δήμος βρέθηκε στα τέλη του 2024 με την… πλάτη στον τοίχο για να χαθεί η εργολαβία, προχώρησε και υπογράφηκε η σύμβαση για τα νέα δίκτυα της ΔΕΗ (ΔΕΔΔΗΕ) έργο που ήδη εξελίσσεται με ικανοποιητικό ρυθμό.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr