background img
banner
banner

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που είχε διαπράξει 22 κλοπές σε οικίες και σε οχήματα

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΤΡΙΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΔΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΙΓΙΟ

Μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Πατρών, εξιχνιάστηκε εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές σε οικίες και σε οχήματα, στην Πάτρα, το Αίγιο και σε περιοχή της Αττικής. Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν στο πλαίσιο συντονισμένης  αστυνομικής επιχείρησης  τη Δευτέρα 28 Απριλίου, δύο ενήλικοι ημεδαποί και ένας 12χρονος, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, για εγκληματική οργάνωση και διάπραξη διακεκριμένων κλοπών.

Οι ίδιες κατηγορίες βαρύνουν ακόμα τέσσερις ημεδαπούς (δυο άνδρες – δυο γυναίκες), μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί, ενώ κατηγορούμενος για διάπραξη κλοπών κατά συναυτουργία είναι ακόμα ένας ημεδαπός άνδρας.

Εντοπίστηκε στην Αιγιάλεια

Πιο συγκεκριμένα, το μεσημέρι της Δευτέρας, οι τρεις συλληφθέντες με τη χρήση μεταλλικού εργαλείου διέρρηξαν δημόσιας χρήσεως φορτηγό στην Πάτρα και αφαίρεσαν από το εσωτερικό του έγγραφα. Άμεσα ακινητοποίησαν οι αστυνομικοί και συνέλαβαν τους δυο κατηγορούμενους, ενώ ο τρίτος ο οποίος τράπηκε σε φυγή, εντοπίστηκε και συνελήφθη σε περιοχή της Αιγιάλειας.

Είχαν αφαιρέσει συνολικά 7.682 ευρώ, κοσμήματα και άλλα αντικείμενα

Από την έρευνα των αστυνομικών διακριβώθηκε ότι οι συλληφθέντες από τον Μάρτιο του 2023 έως και σήμερα, στην Πάτρα, στο Αίγιο και σε περιοχή της Αττικής διέπραξαν συνολικά-22- περιπτώσεις κλοπών σε οικίες, οχήματα και περίπτερο, κατά τις οποίες αφαίρεσαν συνολικά 7.682 ευρώ, κοσμήματα, 5 κινητά τηλέφωνα, ένα ράδιο και έγγραφα.

«Χτυπούσαν»… μέρα μεσημέρι

Ως προς την μεθοδολογία της εγκληματικής οργάνωσης, επισημαίνεται ότι οι κατηγορούμενοι, δρούσαν κυρίως πρωινές και μεσημεριανές ώρες, μετέβαιναν σε οικίες και τις παραβίαζαν με τη χρήση διαρρηκτικών εργαλείων, ενώ διερρήγνυαν τα οχήματα προκαλώντας  θραύση των υαλοπινάκων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αχαΐας, ενώ κατασχέθηκε αυτοκίνητο ως μέσο τέλεσης διάπραξης κλοπής.

Οι έρευνες των αστυνομικών συνεχίζονται για να διακριβωθεί αν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης εμπλέκονται και σε άλλες περιπτώσεις κλοπών.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr